کتاب جادوی ذهن جیمز دوتی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب جادوی ذهن

کتاب جادوی ذهن

معرفی کتاب جادوی ذهن

کتاب جادوی ذهن نوشته‌ی جیمز دوتی با ترجمه‌ی ساره‌سادات علوی، اثری است که انتشارات میلکان آن را منتشر کرده است و بر مرز میان علوم اعصاب، خودشناسی و مفهوم تجلی قدم می‌گذارد. نویسنده که جراح مغز و اعصاب و پژوهش‌گر حوزه‌ی شفقت است، در این کتاب نشان می‌دهد آنچه در فرهنگ عامه با عنوان «قانون جذب» شناخته شده، اگر از سطح آرزوکردن و تکرار جملات مثبت فراتر نرود، نه‌تنها کافی نیست بلکه می‌تواند گمراه‌کننده باشد. او مفهوم عمیق‌تری به نام «تجلی» را شرح می‌دهد؛ فرایندی که در آن فرد با شناخت سازوکار مغز، تنظیم سیستم عصبی، تمرکز آگاهانه و تمرین‌های منظم ذهنی، اهدافش را در ناخودآگاه «سیم‌کشی» می‌کند تا مغز به‌طور مداوم در جهت آن‌ها عمل کند. جادوی ذهن از یک‌سو به زبان علوم اعصاب درباره‌ی شبکه‌های مغزی، انعطاف‌پذیری عصبی، نقش سیستم عصبی سمپاتیک و پاراسمپاتیک و انتقال‌دهنده‌های عصبی صحبت می‌کند و از سوی دیگر با روایت‌های شخصی نویسنده و داستان‌های واقعی از زندگی دیگران، نشان می‌دهد این مفاهیم چگونه در زندگی روزمره به کار می‌آیند. تمرین‌ها، برنامه‌ی شش‌هفته‌ای و مثال‌های متعدد، این اثر را به نوعی راهنمای مرحله‌به‌مرحله برای بازطراحی الگوهای ذهنی و عاطفی تبدیل کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جادوی ذهن

کتاب جادوی ذهن با روایت زندگی شخصی جیمز دوتی آغاز می‌شود؛ کودکی در فقر، پدری الکلی، مادری افسرده و تجربه‌ی عمیق شرم و ناتوانی، سپس جهش به ثروت افسانه‌ای در میانه‌ی تب دات‌کام و در نهایت سقوط مالی و فروپاشی زندگی خانوادگی. نویسنده از دل این فرازونشیب‌ها، مفهوم «تجلی» را بازتعریف کرده است؛ نه به‌عنوان نیرویی بیرونی یا «کائناتی» که قرار است مشکلات را حل کند، بلکه به‌عنوان توانایی مغز برای سازمان‌دهی دوباره‌ی خود در پاسخ به نیت، توجه و تکرار. در فصل‌های ابتدایی، او تفاوت میان قانون جذب و تجلی را روشن می‌کند: قانون جذب را بیشتر به‌عنوان لایه‌ی ذهنی و تمرکز بر افکار مثبت می‌بیند و تجلی را فرایندی عمیق‌تر که شامل شناخت مغز، تمرین‌های عملی، اقدام هدفمند و پذیرش نقش عوامل بیرونی و بی‌عدالتی‌های ساختاری است. در ادامه، دوتی با مثال‌هایی از زندگی خود و دیگران، نشان می‌دهد چگونه باورهای محدودکننده، تروما، شرم و گفت‌وگوی درونی منفی، مسیر زندگی را شکل می‌دهند و چگونه می‌توان با کار روی توجه، بدن و قلب، این مسیر را تغییر داد. کتاب جادوی ذهن در فصل‌های بعدی وارد توضیح دقیق‌تر سازوکار مغز می‌شود و شبکه‌های بزرگ‌مقیاس مانند شبکه‌ی حالت پیش‌فرض، شبکه‌ی اجرایی مرکزی، شبکه‌ی برجستگی و شبکه‌ی توجه را معرفی می‌کند و نقش هریک را در تمرکز، خودآگاهی، سرگردانی ذهن، منتقد درونی و تصمیم‌گیری توضیح می‌دهد. سپس سیستم عصبی خودمختار، دو شاخه‌ی سمپاتیک و پاراسمپاتیک، پاسخ جنگ/گریز/فریز و حالت استراحت و هضم، و تأثیر استرس مزمن بر بدن و ذهن تشریح شده است. در کنار این مباحث، نویسنده داستان‌هایی مانند ماجرای آنولا، دختر مهاجر سریلانکایی که با اضطراب، بیماری و فشار مالی خانواده دست‌وپنجه نرم می‌کند و با تمرین تجسم، مراقبه، نامه‌نوشتن به خود و هم‌سوکردن هدف شخصی با خدمت به دیگران، مسیر ورود به دانشکده‌ی پزشکی را برای خود باز می‌کند، نقل کرده است. ساختار کتاب شامل فصل‌هایی است که از «راز حقیقی» و «بیرون‌آمدن از زیر آوار» شروع می‌شود و به فصل‌هایی درباره‌ی شبکه‌ها، ارتعاشات، مراحل شش‌گانه‌ی تجلی، تمرین‌های پراکنده در متن و در پایان، برنامه‌ی شش‌هفته‌ای منظم برای پیگیری تمرین‌ها می‌رسد. در هر فصل، تمرین‌هایی با دستورالعمل‌های گام‌به‌گام آمده است؛ از تجسم وضعیت فعلی زندگی و شناسایی آنچه هم‌اکنون درحال تجلی است، تا آرام‌سازی بدن، تنظیم تنفس، بازنگری انتخاب‌ها و نوشتن مشاهدات برای ایجاد نقطه‌ی شروعی شفاف.

خلاصه کتاب جادوی ذهن

در جادوی ذهن، جیمز دوتی ابتدا تصویری صریح از این باور رایج ترسیم می‌کند که «کائنات» قرار است مشکلات را حل کند و سپس آن را کنار می‌گذارد. او می‌گوید هیچ نیروی بیرونی که برای کسی «تره خرد کند» در کار نیست و منبع اصلی تغییر، همان ذهنی است که هم موانع را می‌سازد و هم می‌تواند مسیر تازه‌ای را خلق کند. پیام مرکزی کتاب این است که تجلی یعنی تعریف دقیق یک خواسته به‌گونه‌ای که در ناخودآگاه ثبت شود و شبکه‌های مغزی مرتبط با هدف را فعال کند؛ در این حالت، مغز مانند «سگ شکاری» به‌طور مداوم به‌دنبال فرصت‌های تحقق آن هدف می‌گردد. نویسنده با تکیه بر علوم اعصاب توضیح می‌دهد که مغز ازطریق انعطاف‌پذیری عصبی، در پاسخ به تجربه، تکرار و نیت، مدارهای جدید می‌سازد و مدارهای قدیمی را هرس می‌کند. او نشان می‌دهد چگونه تمرکز آگاهانه، تجسم همراه با احساسات مثبت و برچسب‌گذاری ارزشی، باعث می‌شود هدف در سیستم پاداش مغز مهم تلقی شود و در ناخودآگاه جای بگیرد. در کنار این، نقش سیستم عصبی سمپاتیک و پاراسمپاتیک و اهمیت خروج از حالت استرس مزمن برای دسترسی به خلاقیت، برنامه‌ریزی و تخیل توضیح داده شده است. دوتی تأکید می‌کند که بدون آرام‌کردن بدن و فعال‌کردن پاسخ استراحت و هضم، تمرکز عمیق و تجسم مؤثر ممکن نیست. کتاب شش مرحله‌ی اصلی برای تجلی را معرفی کرده است: بازیابی قدرت تمرکز ذهن، شفاف‌سازی آنچه واقعاً خواسته می‌شود، ازبین‌بردن موانع ذهنی و باورهای محدودکننده، جای‌گذاری هدف در ناخودآگاه ازطریق تجسم و احساس، تلاش پرشور و پیگیر در دنیای واقعی و در نهایت رهایی از وابستگی به نتیجه. در فصل‌های آغازین، نویسنده با روایت سقوط مالی و ازهم‌پاشیدن خانواده‌اش نشان می‌دهد که چگونه می‌توان به همه‌ی اهداف مادی فهرست‌شده رسید اما همچنان احساس شکست و تهی‌بودن داشت؛ زیرا «قلب» و نیازهای عمیق‌تر در نظر گرفته نشده‌اند. او این تجربه را به بیماری شرم و فقدان عزت‌نفس تشبیه می‌کند و موفقیت مادی را مانند استنتی می‌داند که فقط موقتاً درد را می‌پوشاند. در ادامه، تمرین‌هایی برای ارزیابی صادقانه‌ی وضعیت فعلی زندگی، شناسایی آنچه هم‌اکنون درحال تجلی است، دیدن نقش انتخاب‌ها و الگوهای فکری، و نیز تمرین‌های تنفسی، آرام‌سازی عضلانی، مراقبه‌ی مهربانی و تجسم آینده‌ی مطلوب ارائه شده است. در پایان کتاب، این تمرین‌ها در قالب یک برنامه‌ی شش‌هفته‌ای کنار هم قرار گرفته‌اند تا خواننده بتواند به‌صورت منظم روی بازطراحی ذهن و زندگی خود کار کند.

چرا باید کتاب جادوی ذهن را بخوانیم؟

جادوی ذهن اثری است که تلاش کرده فاصله‌ی میان ادبیات عامه‌پسند تجلی و زبان علوم اعصاب را پر کند. نویسنده به‌جای تکرار شعارهای کلی درباره‌ی مثبت‌اندیشی، نشان داده است که چگونه شبکه‌های مغزی، سیستم عصبی خودمختار، انتقال‌دهنده‌های عصبی و انعطاف‌پذیری عصبی در شکل‌دادن به تجربه‌ی روزمره و مسیر زندگی نقش دارند. خواندن این کتاب به مخاطب کمک می‌کند بفهمد چرا صرفاً فکرکردن به خواسته‌ها کافی نیست و چگونه باید توجه، بدن، احساسات و عمل را در یک مسیر هماهنگ قرار دهد. این اثر همچنین تصویری واقع‌بینانه از محدودیت‌ها ارائه کرده است؛ از بی‌عدالتی‌های ساختاری و بیماری‌های جسمی و روانی گرفته تا نقش تروما و شرم در محدودکردن افق دید. در عین حال، با مثال‌های شخصی و داستان‌هایی مانند آنولا، نشان داده شده است که حتی در دل این محدودیت‌ها، تغییر در سطح توجه، تفسیر و اقدام چه تأثیری می‌تواند داشته باشد. تمرین‌های گام‌به‌گام، از تجسم وضعیت فعلی زندگی تا نوشتن نامه به خود، مراقبه‌ی تنفسی، آرام‌سازی عضلانی و برنامه‌ی شش‌هفته‌ای پایانی، این امکان را فراهم کرده است که خواننده مفاهیم کتاب را به‌طور عملی در زندگی روزمره به کار بگیرد و رابطه‌ی خود را با خواسته‌ها، ترس‌ها و گفت‌وگوی درونی‌اش بازنگری کند.

به کسانی که به موضوعاتی مانند قانون جذب، تجسم و «کائنات» علاقه‌مندند اما به‌دنبال توضیحی دقیق‌تر و علمی‌تر هستند، کتاب جادوی ذهن پیشنهاد می‌شود. همچنین به افرادی که با شرم، گفت‌وگوی درونی منفی، اضطراب، احساس ناتوانی در تغییر شرایط یا تجربه‌های تروما دست‌وپنجه نرم می‌کنند و می‌خواهند از زاویه‌ی علوم اعصاب به بازطراحی ذهن و زندگی خود نگاه کنند، می‌تواند مفید باشد. دانشجویان و علاقه‌مندان به روان‌شناسی، علوم اعصاب، مدیتیشن و خودشناسی نیز از ترکیب روایت شخصی، مباحث مغزی و تمرین‌های عملی این کتاب بهره می‌برند.

بخشی از کتاب جادوی ذهن

«در واقع اولین قدم در تجلی موفق این است: خود را از این باور جدا کنید که منبعی خارجی برای حل مشکلاتتان وجود دارد. پس از آن است که این منبع خارجی در زندگی‌تان تجلی می‌یابد. اگر می‌خواهید زندگی غنی و معنادار و مرفهی داشته باشید، لازم نیست به هیچ قدرتی جز قدرت خودتان تکیه کنید. فقط باید باور داشته باشید که منبع رفاه و موفقیت شما چیزی جز قدرت ذهنتان نیست. واقعیت این است: همان ذهنی که موانعی برای رسیدن به زندگی دل‌خواهتان ایجاد می‌کند، خاستگاه هدفی است که زندگی دل‌خواهتان را به ارمغان می‌آورد؛ این راز واقعی است. به‌عنوان جراح مغز و اعصابی که مغز را بررسی و جراحی کرده، عصب‌شناسی که دهه‌ها صرف بررسی ذهن و مغز انسان کرده، متخصص تکنیک‌های معنوی که با دالایی لاما و سایر رهبران معنوی برای آموزش شفقت با هزاران نفر همکاری کرده و انسانی که از راه سخت این جمله را آموخته است، به شما می‌گویم: «شما باید برای خودتان تره خرد کنید؛ جادوی واقعی همین است.» تجلی به معنای پرورش ایمانی راسخ به امکان تحقق است. در کودکی، به‌شدت از قدرت موقعیت منفی در محدودکردن وضعیت زندگی آگاه بودم. من در فقر بزرگ شدم، با پدری الکلی و مادری که افسردگی مزمن داشت و مدام به خودکشی فکر می‌کرد. احساس می‌کردم زندگی مجازات یا نفرین است یا شاید حتی بدتر از آن، صرفاً یک آشفتگی تصادفی بی‌دلیل است، بدون هیچ نظم و منطقی. شاید شما هم درحال مبارزه برای یافتن معنایی در رویدادهای وجودی‌تان باشید و به نظرتان این‌طور بیاید که همه‌چیز تصادفی است؛ شاید هم برایتان سؤال پیش بیاید که چرا شما و عزیزانتان باید بدون هیچ دلیل درستی در رنج و عذاب باشید و احساس ناتوانی کنید. بودن در میدان این مبارزات، دیدتان دربارهٔ امکانات موجود را محدود می‌کند و پیوسته نگاهتان را تاریک و تاریک‌تر می‌سازد.»

۱۴۰۵/۰۱/۱۲

کتاب خیلی مفیدی هست، برای تجلی رویاهاتون (منیفست) و بررسی دقیق باور های خود و تنظیم باور هاتون برای اهدافتون، که یکی از راه های افزایش تمرکز هم هست ولی مشکلی که وجود داره مترجم خوب و روان ترجمه نکرده

- بیشتر
پریسا
۱۴۰۴/۱۲/۲۰

این کتاب عالیه اگه تمارینشو انجام بدین واقعا تاثیر مشهودی میزاره روی زندگیتون .. حتما بخونیدش ..

۱۴۰۳/۱۲/۲۸

گزینه اول

بریده‌هایی از کتاب

«دیگر درحال غرق شدن در اقیانوس نبودم! یاد گرفته بودم که بر امواجی که همیشه در حال خروش هستند، سوار شوم؛ انرژی مثبت مثل جریانی سیل‌آسا به سمتم می‌آمد و به من نیرو می‌داد».
به عبارت دیگر، حس فاعلیت ما داستانی است که مغزمان دربارهٔ تجربه‌هایمان برای ما تعریف می‌کند. وقتی داستانی که مغز برای ما تعریف می‌کند این باشد که قدرت انجام کارهای لازم برای بهبود اوضاعمان را نداریم، دل‌سرد می‌شویم و انگیزه‌مان را از دست می‌دهیم؛ اما وقتی داستان به ما القا کند که توانایی عمل‌کردن براساس خواسته‌هایمان را داریم، احساس قدرت و اعتمادبه‌نفس و کمال می‌کنیم.
در یونان باستان، فیلسوف آریستیپوس تعلیم می‌داد که هدف زندگی تجربه حداکثر لذت است و خوشبختی مجموع لحظات لذت‌بخش است؛ درحالی‌که ارسطو معتقد بود احساس رضایت در انجام‌دادن کارهایی است که واقعاً ارزش انجام‌دادن دارند.
آنچه می‌خواهید همیشه آن چیزی نیست که نیاز دارید. کسانی که به دیگران آسیب می‌زنند، اغلب کسانی هستند که بیشترین آسیب را دیده‌اند.
tafazzolian
به کسی تبدیل شوید که دوست دارید به او کمک کنید
هنگامی که داشت دوباره برای آزمون آماده می‌شد، برای خودش نامه‌هایی نوشت و در آن‌ها به خودش تبریک گفت: یکی برای نمره بالایی که می‌گرفت و دیگری برای پذیرفته شدن در دانشکده پزشکی. حالا هر وقت یکی از نامه‌ها را برمی‌داشت تا بخواند، تکنیک‌های تجسم و آرامش را با همدلی عمیق خود برای انسان‌های رنج‌کشیده‌ای که قادر به درمانشان می‌شد، ترکیب می‌کرد و دوباره احساسات عمیق ارتباط، خدمت و شادی را تجربه می‌کرد.
fateme.gha.l.r.y
ElnazD
هنگامی که ما آگاهانه توجهمان را به‌سمت اهداف مطلوبمان معطوف می‌کنیم، آن اهداف برای مغز مهم می‌شوند. شیوهٔ تثبیت اهداف ازطریق فرایندی به نام «برچسب‌گذاری ارزشی» انجام می‌شود، روشی که مغز برای تصمیم‌گیری دربارهٔ مسئله‌ای ارزشمند به کار می‌برد و طی آن، تعیین می‌کند که چه‌چیزی به‌اندازهٔ کافی مهم است تا در عمیق‌ترین سطوح ضمیر ناخودآگاه حک شود.
ElnazD
هنگامی که هدف در ضمیر ناخودآگاهمان جای‌گذاری شود، مغز مانند سگی شکاری عمل می‌کند که به دنبال فرصت‌هایی برای تحقق آن در واقعیت است و تمام نیروی ذهن آگاه و ناخودآگاه ما را پشت این جست‌وجو قرار می‌دهد. وقتی فرصت‌های مدنظر سر راهمان قرار می‌گیرند، متوجه آن‌ها می‌شویم، به آن‌ها واکنش نشان می‌دهیم و اقدامات لازم را برای پیشبرد هدفمان انجام می‌دهیم.
ElnazD
احساسات مثبت سیستم‌های پاداش مغز را فعال می‌کنند و در نتیجه باعث می‌شوند قطب‌نمای درونی روی هدفمان تنظیم شود. آن‌ها همچنین به ما کمک می‌کنند خود را از زندان الگوهای قدیمی رها کنیم که در محیط و اعمال گذشته‌مان شکل گرفته‌اند. یکی از راه‌های مؤثر برای نشان‌دادن ارزش یک هدف به ضمیر ناخودآگاه، مرتبط‌کردن آن با یک احساس مثبت قوی است که در زمان حال تجربه می‌شود.
آرش آریایی‌تبار