کتاب اسلام شناسی (درسهای دانشگاه مشهد)
معرفی کتاب اسلام شناسی (درسهای دانشگاه مشهد)
«اسلامشناسی (درسهای دانشگاه مشهد)» اثر دکتر علی شریعتی (۱۳۵۶-۱۳۱۲) کتابی است که هویت دین اسلام و تاریخ اسلام را درکنار هم دارد. چرا که اولین فصل آن با پرسش اسلام چیست؟ و محمد (ص) کیست آغاز میشود. دکتر علی شریعتی فیلسوف تاریخشناس، جامعهشناس و دین پژوه، در این سخنرانیها که در دانشگاه مشهد برگزار شده و درواقع درس گفتارهای او است به تشریح نقش جهانبینی توحیدی اسلام پرداخته است و شخصیت پیامبر اسلام و وقایع هشتسال اول هجرت را بازبینی و تحلیل کردهاست. در بخشی از مقدمه کتاب میخوانیم:
ما (به اعتبار مسلمان بودن و نیز به اعتبار ایرانی بودن) سهم بسیار بزرگی در تکوین مدنیت اسلامی و نیز در حوادث بزرگ تاریخی در طول چهارده قرن داریم. شناخت اسلام (مذهب، تاریخ و تمدنش) در عین حال شناخت ایران است. غالباً آنها که بر اساس عاطفۀ میهنپرستی و ایران دوستی میخواهند عظمت و اصالت نژاد ایرانی را در تاریخ نشان دهند، تنها به تجدید خاطرۀ افتخارات و آثار تمدن باستانی ما (اکثر همراه با روح اغراق و افراط) اکتفا میکنند و برای توفیق در این راه میکوشند تا تاریخ و تمدن اسلام را تحقیر کنند و آن را تا آنجا که میتوانند نادیده انگارند. و این کارِ بسیار ناشیانهای است که از تعصب برمیخیزد و نقض غرض هم میکند، در حالی که هیچگاه در طول تاریخ، نژاد ایرانی بهتر و باشکوهتر از قرون درخشان تمدن اسلامی مجالی برای بروز استعداد و لیاقت خویش به دست نیاورده است. و اگر هم فرض کنیم که در گذشته چنین موقعیتی داشته، آثار و اسناد روشن و زنده و غیر قابل انکاری (آنچنان که از دوران اسلامی داریم) بر جای نمانده است و ناچار تا حد بسیاری برای اثبات آن باید به حدس و فرض و مبالغه و گزافهگویی و مغلطه و تحریف و تحقیر دیگران و خودستایی ناپسند دست زد....
اسلام شناسی که این دوران چاپ شده و میشه، مجموعه ای از 4 کتاب دکتر شریعتی هست که خیلی جاهاش به دست خود دکتر شریعتی ویرایش شده... حقیقتا باید گفت که خب نمیشه گفت که یک اثر کاملا درسته، چرا
از مسئولین محترم طاقچه بی نهایت سپاسگزارم که دسترسی به کتاب را آسان کرده اند ، اجرکم عندالله
این کتاب واقعاً عالیه برای آنهای های که میخواهند اسلام و پیغمبر اسلام را بشناسند.
برخلاف مسیحیت ، در اسلام دین و دنیا متناقض نیستند. مکمل یکدیگرند و همدست هماند برای تکامل انسان
کامل ترین کتاب در زمینه اسلام شناسی
سلام من افغانستان هستم چه جوری میتونم این کتاب را بدست آورم
قسمت هایی از کتاب نیاز به ویرایش داره بعضی جمله ها ناخوانا و نامفهوم هستن نمیشد خوند
نظرشهید مطهری درباره کتاب اسلام شناسی دکتر شریعتی : این کتاب از نظر هنری اعلی و از نظر علمی متوسط و از نظر فلسفی کمتر از متوسط و از نظر دینی صفر است
جدیدا انقدر علیه علی شریعتی بد شنیدم که دست و دلم نمیره کتاباشو بخونم، ولی نمیدونم واقعا حقیقت این شخص چی بوده، واقعا حالت دورویی در نوشته هاش نسبت به سبک زندگیش بوده یا نه؟ از دوستانی که اینو میخونن