کتاب رباعیات کامل و جامع هدیه خیام
معرفی کتاب رباعیات کامل و جامع هدیه خیام
کتاب رباعیات کامل و جامع هدیه خیام را عباس عطاری کرمانی گردآوری کرده است، کتاب رباعیات کامل و جامع هدیه خیام با معنی لغات کلیدی، نتیجه هر رباعی، برش اجتماعی رباعی، آرایههای ادبی و ترجمه ابیات به زبان انگلیسی و فرانسه منتشر شده است.
درباره کتاب رباعیات کامل و جامع هدیه خیام
ابوالفتح و به قولی ابوحفص غیاثالدین عمربن ابراهیم نیشابور معروف به حکیم عمر خیام در قرن پنجم و اوایل ششم هجری میزیست. این دانشمند ایرانی در بین سالهای ۴۳۰ تا ۴۴۰ ه.ق در نیشابور متولد شد و یکی از بزرگترین ریاضیدانان و منجمان دوران اسلامی بود. رساله جبر او یکی از برجستهترین آثار قرون گذشته در این علم شناخته میشود.
حکیم خیام در مشرق زمین به دلیل سهم عمدهای که در اصلاح تقویم سال و ماه برایش قایل بودند شهرت داشت و در اروپا به دلیل ترجمه انگلیسی رباعیاتش به قلم ادواد فیتزجرالد در سال ۱۸۵۹ به شهرت رسید.
مضمون عمده رباعیات خیام شک و حیرت و توجه به مرگ و فنا و فرصت شمردن دم و عمر است. افکار خیام از بعضی جهات با ابوالعلاء معری شاعر قرن پنجم همری و بعضی از فیلسوفان معروف اسلامی امروز یا علمای روانشناسی شباهت دارد.
هر رباعی خیام محتوای ژرف، دقیق و ماندگاری دارد و هیچگاه تازگی و لطافت خود را از دست نخواهد داد. او در دورهای میزیست که دنیای زور و زر بر همه شئون زندگی مردم تسلط داشت و سلاطین سلجوقی از جمله ملکشاه قدرت فزایندهای بهم زده بودند. بنابراین اشعار خیام ترجمان شکنجههای روحی است که فریادش انعکاس دردها، اضطرابها، امید و یأس میلیونها نسل بشر است. او بیآنکه درس مکتبی بدهد و پند و موعظه کند خوانندهاش را آگاهی و هشیاری میبخشد.
خواندن کتاب رباعیات کامل و جامع هدیه خیام را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به اشعار خیام پیشنهاد میکنیم.
اشعاری از کتاب رباعیات خیام
ابر آمد و باز بر سر سبزه گریست
بی بادهٔ گلرنگ نمیباید زیست
این سبزه که امروز تماشاگه ماست
تا سبزهٔ خاک ما تماشاگه کیست
*****
این کوزه که آبخوارهٔ مزدوریست
از دیدهٔ شاهیست و دل دستوریست
هر کاسهٔ می که بر کف مخموریست
از عارض مستی و لب مستوریست
*****
خاکی که به زیر پای هر نادانی است
کفّ صنمیّ و چهرهٔ جانانی است
هر خشت که بر کنگرهٔ ایوانی است
انگشت وزیر یا سر سلطانی است
حجم
۱۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۵
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه
حجم
۱۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۵
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه