کتاب عبور از والدین دشوار موسسه مدرسه زندگی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب عبور از والدین دشوار

کتاب عبور از والدین دشوار

معرفی کتاب عبور از والدین دشوار

کتاب عبور از والدین دشوار (Getting Over Your Parents) نوشته موسسه مدرسه زندگی، ترجمه حامد شانکی و اثری است که به بررسی نقش والدین در شکل‌گیری شخصیت و مشکلات روانی فرزندان پرداخته است. این کتاب با نگاهی تحلیلی و روان‌شناسانه، انواع والدین دشوار و تأثیر آن‌ها را بر زندگی بزرگسالی فرزندان واکاوی کرده است. نشر میلکان این کتاب را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب عبور از والدین دشوار اثر موسسه مدرسه زندگی

کتاب عبور از والدین دشوار باتکیه‌بر رویکردی روان‌شناختی به بررسی عمیق رابطه‌ی والدین و فرزندان می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه رفتارها و الگوهای والدین می‌تواند تا سال‌ها بعد، حتی در بزرگسالی بر احساسات، تصمیم‌ها و روابط افراد سایه بیندازد. موسسه مدرسه زندگی در این کتاب با دسته‌بندی انواع والدین دشوار و تحلیل ریشه‌های رفتاری آن‌ها تلاش کرده است تصویری واقع‌گرایانه و بدون قضاوت از خانواده و تأثیرات آن ارائه دهد. این کتاب ابتدا به اهمیت دوران کودکی و نقش والدین در شکل‌گیری زبان هیجانی و روانی کودک می‌پردازد و سپس با معرفی انواع والدین دشوار، تأثیرات هرکدام را بر فرزندان بررسی می‌کند.

در بخش‌هایی از کتاب، راهکارهایی برای شناخت و عبور از آسیب‌های گذشته و همچنین تمرین‌هایی برای خودآگاهی و رهایی از تأثیرات منفی والدین ارائه شده است. کتاب عبور از والدین دشوار به قلم موسسه مدرسه زندگی اثری است که به جنبه‌های نظری و تجربه‌های زیسته توجه و با مثال‌های متنوع، خواننده را به تأمل درباره‌ی گذشته و حال خود دعوت کرده است. عنوان کامل این اثر در زبان مبدأ عبارت است از Getting Over Your Parents: Untangling your childhood. موسسه مدرسه زندگی معتقد است شناخت و پذیرش آسیب‌های گذشته، نخستین گام برای رهایی و ساختن آینده‌ای سالم است.

خلاصه کتاب عبور از والدین دشوار

کتاب با تمرکز بر اهمیت سال‌های اولیه‌ی زندگی توضیح می‌دهد که چگونه تجربیات کودکی و رفتار والدین، بنیان شخصیت و احساسات فرد را شکل می‌دهد. نویسنده با اشاره به اینکه ذهن کودک در سال‌های ابتدایی زندگی به‌شدت تأثیرپذیر است، نشان می‌دهد که حتی رفتارهای به‌ظاهر بی‌اهمیتِ والدین می‌تواند اثرات عمیقی بر عزت‌نفس، اضطراب، روابط عاطفی و انتخاب‌های شغلی فرزندان داشته باشد. کتاب به معرفی انواع والدین دشوار می‌پردازد؛ از والد گرفتار و بیش‌ازحد مراقب گرفته تا والد کنترلگر، خشمگین، تدافعی، حسود، زورگو و والدینی که فقط تا حدی افتضاح هستند. نویسنده تأکید می‌کند که بسیاری از مشکلات روانی بزرگسالانْ ریشه در الگوهای رفتاری والدین دارد و این آسیب‌ها می‌تواند به شکل‌های مختلفی مانند ازخودبیزاری، اضطراب، ناتوانی در بیان احساسات یا مشکلات در روابط عاطفی بروز کند. در بخش‌هایی از کتاب به نقش وفاداری افراطی فرزندان به والدین، دشواری‌های رهایی از تأثیرات والدین و اهمیت خودآگاهی و روان‌درمانی برای عبور از گذشته پرداخته شده است. نویسنده با ارائه‌ی تمرین‌ها و پرسش‌ها خواننده را به بازنگری در خاطرات و احساسات کودکی و تلاش برای درک و رهایی از زخم‌های گذشته دعوت می‌کند.

چرا باید کتاب عبور از والدین دشوار را بخوانیم؟

کتاب عبور از والدین دشوار به یکی از مهم‌ترین موضوعات زندگی می‌پردازد؛ تأثیر والدین بر روان و رفتار فرزندان تا بزرگسالی. این کتاب با دسته‌بندی دقیق انواع والدینِ دشوار و بررسی ریشه‌های رفتاری آن‌ها به خواننده کمک می‌کند تا منشأ بسیاری از مشکلات و احساسات ناخوشایند خود را شناسایی کند. همچنین با ارائه‌ی تمرین‌ها و پرسش‌هایی برای خودشناسی، فرصتی برای بازنگری در گذشته و آغاز فرایند رهایی از تأثیرات منفی والدین فراهم شده است. مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند به درک بهتر روابط خانوادگی، افزایش خودآگاهی و بهبود سلامت روان کمک کند.

خواندن کتاب عبور از والدین دشوار به کسانی پیشنهاد می‌شود که با مشکلات روان، احساسات پیچیده نسبت به والدین یا دشواری در روابط عاطفی و خانوادگی روبه‌رو هستند. همچنین این اثر به علاقه‌مندان به روان‌شناسی، مشاوران، درمانگران و افرادی که به‌دنبال خودشناسی و بهبود کیفیت زندگی شخصی خود هستند، توصیه می‌شود.

درباره موسسه مدرسه زندگی

موسسه مدرسه زندگی (The School of Life) یک شرکت چندملیتی بریتانیایی و فعال در حوزه‌ی رسانه‌های اجتماعی و آموزش عمومی است که در سال ۲۰۰۸ به ابتکار نویسنده و سخنران بریتانیایی، آلن دوباتن، پایه‌گذاری شد. دفتر مرکزی این مجموعه در لندن قرار داشته و تمرکز فعالیت‌های آن بر موضوعاتی همچون مدیریت اضطراب، هوش هیجانی، روابط انسانی، کار، خلاقیت و معنویت بوده است. این مؤسسه با همکاری گروهی از اندیشمندان ازجمله آلن دوباتن و سوفی هاورث به‌همراه روان‌درمانگران، هنرمندان و آموزگاران شکل گرفته و هدف اصلی آن ارائه‌ی مفاهیم فلسفی و روان‌شناختی به زبانی ساده، قابل‌فهم و کاربردی برای زندگی روزمره بوده است. موسسه مدرسه زندگی از سال ۲۰۱۶ با راه‌اندازی انتشارات اختصاصی خود با عنوان The School of Life Press به انتشار کتاب‌ها و مجموعه‌های آموزشی متنوع پرداخته است. در میان آثار منتشرشده‌ی این انتشارات می‌توان به عناوینی مانند «متفکران بزرگ»، «رابطه‌ها»، «از ناکامی‌های کودکی گذرکردن»، «اضطراب موقعیت»، «ایده‌های بزرگ برای ذهن‌های کنجکاو»، «آنچه در مدرسه به شما یاد نمی‌دهند»، «عبور از والدین دشوار» و... اشاره کرد. فعالیت‌های مدرسهٔ زندگی با واکنش‌های گوناگونی همراه بوده؛ برخی منتقدان ازجمله نشریه‌ی لس‌آنجلس ریویو آو بوکز این آثار را به ساده‌سازی بیش‌ازحد مفاهیم فلسفی متهم کرده‌اند و هانس گئورگ مولر نیز یکی از ویدئوهای این مجموعه را به‌دلیل نقل‌قول‌های نادرست مورد انتقاد قرار داده است؛ درحالی‌که منتقدانی مانند جفری هاوارد رویکرد این مؤسسه در نقد نگاه رمانتیک به عشق و تلاش برای ارتقای هوش هیجانی از طریق فلسفه را ستوده‌اند.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر با عنوان «تار عنکبوت والدین و رهایی از آن: گره‌گشایی از چالش‌های کودکی» با ترجمه‌ی بنفشه شریفی‌‌خو توسط نشر کتابسرای نیک‏‫ در سال ۱۴۰۴ منتشر شده است.

بخشی از کتاب عبور از والدین دشوار

«۳. علائم والدین دشوار

ارتباط اکثر مشکلاتی که دچارشان هستیم به گذشته‌مان، خودبه‌خود خودشان را نشان نمی‌دهند. معنای این حرف آن نیست که علت این مشکلات در گذشته نیستند؛ بلکه دلیلش ناقص‌بودن خاطراتمان است. وقتی به بزرگسالی می‌رسیم، گذشته معمولاً خیلی مبهم می‌شود و ممکن است رویدادهای سطحی خاطراتمان را بپوشانند؛ خاطراتی از تعطیلات، پیاده‌روی در آخر هفته‌ها و مهمانی‌های تولد. والدین ما که یکی از گردآورندگان تاریخچهٔ زندگی‌مان هستند، معمولاً برای بیان روایت‌های کنترل‌شدهٔ خود از آنچه بر ما گذشته است، توانایی بسیاری دارند. ما زیاد دربارهٔ سال‌های اولیهٔ زندگی خود نمی‌اندیشیم یا به‌طورکلی فرض می‌کنیم که به‌خوبی پیش رفته‌اند.

وقتی خاطرات تروماهای خود را بازسازی می‌کنیم، اولین کار مهم این است که بر علائم کنونی تمرکز کنیم. به‌جای اینکه بکوشیم در لایه‌های گذشتهٔ دور تحقیقات انجام دهیم، باید روی حس کنونی خود تمرکز کنیم و ترس‌ها، امیال، اضطراب‌ها و حماقت‌های خود را بررسی کنیم. این موارد بیشتر از هر آلبوم عکسی، به ما دربارهٔ کودکیِ خود اطلاعات می‌دهند. خلق‌وخو، روابط و سبک زندگیِ ما همگی نشانه‌هایی از آن دوران را در خود حفظ کرده‌اند.»

۲۵%