معرفی کتاب عشق و دوستی
کتاب عشق و دوستی (Love and Friendship) نوشته جین آستن، مجموعهای از داستانهای کوتاه و طنزآمیز از این نویسندهی انگلیسی است که آنها را در نوجوانی نوشته و نگاهی انتقادی و شوخطبعانه به روابط عاشقانه و اجتماعی دارند. در این کتاب پنج داستان از آثار اولیهی آستن قرار گرفته که به مضمونهایی مثل روابط خانوادگی، دوستی و ماجراهای عاشقانه میپردازند. ماندانا قدیانی این مجموعه را ترجمه و نشر خزه آن را منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب عشق و دوستی
مجموعه داستان عشق و دوستی، تصویری از نخستین تجربههای نویسندگی جین آستن را ارائه میدهد و مخاطب را با فضای ادبیات قرن هجدهم و نوزدهم انگلستان آشنا میکند. داستان اصلی این مجموعه، یعنی «عشق و دوستی»، در قالب نامهنگاری روایت میشود و با طنز و اغراق، کلیشههای عاشقانه و رفتارهای اجتماعی زمانه را به چالش میکشد.
سایر داستانهای کتاب عشق و دوستی نیز با رویکردی مشابه، روابط خانوادگی، دوستیها و ماجراهای عاشقانه را دستمایه قرار میدهند. این آثار، پیش از رمانهای مشهور آستن نوشته شدهاند و حالوهوای نوجوانانه و بازیگوشانهای دارند. در واقع این کتاب در دورهای نوشته شده که نویسنده هنوز به شهرت نرسیده بود و بیشتر برای سرگرمی خانواده و دوستانش قلم میزد.
فضای این داستانها، ترکیبی از نقد اجتماعی، شوخی با احساسات اغراقآمیز و نمایش موقعیتهای عجیب و گاه پوچ است که به نوعی پیشدرآمدی بر آثار جدیتر و پختهتر آستن محسوب میشوند.
خلاصه داستان عشق و دوستی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان اصلی کتاب عشق و دوستی، روایت زندگی لورا است که در قالب نامههایی به دوستش ماریان، ماجراهای پر فراز و نشیب خود را بازگو میکند. لورا دختری است با گذشتهای پر از اتفاقات عجیب، از تولد در اسپانیا تا تحصیل در فرانسه و بازگشت به خانهی خانوادگی در ولز. ورود ناگهانی یک نجیبزادهی جوان به خانهی آنها، سرآغاز دلبستگی و ازدواجی شتابزده میشود که به زودی با مشکلات خانوادگی، فقر و جدایی همراه است.
لورا و دوستش سوفیا، پس از ازدستدادن عزیزان و گرفتار شدن در ماجراهای مالی و عاطفی، سرگردان شهرها و خانههای مختلف میشوند و با شخصیتهایی عجیب و موقعیتهایی اغراقآمیز روبهرو میگردند. داستان با طنز و کنایه، احساسات شدید، غشکردنهای پیاپی و واکنشهای افراطی شخصیتها را به تصویر میکشد و در نهایت، تصویری از سرنوشت تلخ و در عین حال کمیک قهرمانان خود ارائه میدهد.
سایر داستانهای مجموعه، «آملیا وبستر»، «فردریک و آلفریدا»، «جک و آلیس» و «داستان ادگار و اِما» نیز با محوریت روابط عاشقانه، دوستیها و موقعیتهای طنزآمیز، فضای مشابهی دارند و اغلب با پایانی غیرمنتظره یا هجوآمیز به پایان میرسند.
چرا باید کتاب عشق و دوستی را بخوانیم؟
این کتاب فرصتی است برای آشنایی با نخستین تجربههای نویسندگی جین آستن و مشاهدهی ریشههای طنز، نقد اجتماعی و نگاه موشکافانهای که بعدها در رمانهای بزرگ او دیده میشود. داستانها با زبان شوخطبع و نگاهی انتقادی به احساسات و رفتارهای رایج زمانه، تصویری متفاوت از روابط انسانی ارائه میدهند. خواندن این مجموعه، علاوهبر سرگرمی، امکان مقایسهی سبک نوجوانانهی آستن با آثار پختهتر او را فراهم میکند و مخاطب را با جنبهای کمتر دیدهشده از این نویسنده آشنا میسازد.
خواندن کتاب عشق و دوستی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب عشق و دوستی به علاقهمندان به ادبیات کلاسیک، دوستداران آثار جین آستن، پژوهشگران ادبیات انگلیسی و کسانی که به طنز اجتماعی و داستانهای کوتاه علاقه دارند، پیشنهاد میشود. این مجموعه همچنین برای کسانی که میخواهند با سیر تحول نویسندگی آستن آشنا شوند، گزینهی جالبی برای مطالعه خواهد بود.
درباره جین آستن
جین آستن (Jane Austen) (۱۷۷۵- ۱۸۱۷)، از رماننویسان انگلیسی قرن هجدهم و نوزدهم و از پیشگامان رئالیسم ادبی بود. او به عنوان ششمین فرزند از خانوادهای پرجمعیت تحت سرپرستی پدری کشیش در استیونتون همپشر متولد شد و نگارش داستان را از سنین نوجوانی آغاز کرد. آستین به دلیل بافت فرهنگی زمانه، رمانهایش را در دوران حیات به صورت ناشناس و بدون ذکر نام منتشر میکرد، با این حال چهار رمان شاخص او یعنی «عقل و احساس»، «غرور و تعصب»، «مانسفیلد پارک» و «اما» در زمان زندگیاش به چاپ رسیدند و دو رمان «نورثنگر ابی» و «ترغیب» نیز پس از مرگش منتشر شدند. او همچنین دو اثر نیمهتمام به نامهای «لیدی سوزان» و «واتسنها» از خود به جا گذاشت. ویژگی قلم جین آستن شناخت روحیات اخلاقی آدمها، بازنمایی ظرایف زندگی زنان و نقد هوشمندانه و طنزآمیز ساختارهای اجتماعی و سبک زندگی طبقهی اشراف انگلیس بود.
بخشی از کتاب عشق و دوستی
«از لورا به ماریان
در غروب یکی از روزهای ماه دسامبر. هنگامی که پدرم مادرم و خودم قرار شد دور آتش شومینهی منزلمان بنشینیم و در مورد مسائل اجتماعی گفتگو کنیم ناگهان با شنیدن صدای ضربهی شدیدی که به در بیرونی کلبهی روستاییمان خورد سخت به حیرت افتادیم.
پدرم شروع کرد و گفت:
"این صدای چیست؟"
مادرم پاسح داد: "گویا ضربهی محکمی به در خورد."
من با فریاد گفتم:
"بله."
پدرم گفت:
"حق با توست؛ از چنین صدایی یقیناً چنان برمیآید که کسی با خشونتی نامعمول به در بینوای خانه هجوم آورده."
من گفتم:
"من نمیتوانم از فکر اینکه باید کسی باشد که به در میکوبد تا در را برایش باز کنیم. بیرون بیایم."
در این هنگام صدای دومین ضربهی مَهیب سخن پدرم را قطع کرد و تا حدودی به من و مادرم هشدار داد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب عشق و دوستی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | عشق و دوستی |
| عنوان دیگر | و چند داستان دیگر |