کتاب بیست نامه و چهارده چهره برای واژگونی جهان
معرفی کتاب بیست نامه و چهارده چهره برای واژگونی جهان
من نمیگویم فاتح این جهان هستم اما توانستهام رؤیا، تخیل و حافظهام را فتح کنم.. «بیست نامه و چهارده چهره برای واژگونی جهان» اثر احمدرضا احمدی در دو بخش سامانیافته که بخش اول آن دربردارنده بیست نامه از نویسنده به برخی از معاصرین و بخش دوم نیز چهارده یادداشت از او درباره برخی از چهرههای مشهور معاصر است. از نامههای بخش اول دو نامه به داوود رشیدی، سه نامه به شهره حیدری، سه نامه به آیدین آغداشلو، دو نامه به پرویز دوایی، دو نامه به داریوش دولتشاهی و نامهی آخر برای روز جهانی تئاتر است و باقی نامهها به فروغ فرخزاد، کاوه وثوق احمدی، محمدعلی سپانلو، حسین سمیعیان، کورش پارسانژاد، فؤاد نظیری و علیرضا مشایخی نوشته شدهاست. بخشی از نامه احمدی به فروغ فرخزاد: صحبتها کردهام من با شما. از ذهنم. من در زیر این ذهن بیتداوم مدفون میشوم از روزی که به اینجا آمدهام در مه دست و پا میزنم. شب نخستین را تودههای پتو میبینم که روی آسمان، درخت، سربازان آویخته بودند. هنوز از راهروی این فکر بیرون نیامده میدانم این اندیشه صیقل میخواهد و برد لغت. ترسم این است که اندیشههایم در صیقل و پرداخت مجروح شوند، زخمی شوند و بمیرند. از مرگ هراس ندارم؛ مرگ یک حقیقت مضاعف است که در من است و در اطراف من. نمیدانم آیا همیشه و در سنهای خیلی جدی این فوران در من خواهد بود یا نه و اگر از میان رود من هم از زمین کنده خواهم شد.
درباره احمدرضا احمدی
احمدرضا احمدی، شاعر و نویسنده نوگرای ایرانی، در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۱۹ در کرمان به دنیا آمد و در ۲۰ تیر ۱۴۰۲ در تهران درگذشت. او بنیانگذار جریان ادبی «موج نو» در دهه ۱۳۴۰ بود که تحولی بزرگ در شعر و هنر معاصر ایران ایجاد کرد. نخستین مجموعه شعر او، «طرح»، در سال ۱۳۴۰ منتشر شد و توجه منتقدان را جلب کرد. او علاوه بر شعر، در حوزههای داستان، نمایشنامه، و ادبیات کودک و نوجوان فعالیتهای گستردهای داشت. آثار ماندگار او شامل کتابهای «دفترهای سالخوردگی» و «به خاطر غنای این اندوه دستان ما را بگیر» هستند. او همچنین نقش فعالی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشت و آثار متعددی در زمینه موسیقی و شعر کودک تولید کرد.
احمدرضا احمدی با صدای خاص خود شعرهایش را دکلمه میکرد و در فیلمهایی همچون «پستچی» به ایفای نقش پرداخت. اشعار او به زبانهای مختلف از جمله فرانسوی، عربی و آلمانی ترجمه شدهاند. احمدی به سادگی و خلاقیت در انتخاب واژگان شناخته میشود و اعتقاد داشت که شعرهایش بازتاب زندگی واقعی او هستند. او در طول زندگیاش جوایز متعددی دریافت کرد و خیابانی در تهران به نام او نامگذاری شده است. احمدی علاوه بر نویسندگی، نقاشی نیز میکرد و نمایشگاههای آبرنگ او مورد استقبال قرار گرفتند.
بیوگرافی و معرفی آثار احمدرضا احمدی را در صفحه این شاعر در طاقچه بخوانید.
حجم
۱۲۲٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
حجم
۱۲۲٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
نظرات کاربران
چقدر خوبی تو آقای احمدی عزیز
در یک کلام عالیست👌👌👌 حتما مطالعه کنید.