دانلود فایل صوتی غزلیات حافظ با صدای احمد شاملو
تصویر جلد کتاب صوتی غزلیات حافظ

دانلود و خرید کتاب صوتی غزلیات حافظ

معرفی کتاب صوتی غزلیات حافظ

کتاب صوتی غزلیات حافظ مجموعه غزلیاتی از خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی است که با صدای گرم احمد شاملو و به کوشش انتشارات موسسه فرهنگی و هنری ماهور منتشر شده است. همچنین آهنگسازی این کتاب صوتی نیز با هنرمندی فرهاد فخرالدینی انجام شده است.

درباره دیوان صوتی حافظ با صدای احمد شاملو

کتاب صوتی غزلیات حافظ با صدای گرم و شنیدنی احمد شاملو تهیه شده است. این مجموعه شامل ۲۱ غزل از حافظ است که توسط شاملو انتخاب و در سال‌ها ۱۳۷۲-۱۳۷۳ در منزل او ضبط شده‌ است. «ای صبا نکاتی از خاک ره یار بیار»، «حجاب چهره‌ی جان می‌شود غبار تنم» و «دوش وقت سحر از قصه نجاتم دادند»، چند غزل مشهور از این مجموعه‌ی صوتی منتخب است.

غزل حافظ کمال شعر فارسی است. عرفان، خرد، عشق و معنا در کار او یکی شده‌اند و به گونه‌ای از اعتدال رسیده‌اند. به قول شایگان، «چکیده‌ی همه‌ی نبوغ قرن‌ها هنر ایران معجزه‌وار در اثر او گنجیده است.» شعر و غزلیات حافظ نه سر در آسمان دارد و نه سر در زمین. او همچون یک انسان در حدفاصل دو جهان زندگی می‌کند و در متعادل‌ترین شکل وجود ایستاده است و به ما نگاه می‌کند. شاید بتوان یکی از مفاهیم و خطوط شعری حافظ را که مسئله‌ی زمانه‌‌ی او نیز بود، «رند» بدانیم. شعر حافظ مفهوم رند را دگرگون کرد. رند نظرباز است، رند آنست که جهان را جام جم و چیزی برای نظربازی خود می‌بیند. رند آزاده است و دائم در حال کشف است. او نقطه‌ی مقابل ریای زاهد و خودبینی مدعی است. رند تقابل عشق و عقل است. رند آب زلالیست که دربرابر ریگ‌های زاهد، پیوسته و بی‌وقفه می‌خروشد.

عیب رندان مکن ای زاهد پاکیزه سرشت 

که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت

من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش

هرکسی آن درود عاقبت کار که کشت

به قول تقی پورنامداریان، ما نباید شعر حافظ را تفسیر کنیم، بلکه باید ذهن خود را به دست شعر حافظ بسپاریم تا شعر او ذهن ما را تفسیر کند. حافظ شاعریست که ذهن مخاطب خود را درگیر حادثه می‌کند. شعر حافظ منبع سوال‌هایی است که خواننده را با خود درگیر می‌کنند. او نماینده‌ی تناقض‌های بشریست، نمایی از کشمکش‌های انسان.

دیوان حافظ مجموعه‌ای از اشعار اوست که شامل غزل، قصیده، مثنوی، قطعه و رباعی است. گفته می‌شود که نخستین بار محمد گلندام که همدرس و همنشین حافظ بود، به جمع‌آوری و تدوین اشعار او پرداخته است. هم‌اکنون بیش از ۱۷۰۰ نسخه‌ی خطی از دیوان حافظ در دست ماست. بخش عمده‌ی اشعار حافظ را غزلیات او تشکیل می‌دهند. طبق تصحیحی که قزوینی و غنی از نسخه‌های قدیمی دیوان حافظ دارند، تعداد غزلیات او ۴۹۵ شماره است و طبق تصحیح خانلری، ۴۸۶ غزل اصیل و ۳۸ مورد الحاقی در دیوان او وجود دارد.

چرا باید غزلیات صوتی حافظ با صدای احمد شاملو را بشنویم؟

داریوش شایگان در بخشی از کتاب پنج اقلیم حضور می‌نویسد: «هر فرد ایرانی رابطه‌ای شخصی با حافظ دارد. اینکه آن فرد فرهیخته است یا عامی، عارف است و رند، چندان اهمیتی ندارند. هر ایرانی بخشی از خویش را در حافظ بازمی‌یابد و با او زوایای نامکشوفی از خاطره‌اش را کشف می‌کند. هرکس به قدر خویش بهره می‌برد و کسی دست خالی بازنمی‌گردد.»

حافظ و غزلیاتش با روح جامعه‌ی ما پیوندی تنگاتنگ دارد. یلدا بدون حافظ معنا نمی‌یابد و دل غمزده نیازمند تفأل به اوست. حافظ روح زمانه‌ی ماست، زمانه‌ای که پر از زاهد است و جای رند در آن خالیست.

راز درون پرده ز رندان مست پرس

کاین حال نیست زاهد عالی مقام را

احمد شاملو غزلیات دیوان حافظ را با هنرمندی تمام صوتی کرده است. شنیدن این اشعار با صدای گرم او و موسیقی فرهاد فخرالدینی لطف دیگری دارد.

شنیدن و دانلود غزلیات حافظ صوتی با صدای احمد شاملو را به چه کسانی پیشنهاد می‌دهیم؟

شنیدن غزلیات صوتی حافظ را به تمامی دوستداران و علاقه‌مندان به شعر کهن فارسی پیشنهاد می‌کنیم. شنیدن غزلیات حافظ با صدای گرم احمد شاملو و آهنگسازی فرهاد فخرالدینی بی‌شک لذت‌بخش‌تر از پیش خواهد بود.

درباره حافظ

شعر حافظ همه بیت‌الغزل معرفت است

آفرین بر نفس دلکش و لطف سخنش

شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی، بزرگترین غزلسرای عرفانی و غنایی تاریخ ایران است که در قرن هشتم در شیراز به دنیا آمد. ایرانیان او را لسان‌الغیب و ترجمان اسرار می‌نامند. تنها منبعی که اطلاعاتی از زندگی حافظ به دست ما می‌دهد، مقدمه‌ایست که محمد گلندام، همنشین حافظ بر دیوان اشعار او نگاشته است. گفته می‌شود که حافظ ابتدا شاگرد نانوا بوده و از نسخه‌های خطی، رونوشت تهیه می‌کرده است و در ادامه، سالیان طولانی نزد اساتید قرآن و حکمت، به تحصیل معرفت پرداخته است و قرآن را از بر کرده است. گفته می‌شود که پس از این حافظ به همنشینی با خانقاه‌نشینان روی آورد، اما از آنان نیز روی گرداند و به جست‌وجوی حقیقتی روی آورد که آن را در مکتب‌خانه پیدا نمی‌کرد. 

حافظ نقطه اوج غزل فارسی است. او مبتکر غزل نبود اما آن را به بلندای قله‌ی خود رساند و به هنرمندی تمام پروراند. حافظ غزل عاشقانه را که سعدی سرآمد آن است با غزل عارفانه‌ی سنایی و مولانا پیوند زده است. او حدفاصل عشق و عرفان در شعر کهن فارسی است.

شعر حافظ در سده‌های هجده و نوزده میلادی بسیار مورد توجه قرار گرفت و به زبان‌های مختلفی ترجمه شد. بیستم مهرماه در تقویم ایرانی روز بزرگداشت حلفظ شیرازی است. آرامگاه او در شهر شیراز و در «خاک مصلی» است، جایی که دلبستگی او به آنجا ورد زبان‌هاست: خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش/ خداوندا نگه دار از زوالش.

درباره احمد شاملو؛ گوینده اثر

احمد شاملو با تخلص «الف. بامداد» و «الف. صبح» در آذرماه سال ۱۳۰۴ متولد شد. او از نویسندگان و دبیران کانون نویسندگان ایران بود که به‌سبب فعالیت‌های سیاسی خود زندانی شد. جایگاه ادبی شاملو بیشتر به سبب نوآوری‌های او در شعر نیمایی بود که منجر به خلق گونه‌ی جدیدی از شعر شد که به شعر «سپید» یا «شاملویی» معروف است. «هوای تازه»، «آیدا در آینه»، «ابراهیم در آتش» و «دشنه در دیس» از مهم‌ترین دفترهای شعری شاملو هستند. 

شاملو پس از خواندن شعر «ققنوس» از نیما یوشیج، به جست‌وجوی او پرداخت، با او ملاقات کرد و بسیار از نیما تاثیر پذیرفت، اما در نهایت با انتشار مجموعه‌ی هوای تازه در دهه‌ی ۳۰ صفحه‌ای جدید در دفتر تاریخ شعر فارسی گشود و جریان موسوم به شعر «سپید» را به راه انداخت.

احمد شاملو همچنین تصحیحی از دیوان حافظ دارد که بسیار هم جنجال‌برانگیز است. از شاملو علاوه‌بر شعر، ترجمه‌های بسیاری نیز به جا مانده است، از جمله ترجمه‌ی اشعار لورکا و داستان شازده کوچولو. همچنین روزنامه‌نگاری، فیلمسازی و فرهنگ‌نویسی نیز از دیگر حوزه‌های فعالیت اوست. شاملو سرانجام در سال ۱۳۷۹ و در ۷۴سالگی از دنیا رفت.

درباره فرهاد فخرالدینی؛ آهنگساز اثر

فرهاد فخرالدینی ۲۱ اسفند ۱۳۱۶ به دنیا آمد. او موسیقی‌دان، آهنگساز و رهبر ارکستر اهل ایران است. این هنرمند ایرانی آثار مشهوری را برای موسیقی متن فیلم‌های سینمایی و مجموعه‌های تلویزیونی ساخته که سریال‌های «سربداران»، «امام علی» و «بو علی سینا» از جملهٔ آن‌ها هستند. فرهاد فخرالدینی ارکستر ملی ایران را در سال ۱۳۷۷ بنیان‌گذاری و آن را به مدت ۱۱ سال رهبری کرد.

the_voivode
۱۳۹۹/۰۵/۰۹

دوستان میتوانید این نسخه را همراه تمام دکلمه های استاد شاملو در اسپاتیفای گوش دهید

سپیده
۱۳۹۷/۰۷/۲۰

☄هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ☄ ☄از یمن دعای شب و ورد سحری بود☄ #روز_بزرگداشت_ لسان الغیب_حافظ شیرازی_مبارک🌹🌹🌹

سپیدار
۱۳۹۷/۰۷/۲۰

مستور و مست هر دو چو از یک قبیله اند بزرگداشت حافظ مبارک باد ♥♥♥

ا. ر.
۱۳۹۸/۰۴/۰۸

بیدلی در همه احوال خدا با او بود *** او نمیدیدش و از دور خدایا میکرد در انتخاب اشعار بسیار عالی بود. صدا و خوانش آقای شاملو نیز بسی خوب و جاافتاده بود.

mohammad
۱۳۹۷/۰۹/۲۸

چون خاطرات بسیاردارم بیاد آنروزها خریدم..بسیارعالی و پسندیده است.

tajik
۱۳۹۹/۰۲/۲۶

قیمت گران عدم امکان اشتراک مشکل انتخاب اشعار و دانلود

مهدی تمدن رستگار
۱۳۹۶/۰۹/۳۰

Mehdi Tamadon Rastegar کتاب صوتی عالی است.

موصیو
۱۳۹۶/۰۹/۳۰

عالی...شب یلدامون زیباتر شد

زینب
۱۳۹۹/۰۸/۲۸

برای ۲۱غزل گرونه!!!!

کاربر ۵۹۱۹۲۲۸
۱۴۰۲/۰۳/۰۵

این چرا ابیات رو جابه جا میخونه؟

زمان

۱ ساعت

حجم

۱۳۸٫۵ مگابایت

قابلیت انتقال

دارد

زمان

۱ ساعت

حجم

۱۳۸٫۵ مگابایت

قابلیت انتقال

دارد

قیمت:
۷۶,۰۰۰
تومان