معرفی و دانلود کتاب هفتاد سال عاشقانه + خلاصه رایگان

محمد مختاری
انتشارات:
بوتیمار

معرفی کتاب هفتاد سال عاشقانه

رمز و راز هفتاد سال عاشقانه‌ی معاصر، رمز و راز رابطه‌ی همه‌ی انسان‌هایی است که به گونه‌ای عاشق شده‌اند و به معنایی عشق ورزیده‌اند. از یافته‌های خویش در سرزمین عشق سخن گفته‌اند. هم از آن رابطه‌ی محدود و خط ارتباطی ساده اثر نشان دارد و هم از رابطه‌ی فراگیر که همه‌ی خطوط هستی را به عاشق و معشوق می‌پیوندد. شعر عاشقانه فراگیر از سلوکی فراگیر نشأت می‌گیرد. خاصیت این شعر و این سلوک، گذشتن از مرزها و موانع است. سرایت از حدود است. جریان یافتن و در برگرفتن است. سیالیت محض است.

درباره محمد مختاری

محمد مختاری متولد ۱ اردیبهشت ۱۳۲۱ و در ۱۲ آذر ۱۳۷۷ از خانه ۹خارج شد و دیگر به‌خانه برنگشت. او در خارج از خانه‌اش به قتل رسید. محمد مختاری شاعر، نویسنده، مترجم و پژوهش‌گر و از چهره‌های شناخته‌شده‌ فرهنگ ایران بود که آثار متعددی از خود به جا گذاشت. از آثار محمد مختاری می‌توان به «بر شانه فلات»، «حماسه در رمز و راز ملی»، «اسطوره زال»، «منظومه ایرانی»، «زاده اضطراب جهان»، «تمرین مدارا»، «هفتاد سال عاشقانه شعر فارسی»، «آرایش دورنی»، «انسان در شعر معاصر»، «چشم مرکب»، «خیابان بزرگ» و «سحابی خاکستری» اشاره کرد. بررسی و معرفی کتاب‌های محمد مختاری را در صفحه این شاعر در طاقچه بخوانید.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب هفتاد سال عاشقانه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:هفتاد سال عاشقانه
عنوان دیگر:تحلیلی از ذهنیت غنایی معاصر و گزینه شعر دویست و چهار شاعر از ۱۳۰۰ تا ۱۳۷۰
موضوع:پژوهش ادبی، شعر معاصر
تعداد صفحه‌ها:۷۸۸ صفحه
قیمت کتاب:۹۷۰۰۰ تومان

Faezeh
۱۴۰۱/۱۲/۲۲

مقدمه طولانی محمد مختاری بر این کتاب بسیار خواندنی است، هم درباره شعر و هم درباره آزادی و انسان.

بریده‌هایی از کتاب

Ahmad
هر چه ذهن آدمی بیشتر رشد یافته، سلوک عاشقانه‌اش نیز ذهنی‌تر شده است. آدم‌های فرهیخته‌تر عشقی فرهیخته‌تر دارند. آدم‌های سطحی‌تر به رابطه‌ای سطحی‌تر قانع‌اند، یا عادت می‌کنند.
Ahmad
در ابعاد این عصر خاموش من از طعم تصنیف در متن ادراک یک کوچه تنهاترم. بیا تا برایت بگویم چه اندازه تنهایی من بزرگ است. و تنهایی من شبیخون حجم ترا پیش‌بینی نمی‌کرد. و خاصیت عشق این است.   کسی نیست، بیا زندگی را بدزدیم، آن وقت میان دو دیدار قسمت کنیم. بیا با هم از حالت سنگ چیزی بفهمیم. بیا زودتر چیزها را ببینیم.
Ahmad
چه بی‌تابانه می‌خواهمت ای دوریت آزمون تلخ زنده‌به‌گوری!
Ahmad
سکوت درمان نیست. اگر نهفتن درد التیام واهی بود، لبان خسته من، قفل آهنین می‌شد!
Ahmad
زندگی شاید یک خیابان درازست که هر روز زنی با زنبیلی از آن می‌گذرد زندگی شاید ریسمانی‌ست که مردی با آن خود را از شاخه می‌آویزد زندگی شاید طفلی‌ست که از مدرسه برمی‌گردد
Ahmad
چراغی در دست چراغی در دلم. زنگار روحم را صیقل می‌زنم آینه‌ای برابر آینه‌ات می‌گذارم تا از تو ابدیتی بسازم.
Ahmad
میان خورشیدهای همیشه زیبایی تو لنگریست. خورشیدی که از سپیده‌دم همه ستارگان بی‌نیازم می‌کند. نگاهت شکست ستمگریست.
Ahmad
رابطه جنسی نه نقطه پایان یک رابطه عاشقانه است؛ و نه نقطه آغاز آن است. تقدم و تأخیر آن تغییری در اصل عشق ایجاد نمی‌کند. این جزیی جداناشدنی از آن است. زیرا عشق نه صرفاً تشفی جنسی دوجانبه است، و نه صرفاً فرزند لذت جنسی است. همچنان‌که نتیجه رضامندی کافی جنسی هم نیست. عشق نزدیکی مدام است، برای کشف هر چه بیشتر و عمیق‌تر دیگری.
Ahmad
آن تیره‌مردمک‌ها، آه آن صوفیان ساده خلوت‌نشین من در جذبه سماع دو چشمانش از هوش رفته بودند.
Ahmad
عشق نیروی جهش از قلمرویی به قلمرو دیگر است. از این‌رو در ذات خود هم انقلابی است، هم خلاق است، و هم زیبایی‌شناختی است. انقلابی است در نفی روابط کهنه بازدارنده. تا انسان آزادانه ظهور کند. خلاق است در اثبات ارزش و رابطه نو که شکل ظهور آزادانه آدمی است. و به اعتبار نوآوری و خلاقیت خود زیبایی‌شناختی نیز هست. به اعتبار هر یک از این کارکردها نیز، هم نشاط‌انگیز است، و هم نمی‌تواند محصور و محدود بماند. بلکه سرایت‌کننده و تعمیم‌یابنده است