دانلود و خرید کتاب انگیزه دنیل اچ. پینک ترجمه شراره توکلی
تصویر جلد کتاب انگیزه

کتاب انگیزه

معرفی کتاب انگیزه

کتاب انگیزه با عنوان اصلی Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us نوشتهٔ دنیل اچ. پینک و ترجمهٔ شراره توکلی توسط انتشارات میلکان منتشر شده است. نویسنده در این اثر در باب حقایقی شگفت‌انگیز دربارهٔ عوامل مؤثر در شکل‌گیری انگیزه سخن گفته است. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب انگیزه

کتاب انگیزه به بررسی عمیق عوامل واقعی مؤثر بر انگیزش انسان در قرن بیست و یکم می‌پردازد. دنیل اچ. پینک در این کتاب، دیدگاه‌های سنتی مبتنی بر پاداش و تنبیه (روش هویج و چماق) را به چالش می‌کشد و استدلال می‌کند که این رویکردها نه تنها در بسیاری از موارد ناکارآمد هستند، بلکه می‌توانند مضر نیز باشند. او با تکیه بر چندین دهه تحقیقات علمی در حوزهٔ علوم رفتاری، مدلی جدید برای انگیزش، معروف به «انگیزهٔ نوع سوم» یا «تیپ آی» (Type I) ارائه می‌دهد که بر سه عنصر اساسی استوار است: استقلال، تسلط و هدف.

چرا باید کتاب انگیزه را بخوانیم؟

خواندن این کتاب به ما کمک می‌کند تا درک کنیم چرا رویکردهای سنتی انگیزشی دیگر در دنیای پیچیده امروز کارایی لازم را ندارند و چگونه می‌توان با تمرکز بر نیازهای ذاتی انسان برای خودمختاری، رشد و معناداری، به عملکرد بالاتر، خلاقیت بیشتر و رضایت عمیق‌تر در کار و زندگی دست یافت. این کتاب نه تنها برای مدیران، رهبران سازمان‌ها و کارآفرینان، بلکه برای مربیان، والدین و هر فردی که به دنبال شکوفایی استعدادهای خود و دیگران است، بینش‌های ارزشمند و کاربردی ارائه می‌دهد. پینک با ارائه مثال‌های واقعی و تحقیقات علمی، نشان می‌دهد که چگونه می‌توان محیط‌هایی ایجاد کرد که در آن انگیزه درونی افراد شکوفا شود و منجر به نتایج شگفت‌انگیز گردد.

خواندن کتاب انگیزه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای طیف وسیعی از مخاطبان مفید و الهام‌بخش است، از جمله مدیران و رهبران کسب‌وکار، کارمندان و افراد جویای پیشرفت، مربیان و معلمان، والدین، روان‌شناسان و پژوهشگران علوم رفتاری و هر فرد علاقه‌مند به توسعهٔ فردی و درک عمیق‌تر از ماهیت انسان.

درباره دنیل اچ. پینک

دنیل اچ. پینک (Daniel H. Pink) نویسندهٔ چندین کتاب پرفروش در زمینهٔ کسب‌وکار، کار و رفتارشناسی است. آثار او به زبان‌های متعددی ترجمه شده و میلیون‌ها نسخه از آن‌ها در سراسر جهان به فروش رسیده است. پینک به خاطر توانایی‌اش در ترجمهٔ تحقیقات پیچیده علمی به ایده‌هایی قابل فهم و کاربردی برای مخاطب عام شناخته شده است. او سخنرانی‌های متعددی در سراسر جهان ارائه داده و مقالات زیادی برای نشریات معتبر نوشته است. کتاب «انگیزه» یکی از مشهورترین آثار اوست که تأثیر قابل توجهی بر دیدگاه‌های مدیریتی و توسعه فردی داشته است.

فهرست کتاب انگیزه

کتاب «انگیزه» در سه بخش اصلی تنظیم شده است:

بخش یکم: سیستم عاملی جدید

فصل یکم: ظهور و سقوط انگیزه نوع دوم: این فصل به بررسی ناکارآمدی سیستم انگیزشی سنتی (انگیزه نوع دوم) در دنیای معاصر می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه این سیستم با بسیاری از جنبه‌های کسب‌وکار و زندگی مدرن ناسازگار است.

فصل دوم: هفت دلیل مؤثر نبودن راهبرد هویج و چماق (در بیشتر اوقات)...: در این فصل، هفت دلیل اصلی ارائه می‌شود که چرا انگیزه‌دهنده‌های بیرونی (روش هویج و چماق) اغلب به نتایجی متضاد با آنچه برایشان طراحی شده‌اند، منجر می‌شوند؛ از جمله خاموش کردن انگیزه درونی، کاهش عملکرد، نابودی خلاقیت و ترویج رفتارهای غیراخلاقی.

فصل سوم: تیپ آی و تیپ ایکس: این فصل دو نوع رفتار انگیزشی را معرفی می‌کند: «تیپ ایکس» (Type X) که بیشتر توسط عوامل بیرونی هدایت می‌شود و «تیپ آی» (Type I) که ریشه در نیازهای درونی برای استقلال، تسلط و هدف دارد و برای موفقیت در قرن بیست و یکم ضروری است.

بخش دوم: سه عامل

فصل چهارم: استقلال: این فصل به بررسی اولین عنصر انگیزهٔ تیپ آی، یعنی «استقلال» یا تمایل ذاتی انسان به خودگردانی و هدایت زندگی خود می‌پردازد. نشان داده می‌شود که چگونه سازمان‌ها می‌توانند با افزایش استقلال کارکنان در چهار جنبه (کار، زمان، گروه و روش)، عملکرد و رضایت آن‌ها را بهبود بخشند.

فصل پنجم: تسلط: فصل پنجم به دومین عنصر، یعنی «تسلط» یا علاقهٔ ما به بهتر شدن در کارهایی که برایمان اهمیت دارند، می‌پردازد. «غرقگی» (Flow) به‌عنوان کلید دستیابی به تسلط معرفی شده و توضیح داده می‌شود که چگونه محیط‌های کاری می‌توانند با ارائهٔ «وظایف گلدیلاکس» (نه خیلی سخت و نه خیلی آسان) به رشد تسلط کمک کنند.

فصل ششم: هدف: سومین عنصر، «هدف» است که به اشتیاق ما برای انجام کارها در خدمت چیزی بزرگتر از خودمان اشاره دارد. این فصل نشان می‌دهد که چگونه پیوند زدن فعالیت‌ها به یک هدف متعالی می‌تواند قوی‌ترین انگیزه را ایجاد کند و چگونه سازمان‌های هدف‌محور در حال ظهور هستند.

بخش سوم: جعبه ابزار تیپ آی

این بخش مجموعه‌ای از راهکارها، تمرین‌ها، فهرست کتاب‌های پیشنهادی و سؤالاتی برای بحث و گفت‌وگو ارائه می‌دهد تا به خوانندگان کمک کند ایده‌های کتاب را در زندگی شخصی، سازمان‌ها و فرآیند آموزش به کار گیرند. شامل راهبردهایی برای بیدار کردن انگیزه در افراد، اصلاح سازمان‌ها، روش‌های جبران خدمات به سبک تیپ آی و ایده‌هایی برای والدین و مربیان است.

بخشی از کتاب انگیزه

«در صبح روزی تابستانی در ۱۹۴۴، میهای چیک‌سنت‌میهای ده‌ساله، در ایستگاه قطاری در بوداپست مجارستان، به همراه مادر، دو برادر و حدود هفتاد نفر از اقوامش، که برای بدرقهٔ آن‌ها آمده بودند، ایستاده بود. جنگ جهانی دوم شدت گرفته بود و مجارستان، که بیشتر طرف‌دار نیروهای متحدین بود، از هر طرف به‌لحاظ سیاسی و جغرافیایی تحت‌فشار بود. سربازان نازی به تلافی مذاکرات محرمانهٔ صلح مجارستان با امریکا و انگلستان این کشور را اشغال کرده بودند. در همین حال، نیروهای شوروی درحال پیشروی به‌سمت پایتخت بودند.

زمان ترک کشور فرارسیده بود. بنابراین، چهارنفری سوار قطاری به مقصد ونیز شدند؛ جایی که پدر دیپلمات چیک‌سنت‌میهای کار می‌کرد. همچنان که قطار غرش‌کنان به‌سمت جنوب شرقی می‌رفت، صدای انفجار بمب‌ها در دوردست‌ها شنیده می‌شد. ناگهان گلوله‌ها پنجره‌های قطار را شکستند. در همان حال، سرباز تفنگ‌داری که سوار قطار بود به‌سمت مهاجمان تیراندازی کرد. کودک ده‌ساله، وحشت‌زده و کمی خشمگین، زیر صندلی پناه گرفته بود.»