تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب اندیشه های زرین حافظ
معرفی کتاب اندیشه های زرین حافظ
اندیشه های زرین حافظ نوشتهٔ خواجه حافظ شیرازی و حاصل گردآوری «فرزانه اصفهانی» است. انتشارات لیوسا این کتاب را منتشر شده است. این اثر مجموعهای از اشعار و اندیشههای حافظ را در قالب موضوعات مختلف گردآوری و با مقدمهای از «مؤید شریف محلاتی» ارائه کرده است. این کتاب به بررسی مضامین عرفانی، عاشقانه و اخلاقی اشعار حافظ میپردازد و برای علاقهمندان به شعر و ادب فارسی مناسب است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اندیشه های زرین حافظ اثر خواجه حافظ شیرازی و فرزانه اصفهانی
کتاب «اندیشههای زرین حافظ» مجموعهای از اشعار و اندیشههای حافظ شیرازی را با رویکردی موضوعی گردآوری کرده است. در مقدمه، تصویری از زندگی و شخصیت و جایگاه حافظ در ادبیات پارسی ارائه و به ویژگیهای منحصربهفرد شعر او اشاره میشود. کتاب بهجای تمرکز بر زندگینامه یا تحلیل تاریخی، بیشتر به مضامین و پیامهای اصلی اشعار حافظ میپردازد و موضوعاتی همچون عشق، عرفان، رندی، وفا، فقر، قناعت، صبر، تواضع، دوستی، نیاز، تسلیم و رضا را در قالب بخشهای جداگانه مطرح میکند. این اثر برای کسانی که میخواهند با دنیای فکری و معنوی حافظ آشنا شوند، فرصتی فراهم میکند تا با گزیدهای از اشعار و اندیشههای او در موضوعات گوناگون روبهرو شوند. کتاب در دورهای منتشر شده که توجه به شعر و عرفان ایرانی همچنان جایگاه ویژهای دارد. حافظ بهعنوان یکی از چهرههای ماندگار ادبیات فارسی، الهامبخش بسیاری از شاعران و اندیشمندان بوده است.
چرا باید کتاب اندیشه های زرین حافظ را خواند؟
این کتاب با گردآوری اشعار حافظ بر اساس موضوعات مختلف، امکان دسترسی سریع و هدفمند به اندیشههای او را فراهم میکند. خواننده میتواند بدون نیاز به جستوجوی پراکنده در دیوان حافظ، بهسراغ مضامین مورد علاقه خود برود و با نگاه شاعر به مفاهیمی چون عشق، رندی، عرفان، وفا و قناعت آشنا شود؛ همچنین مقدمه و توضیحات ابتدایی کتاب، زمینهای برای درک بهتر فضای فکری و معنوی حافظ ایجاد میکند. این مجموعه برای کسانی که بهدنبال الهامگرفتن از اشعار حافظ یا درک عمیقتر پیامهای او هستند، گزینهای مناسب به شمار میآید.
خواندن کتاب اندیشه های زرین حافظ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به شعر و ادب فارسی، دوستداران عرفان و کسانی که میخواهند با اندیشههای حافظ در موضوعات مختلف آشنا شوند، مناسب است؛ همچنین دانشجویان و پژوهشگران حوزهٔ ادبیات و عرفان میتوانند از این مجموعه بهره ببرند.
بخشی از کتاب اندیشه های زرین حافظ
«مقام انسان
چه گویمت که به میخانه دوش مست و خراب
سروشِ عالَمِ غیبم چه مژدهها دادهست؟
که: «ای بلندنظر شاهبازِ سِدره نشین
نشیمنِ تو نه این کنجِ محنتآباد است
تو را ز کنگرهٔ عرش میزنند صفیر
ندانمت که در این دامگَه چه افتادهست؟»
در روی خود تفرّجِ صُنعِ خدای کن
در عاشقی گریز نباشد ز ساز و سوز
استادهام چو شمع، مترسان ز آتشم
گوهر پاک بباید، که شود قابلِ فیض
ورنه هر سنگ و گِلی لؤلؤ و مرجان نشود
ذرّه را، تا نَبُوَد همّت عالی، حافظ!
طالب چشمهٔ خورشید درخشان نشود
مشکل خویش بر پیرِ مغان بردم دوش
کو به تأییدِ نظر حِلِّ معمّا میکرد
دیدمش خُرّم و خندان، قدح باده به دست
واندر آن آینه، صدگونه تماشا میکرد
گفتم: «این جامِ جهانبین به تو کی داد حکیم؟»
گفت: «آن روز که این گنبدِ مینا میکرد»
بیدلی، در همه احوال، خدا با او بود
او نمیدیدش، و از دور «خدایا» میکرد»