کتاب غریزه اراده
معرفی کتاب غریزه اراده
کتاب غریزه اراده با عنوان اصلی The willpower instinct : how self-control works, why it matters, and what you can do to get more of it نوشتهٔ کلی مک گونیگال، ترجمهٔ مرضیه صادقی لویه و ویراستهٔ «عاطفه تاجیک» است. انتشارات میلکان این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ موفقیت و خودیاری قرار گرفته، توضیح داده است که خودکنترلی چگونه عمل میکند، چه اهمیتی دارد و چگونه میتوان بیشترین بهره را از آن برد. نشریاتی مانند BookPage این اثر را «نوع جدیدی از کتاب خودیاری» دانستهاند که علم و راهکارهای عملی را برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی ترکیب کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب غریزه اراده اثر کلی مک گونیگال
کتاب «غریزهٔ اراده» که نخستینبار در سال ۲۰۱۲ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۳ (چاپ دوم) منتشر شده، دربارهٔ خودکنترلی و خویشتنداری و اراده است. کتاب «غریزهی اراده» اثری علمی و الهامبخش است که راهکارهایی عملی برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی از طریق تقویت اراده ارائه میدهد. هر بخش از کتاب به بررسی مفاهیم و چالشهای مرتبط با اراده میپردازد و خواننده با مطالعه و به کارگیری تمرینهای آن میتواند شاهد تحولات چشمگیری در زندگی خود باشد. این کتاب به ویژه برای افرادی که در پی دستیابی به اهداف خود هستند یا با عادات مخرب و موانع متعدد دست و پنجه نرم میکنند، بسیار مفید خواهد بود. کلی مکگونیگال با زبانی ساده و تاثیرگذار و با تکیه بر یافتههای علوم اعصاب، روانشناسی و بیولوژی، پیچیدگیهای ذهن و اراده را میشکافد و به ما کمک میکند تا تواناییهای نهفتهی خود را بهتر بشناسیم. این کتاب با بهرهگیری از آخرین تحقیقات و ترکیب دیدگاههای مدرن روانشناسی، اقتصاد، علوم اعصاب و پزشکی، به تشریح چیستی، چگونگی عملکرد و اهمیت اراده میپردازد. مکگونیگال یادآور میشود که شکستها جزء جداییناپذیر مسیر هستند و اراده جریانی زنده و پویاست که نیازمند مراقبت و تمرین مداوم است. او همچون دوستی دلسوز، با ارائهی راهکارهای قابل فهم، به ما میآموزد که اراده نه تنها به معنای «نه» گفتن به خواستههای نامناسب، بلکه مهمتر از آن، به معنای «بله» گفتن به یک زندگی بهتر و هدفمندتر است. به تعبیر تایم، این کتاب با نگاهی عمیق و علمی در توضیح چرایی و ارائهی راهبردها برای چگونگی، اثری ضروری و خارقالعاده برای هر کسی است که خواهان تغییر زندگی خود است. جف کولین، نویسندهی کتاب «استعداد بیشازحد» نیز آن را کتابی رهاییبخش میداند که حقیقت علمی اراده را آشکار کرده و تصورات پیشین دربارهی آن را دگرگون میکند.
خلاصه کتاب غریزه اراده
کتاب «غریزهی اراده» اراده را در سه بعد کلیدی بررسی میکند: «من میخواهم» که به تعهد و انگیزه درونی برای دستیابی به اهداف اشاره دارد؛ «من نمیخواهم» که نمایانگر توانایی مقاومت در برابر وسوسهها است؛ و «من کیستم» که بر شناخت و پذیرش هویت فردی و تقویت ارزشها تمرکز دارد. نویسنده به طور مفصل توضیح میدهد که عملکرد مغز نقش بسزایی در خودکنترلی افراد ایفا میکند. همچنین، استرس به عنوان نیرویی مخالف اراده معرفی شده و روشهایی نظیر تمرینات تنفسی، یوگا و مدیتیشن به عنوان راهکارهای کاهش استرس و افزایش خودکنترلی پیشنهاد میشوند. کتاب بر اهمیت سلامت جسمی در کنار سلامت روحی برای تقویت اراده تاکید دارد و داشتن تغذیه مناسب، ورزش منظم و خواب کافی را برای بهبود هر دو جنبه ضروری میداند. در نهایت، نویسنده یادآور میشود که شکست در حفظ اراده نباید منجر به احساس گناه یا دست کشیدن از اهداف شود، بلکه میتوان از آن به عنوان فرصتی برای کسب تجربه و بازگشت به مسیر تقویت اراده بهره برد. برای تقویت اراده، کتاب «غریزهی اراده» دستورالعملهای کاربردی ارائه میدهد. تعیین اهداف کوچک در ابتدای مسیر و گام برداشتن به سوی آنها، به تدریج دستیابی به اهداف بزرگتر و تقویت اراده را تسهیل میکند. انجام مدیتیشن روزانه به آرامش ذهن و تقویت بخش مرتبط با خودکنترلی در مغز کمک میکند. شناسایی و مدیریت موانعی مانند خستگی و استرس که فرد را از اهداف دور میکنند، امری ضروری است. همچنین، تعیین پاداشهای کوچک برای دستیابی به اهداف کوچک میتواند انگیزه را در مسیر پیشرفت افزایش دهد.
چرا باید کتاب غریزه اراده را بخوانیم؟
«کلی مکگونیگال» در کتاب «غریزهٔ اراده» دیدگاهی نو به مفهوم اراده ارائه داده است. او اراده را نه صرفاً خصیصهای ذاتی، بلکه یک مهارت قابل یادگیری و تقویت دانسته است. این کتاب با بهرهگیری از یافتههای روانشناسی و عصبشناسی، راهکارهایی عملی برای افزایش نیروی اراده، شکلدهی عادات پایدار و مقابله با وسوسهها را به شما آموزش داده است.
کتاب غریزه اراده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران حوزهٔ موفقیت و خودیاری و افرادی که مایلند بدانند خودکنترلی چگونه عمل میکند، چه اهمیتی دارد و چگونه میتوان بیشترین بهره را از آن برد، پیشنهاد میکنیم. نویسنده این اثر را به همهٔ کسانی که تابهحال با وسوسه، اعتیاد، اهمالکاری و انگیزش دستوپنجه نرم کردهاند، تقدیم کرده است؛ یعنی به همهٔ ما.
درباره کلی مک گونیگال
«کلی مک گونیگال» (Kelly McGonigal) در سال ۱۹۷۷ میلادی به دنیا آمده است. او روانشناس سلامت و مربی دانشگاه استفورد بوده و بهدلیل فعالیتهایی که در زمینهٔ خودیاری داشته، مشهور شده است. این نویسنده در فعالیتهایش بینشهای روانشناسی و علوم اعصاب را بهصورت استراتژیهای عملی درآورده؛ استراتژیهایی که به سلامت و تندرستی انسان کمک میکند. مکگونیگال بخشی از تمرکزش را بر جنبههای مشکلساز استرس گذاشته و در یکی از سخنرانیهایش در تدتاک جهانی ۲۰۱۳ تأکید کرده است که دید و باور هر شخص نسبت به استرس اهمیت زیادی در کارکرد آن دارد. او گفته هر شخص باید به خودش باور داشته باشد که میتواند با استرس مبارزه کند و این مسئله عامل حیاتی مقابله با استرس است. «کلی مک گونیگال» جایزهٔ والتر جی. گورز (Walter J. Gores Award)، بالاترین افتخار تدریس در دانشگاه استنفورد را بهخاطر دورههای روانشناسی کارشناسی خود دریافت کرده است. او بهدلیل تواناییاش در تبدیل دادههای علمی به خرد، در سال ۲۰۲۰ توسط مجلهٔ Oprah بهعنوان اولین O! Visionary انتخاب شد. فوربس (Forbes) در سال ۲۰۱۰ میلادی این نویسنده را یکی از ۲۰ زن الهامبخش برای دنبالکردن در توئیتر دانست. از کتابهای او میتوان به «روی خوش استرس» و «غریزهٔ اراده» اشاره کرد.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- «جف کالوین»، نویسندهٔ کتاب «استعداد بیش از حد ارزیابی شده است: چه چیزی واقعاً افراد درجهیک جهانی را از بقیه جدا میکند» اثر حاضر را کتابی رهاییبخش خوانده و گفته نویسندهٔ کتابْ واقعیت علمیِ اراده را توضیح میدهد و افسانههایی را که بیشتر ما باورشان داریم، در هم میشکند.
- بوکپیج (BookPage) این کتاب را «نوع جدیدی از کتاب خودیاری» توصیف کرده و گفته مطالعهٔ آن برای هر کسی که میخواهد نحوهٔ زندگی خود را در ابعاد کوچک و بزرگ تغییر دهد، ضروری است.
- «لایبرری ثینگ» (Library Thing): اظهار داشته که هر فصل از این اثر بهتنهایی میتواند مفید تلقی شود و کل آن میتواند کاملاً متحولکنندهٔ زندگی باشد. اگر در تلاش برای کاهش وزن، موفقیت بیشتر در کار، رهایی از عادات سمی و... هستید، باید این کتاب را بخوانید.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب «غریزهٔ اراده» پیش از این با عنوان «غریزهٔ قدرت اراده: خودکنترلی چگونه عمل میکند، چرا مهم است و برای بهرهمندی بیشتر از آن چه میتوان کرد؟» با ترجمهٔ «حدیث مددیماهانی» و «مسعود پهلوان» توسط انتشارات اشراقی در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است.
بخشی از کتاب غریزه اراده
«جان، هجدهساله که بهتازگی از دبیرستان فارغالتحصیل شده، در آکادمی نیروی هوایی ایالات متحده در شهرستان ال پاسو کلرادو از اتوبوس پیاده شد. او در کولهپشتی خود، که حاوی اقلام مجاز محدودی برای دانشجویان تازهوارد بود، یک ساعت کوچک، یک کاپشن، چند عدد تمبر و لوازمالتحریر و یک ماشینحساب نموداری داشت. او همچنین چیزی با خود آورده بود که در کولهپشتیاش حمل نمیکرد و ۲۹ دانشجوی جدید دیگر، که با او به این گردان هوایی منصوب شده بودند، قادر به دیدنش نبودند. در طول دورهٔ یکساله، این دانشجویان با هم زندگی میکردند، با هم غذا میخوردند و با هم درس میخواندند و آنچه جان با خود داشت بهآرامی به سایر اعضای گردان سرایت میکرد و سلامت و شغل آنها را در نیروی هوایی تهدید میکرد.
بلایی که جان با خودش آورد چه بود؟ این بلا آبله، سل یا بیماری مقاربتی نبود. این بلا بدن از فرم خارجشدهٔ جان بود. اگرچه باورش سخت است، اما آمادگی جسمانی و تناسب اندام ممکن است مسری باشد. گزارشی از ادارهٔ ملی تحقیقات اقتصادی در سال ۲۰۱۰، نشان میدهد که تناسب اندام ضعیف مثل بیماری عفونی در آکادمی نیروی هوایی ایالات متحده گسترش یافته است. تعداد ۳۴۸۷ دانشجو بهمدت چهار سال از آزمونهای آمادگی جسمانی دبیرستان تا آزمونهای آمادگی جسمانی منظم در آکادمی تحت نظر قرار گرفتند. با گذشت زمان، کمتناسبترین دانشجویان افسری در یک گردان سطح آمادگی و تناسب اندام سایر دانشجویان را پایین آوردند. درواقع زمانی که یک دانشجوی افسری وارد آکادمی میشود، سطح آمادگی جسمانی کمتناسبترین دانشجوی گردان او بهترین معیار برای دستیابی به تناسب اندامش بهنسبت سطح آمادگی جسمانی همان دانشجو قبل از ورود به آکادمی است.
این مطالعه تنها نمونهای از چگونگی تأثیر کنترل اجتماع در رفتارهایی است که ما معمولاً تحت کنترل خود میبینیم. ما دوست داریم باور کنیم که انتخابهایمان در برابر نفوذ دیگران مصون هستند و به استقلال و ارادهٔ آزاد خود افتخار کنیم. اما تحقیقات در زمینههای روانشناسی، بازاریابی و پزشکی نشان میدهند که انتخابهای فردی ما بهشدت براساس آنچه دیگران فکر میکنند، میخواهند و انجام میدهند و آنچه که فکر میکنیم میخواهند ما انجام دهیم شکل میگیرد. همانطور که خواهید دید، این تأثیر اجتماعی اغلب ما را به دردسر میاندازد. بااینحال، این تأثیر ممکن است در رسیدن به اهداف ارادهمان نیز به ما کمک کند. شکست اراده ممکن است مسری باشد، اما به همین ترتیب خودکنترلی نیز میتواند به شما سرایت کند.»