کتاب تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی (جلد هفتم)
معرفی کتاب تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی (جلد هفتم)
کتاب الکترونیکی تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی (جلد هفتم) نوشتۀ غلامرضا بهداروند یانی در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده است.
درباره کتاب تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی (جلد هفتم)
در بخش اول جلد هفتم، به «شکستهای ضدانقلاب» پرداخته میشود. «اتحادیهٔ کمونیستهای ایران» با خیال واهی برخورداری از پشتیبانی مردم آمل و طرح ادعای جدایی مردم از نظام انقلابی، با توسل به مخفیکاری و استفاده از تاریکی شب و خلوت بودن شهر، تهاجم خود به شهر آمل را در آخرین ساعت ۵ بهمن ۱۳۶۰، آغاز کرد. اما پس از اطلاع گروههای مختلف مردمی و بسیجی از حملهٔ کمونیستها به شهر، گروه مهاجم با شکلگیری حماسهٔ مقاومت و بسیج مردمی در صبح ۶ بهمن ۱۳۶۰، مواجه گردید و ضمن مشاهدهٔ همکاری گسترده و ایثارگرانهٔ اقشار مختلف مردم با نیروهای مسلّح از جمله سپاه پاسداران، و دفاع سرسختانهٔ مردم از شهر، به نظارهٔ شکست سنگین خود در آمل نشست. بخش دوم کتاب، به بررسی وقایع جنگ تحمیلی و تحولات نهادهای حاکمیتی و انقلابی میپردازد. بهرغم تشدید جنگ رسانهای علیه انقلاب اسلامی، موفقیتهای نظامی کشور که در عملیات ثامنالائمه (ع) به شکست حصر آبادان منجر شده بود، تداوم یافت و پیروزیهای بزرگی در جبهههای جنگ تحمیلی بهدست آمد؛ آنچنانکه سبب آزادسازی بستان در عملیات «طریقالقدس» و آزادسازی خرمشهر در عملیات «بیتالمقدس» گردید.
این مجموعه به تحلیل و بررسی وقایع ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی میپردازد و بهعنوان یکی از منابع مستند و مستدل در حوزۀ تاریخ انقلاب اسلامی تدوین شده و به وقایع سیاسی و اجتماعی مهمی میپردازد که نقش مهمی در شکلگیری نظام جمهوری اسلامی داشتند. از جمله ویژگیهای مهم کتاب تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی استفاده از اسناد و منابع معتبر و تحلیلهای توصیفی و تحلیلی است که آن را به یکی از منابع مهم برای پژوهشگران رشتههای علوم سیاسی و اجتماعی تبدیل کرده است. همچنین، دیدگاههای حضرت امام خمینی (ره) در تحلیلهای کتاب مورد استفاده قرار گرفتهاند تا مواضع ایشان درباره مسائل داخلی و خارجی بهتر تبیین شود.
کتاب تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی (جلد هفتم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دانشجویان، پژوهشگران و علاقمندان به تاریخ معاصر ایران، انقلاب اسلامی، و تحولات سیاسی و اجتماعی پس از انقلاب پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی (جلد هفتم)
«کشتار ارباب رجوع و کارکنان «صندوق قرضالحسنهٔ کمیتهٔ امداد امام خمینی» مستقر در خیابان استاد مطهری تهران در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۶۱، با پوشش پاسداران کمیته و با در دست داشتن حکم جعلی مأموریت از سوی دادستانی، یکی دیگر از جنایتهای کور سازمان بود. آقای شیخ فضلالله مهدیزاده محلاتی نمایندهٔ امام خمینی در سپاه پاسداران و عضو هیئت مدیره صندوق یاد شده، در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۶۱، پیرامون این واقعه گفت:
«گروهی از منافقین که چند نفر از آنها لباس مقدس پاسداری را به تن کرده بودند، وارد محل صندوق شده و اظهار میکنند که ما آمدهایم یکی دو نفر را که متهم به حمایت از قطبزاده هستند، دستگیر کنیم. یکی دو نفرشان در مقابل در ورودی ایستاده و چند نفر دیگر که وارد ساختمان شده بودند، کارمندان و مستضعفین و محرومین را که برای گرفتن وام به آنجا آمده بودند، در طبقهٔ دوم جمع میکنند، به این بهانه که میخواهیم برایتان در رابطه با کودتا صحبت کنیم. بعد به حضار میگویند که افراد حزباللهی در طرف دیگر بایستند. آنگاه منافقین این مزدوران امپریالیسم، به طرف مردم بیگناه رگبار میبندند و پنج نفر از آنها را به جرم حزباللهی بودن به شهادت میرسانند و عدهای را نیز مجروح میکنند.»۳
حمله به یکی از دفاتر جهاد سازندگی استان تهران واقع در آریاشهر تهران در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۶۱، از جمله اقدامات تروریستی منافقین در این راستا به شمار میآید. در این حمله سه نفر از جهادگران به اسامی اصغر رحیمی، محمد حبیباللهزاده و سیدعنایتالله طباطبایی، به شهادت رسیدند.
حمله به ستاد نیروی زمینی ارتش و حمله به سفارت ترکیه در تهران، از مهمترین اقدامات تروریستی منافقین در این مقطع بوده است، که به آنها پرداخته میشود.»
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۵۲۸ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۵۲۸ صفحه