کتاب زندگی عشایری
معرفی کتاب زندگی عشایری
کتاب زندگی عشایری اثر زهرهسادات عابدی، دربارهی اشکال سکونت در ایران است و از زندگی عشایری و کوچنشینی صحبت میکند.
دربارهی کتاب زندگی عشایری
از گذشتهی دور در ایران سه نوع شیوهی زندگی به وجود آمد. زندگی شهری، زندگی روستایی و زندگی عشایری. زندگی عشایری که همراه با کوچنشینی و ییلاق قشلاق کردن همراه است، از کهنترین و قدیمیترین شیوههای زندگی است.
زهرهسادات عابدی در کتاب زندگی عشایری ما را با زندگی کوچنشینی آشنا میکند. او همچنین دربارهی انواع ایل و تبارهای عشایری، مسابقات، آیینها و مراسم مهم عشایر و جمعیت و نحوهی زندگی و فرهنگ آنان نیز، اطلاعاتی مفید و خواندنی به ما میدهد.
کتاب زندگی عشایری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر دوست دارید با زندگی عشایر و نحوهی کوچنشینی و طایفههای مختلف عشایر آشنا شوید، کتاب زندگی عشایری یک انتخاب عالی برای شما است. نوجوانان نیز از خواندن کتاب زندگی عشایری لذت میبرند.
بخشی از کتاب زندگی عشایری
در کشــور ما عشایر سالانه دو بار کوچ میکنند و جا به جا میشوند. کوچ و کوچنشینی، به معنای جابه جایی عشایر همراه با دام، از یک محل به محل دیگر است.
در کوچ سالانه ، عشــایر به ییلاق یا قشلاق میروند. ییلاق به مناطق سردسیری گفته میشود که عشایر در کوچ سالانه خود به عنوان اقامتگاه بهاره و تابستانه انتخاب میکنند، و معمولًا دامنههای مرتفع کوهها را شامل میشود.
در مقابل به مناطق گرمســیری که عشــایر به عنوان اقامتگاه پاییزه و زمســتانه خود انتخاب می کنند قشلاق گفته می شود که در نواحی کم ارتفاع و دشتها قرار دارد.
فهرست
- پیشگفتار
- زندگی عشایری (کوچ نشینی)
- ماشینی شدن زندگی عشایر
- مراسم و آیینهای عشایری