دانلود و خرید کتاب اسلام شناسی (درس‌های دانشگاه مشهد) علی شریعتی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب اسلام شناسی (درس‌های دانشگاه مشهد)

کتاب اسلام شناسی (درس‌های دانشگاه مشهد)

نویسنده:علی شریعتی
امتیاز:
۳.۵از ۲۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب اسلام شناسی (درس‌های دانشگاه مشهد)

«اسلام‌شناسی (درس‌های دانشگاه مشهد)» اثر دکتر علی شریعتی (۱۳۵۶-۱۳۱۲) کتابی است که هویت دین اسلام و تاریخ اسلام را درکنار هم دارد. چرا که اولین فصل آن با پرسش اسلام چیست؟ و محمد (ص) کیست آغاز می‌شود. دکتر علی شریعتی فیلسوف تاریخ‌شناس، جامعه‌شناس و دین پژوه، در این سخنرانی‌ها که در دانشگاه مشهد برگزار شده و درواقع درس گفتارهای او است به تشریح نقش جهان‌بینی توحیدی اسلام پرداخته است و شخصیت پیامبر اسلام و وقایع هشت‌سال اول هجرت را بازبینی و تحلیل کرده‌است. در بخشی از مقدمه کتاب می‌خوانیم:

ما (به اعتبار مسلمان بودن و نیز به اعتبار ایرانی بودن) سهم بسیار بزرگی در تکوین مدنیت اسلامی و نیز در حوادث بزرگ تاریخی در طول چهارده قرن داریم. شناخت اسلام (مذهب، تاریخ و تمدنش) در عین حال شناخت ایران است. غالباً آن‌ها که بر اساس عاطفۀ میهن‌پرستی و ایران دوستی می‌خواهند عظمت و اصالت نژاد ایرانی را در تاریخ نشان دهند، تنها به تجدید خاطرۀ افتخارات و آثار تمدن باستانی ما (اکثر همراه با روح اغراق و افراط) اکتفا می‌کنند و برای توفیق در این راه می‌کوشند تا تاریخ و تمدن اسلام را تحقیر کنند و آن را تا آنجا که می‌توانند نادیده انگارند. و این کارِ بسیار ناشیانه‌ای است که از تعصب برمی‌خیزد و نقض غرض هم می‌کند، در حالی که هیچ‌گاه در طول تاریخ، نژاد ایرانی بهتر و باشکوه‌تر از قرون درخشان تمدن اسلامی مجالی برای بروز استعداد و لیاقت خویش به دست نیاورده است. و اگر هم فرض کنیم که در گذشته چنین موقعیتی داشته، آثار و اسناد روشن و زنده و غیر قابل انکاری (آن‌چنان که از دوران اسلامی داریم) بر جای نمانده است و ناچار تا حد بسیاری برای اثبات آن باید به حدس و فرض و مبالغه و گزافه‌گویی و مغلطه و تحریف و تحقیر دیگران و خودستایی ناپسند دست زد....

درباره علی شریعتی

علی شریعتی در سال ۱۳۱۲ در نزدیکی سبزوار متولد شد. او جامعه‌شناس، نویسنده و متفکر ایرانی ا‌ست. او تحصیلات خود را در رشته‌ی ادبیات در دانشگاه مشهد به پایان رساند و برای تحصیلات بالاتر به فرانسه رفت. علی شریعتی به مدت ۵ سال بین سال‌های ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۴ در فرانسه زندگی می‌کرد. او مدرک دکترایش را از فرانسه و از دانشگاه سوربن گرفته است. در زمان حکومت پهلوی و در سال ۱۳۴۸، شریعتی مسئولیت بخش امور فرهنگی حسینیه ارشاد را به‌عهده گرفت و شروع به تدریس جامعه‌شناسی و معارف اسلامی کرد. او از افراد بانفوذ در ریشه‌کن کردن رژیم پهلوی در دوره انقلاب بود. سخنرانی‌ها و اعلامیه‌های علی شریعتی به فهم بیشتر مردم در شرایط آن دوره‌ی جامعه بسیار کمک کرد.

فعالیت‌های مذهبی و گرایش‌های دینی و سیاسی او باعث شد تا رژیم پهلوی در سال ۱۳۵۲ حسینیه ارشاد را تعطیل کند و دکتر شریعتی را به زندان ببرد. او تا مدت‌ها تهدیدهای ساواک را تحمل کرد ولی در آخر به‌خاطر فشارها و محدودیت‌ها مجبور شد که وطنش را ترک کند.

علی شریعتی در خرداد ۱۳۵۶ در ساوت‌همپتون درگذشت. عده‌ای مرگ او را سکته قلبی گزارش کرده‌اند و عده‌ای به دلیل نداشتن سابقه‌ی بیماری قلبی مرگ او را مشکوک دانستند. عدم کالبدشکافی و اعلام نتیجه سریع و خبر داشتن سفارت ایران در لندن از مرگ او قبل از اعلام رسمی باعث مشکوک شناخته شدن مرگ او شد.

از آثار او می‌توان به فاطمه فاطمه است، حسین وارث آدم، مذهب علیه مذهب، چه باید کرد، گفت‌وگوهای تنهایی و کویر اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با زندگی و عقاید دکتر شریعتی، می‌توانید به صفحه این نویسنده در طاقچه بروید.

🌸فطرس🌸
۱۴۰۰/۰۵/۲۶

اسلام شناسی که این دوران چاپ شده و میشه، مجموعه ای از 4 کتاب دکتر شریعتی هست که خیلی جاهاش به دست خود دکتر شریعتی ویرایش شده... حقیقتا باید گفت که خب نمیشه گفت که یک اثر کاملا درسته، چرا

- بیشتر
حسن باقری
۱۳۹۹/۰۹/۲۱

از مسئولین محترم طاقچه بی نهایت سپاسگزارم که دسترسی به کتاب را آسان کرده اند ، اجرکم عندالله

ܢ̣ߊ‌ܝ̇‌ܭَܢܚ݅ࡅ߳ - ʀᴇᴛᴜʀɴ
۱۴۰۱/۰۷/۰۶

این کتاب واقعاً عالیه برای آنهای های که میخواهند اسلام و پیغمبر اسلام را بشناسند.

sinfasin
۱۴۰۲/۰۶/۱۷

برخلاف مسیحیت ، در اسلام دین و دنیا متناقض نیستند. مکمل یکدیگرند و همدست هم‌اند برای تکامل انسان

Mahdi Akbari
۱۴۰۲/۰۹/۱۹

کامل ترین کتاب در زمینه اسلام شناسی

shokoor rashidi
۱۴۰۱/۰۶/۲۹

سلام من افغانستان هستم چه جوری میتونم این کتاب را بدست آورم

جواد
۱۳۹۸/۰۳/۰۵

قسمت هایی از کتاب نیاز به ویرایش داره بعضی جمله ها ناخوانا و نامفهوم هستن نمیشد خوند

امیتیست
۱۳۹۹/۰۱/۱۲

نظرشهید مطهری درباره کتاب اسلام شناسی دکتر شریعتی : این کتاب از نظر هنری اعلی و از نظر علمی متوسط و از نظر فلسفی کمتر از متوسط و از نظر دینی صفر است

شیدا
۱۳۹۸/۰۳/۰۵

جدیدا انقدر علیه علی شریعتی بد شنیدم که دست و دلم نمیره کتاباشو بخونم، ولی نمیدونم واقعا حقیقت این شخص چی بوده، واقعا حالت دورویی در نوشته هاش نسبت به سبک زندگیش بوده یا نه؟ از دوستانی که اینو میخونن

- بیشتر
و علی! چه کسی می‌تواند سیمای او را نقاشی کند؟ روح شگفتی با چندین بُعد! مردی که در همۀ چهره‌هایش به عظمت خدایان اساطیر است. انسانی که در همۀ استعدادهای متفاوت و متناقضِ روح و زندگی قهرمان است؛ قهرمان شمشیر و سخن، خردمندی و عشق، جانبازی و صبر، ایمان و منطق، حقیقت و سیاست، هوشیاری و تقوی، خشونت و مهر، انتقام و گذشت، غرور و تواضع، انزوا و اجتماع، سادگی و عظمت... انسانی که هست، از آن‌گونه که باید باشد و نیست!
Hemmat
نکتۀ دیگر که غالباً به ذهن نمی‌آید این است که اسلام تعدد زوجات را وضع نکرده است. پیش از اسلام هیچ حدی در این باره وجود نداشته و آنچه را اسلام آورده است تحدید زوجات است؛ نه که تا چهار زن بگیرید بلکه بیش از چهار زن نگیرید. و این دو یکی نیست. مطالعۀ دقیق آیاتی که از تعدد زوجات سخن می‌گوید، هم فلسفۀ آن را و هم شرایط آن را روشن می‌سازد. قرآن ابتدا مردم را ملزم به اجرای عدالت میان زنان می‌کند و بلافاصله اعتراف می‌نماید که هرگز نمی‌توانید عدالت ورزید، پس به یک تن اکتفا کنید.
Hakime Zare
ملتی که همه الگویی و قالبی فکر می‌کنند، ملت مرده‌ای هستند، زیرا فکر نمی‌کنند، وگرنه افکار همه یک‌کاسه نمی‌شود مگر در اختناق و فشار.
ܢ̣ߊ‌ܝ̇‌ܭَܢܚ݅ࡅ߳ - ʀᴇᴛᴜʀɴ
امرهای صریح قرآن را بر دو قسم کردند: ۱. امر انشایی مثل «نماز کنید و زکات دهید...» که باید انجام داد. ۲. امر ارشادی مثل «در زمین بگردید و سرنوشت کسانی را که بد کردند بنگرید» که باید انجام نداد؛ چون مقصود بیان اهمیت و ارزش مأمورٌبه است. همین طرز تفکر بود که ما امروز در اهمیت علم، منبرها می‌رویم و کتاب‌ها می‌نویسیم، بی‌آن‌که به علم بپردازیم؛ چون امر ارشادی است نه انشایی. این توجیهات روشنفکرانۀ انحرافی هزاران بار از یورش مغول بیشتر در انحطاط مسلمین و انحراف اسلام و بدبختی و جهل کنونی جامعۀ ما مؤثر بوده است.
امید
اسلام خطابش همیشه به ناس است. معلوم می‌شود که مبدأ و شالودۀ جامعه را ناس می‌گیرد و از غالب قهرمانان تاریخ که بسیاری از مورخین و بیوگرافی‌نویس‌ها (یعنی آن‌ها که به شرح حال و قهرمانان معتقدند مثل کارلیل و امرسون که تاریخ را ساختۀ انسان‌های نابغه و قهرمان می‌دانند) [آن‌ها را می‌ستایند] به بدی یاد می‌کند نه به احترام (نگاه کنید به مَلأ در قرآن). در این آیه: «وَ قَالُوا رَبَّنَا اِنّا اَطَعْنَا سَادَتَنَا وَ کبَرَاءَنَا فَاَضَلُّونَا السَّبیلاَ» (گفتند که پروردگارا! ما بزرگان و رؤسامان را اطاعت کردیم (یعنی قهرمان پرست شدیم، شخصیت پرست شدیم) و آن‌ها ما را گمراه کردند
Akbar Aghaii
از تنازع افکار است، از تصادم آزادانۀ افکار است که فکر تازه به وجود می‌آید و تکامل پیدا می‌شود. همین آزادی قرن اول و دوم و سوم بود که تمدن نیمۀ قرن سوم و چهارم و پنجم اسلام را به وجود آورد. اگر آن تعصبات نظامیه‌ای بود و نظامیه‌های خواجه نظام‌الملک وجود می‌داشت که اصلاً تمدن نداشتیم.
ܢ̣ߊ‌ܝ̇‌ܭَܢܚ݅ࡅ߳ - ʀᴇᴛᴜʀɴ
همواره بالا رفتن از پایین آمدن دشوارتر است. طبیعت آدمی با پایین آمدن که با راحتی و سرعت انجام می‌یابد موافق‌تر است. انسان باید خود را به سوی قله بکشاند، اما به سوی دره کشیده می‌شود. گذشته از آن، درّه را می‌شناسیم؛ با آن مأنوس هستیم؛ در آن‌جا بوده‌ایم و دیگران غالباً همه در آن‌جایند. قله را ندیده‌ایم؛ با آن خو نگرفته‌ایم. هر چه فراتر می‌رویم، از جمع دورتر می‌شویم؛ هم‌سفران کمتر دیده می‌شوند و قدم به قدم تنهاتر می‌مانیم. شکنجه، تحمل مشقات روحی و بدنی، تنهایی، ناآشنایی، ترک پیوندها و کوفتن میل‌ها و کشتن لذت‌ها و استقبال از بلاهای گوناگون بر سر راهی است که به قله می‌رود. انسان در نیمه راه دره و قله همواره گرفتار این دو نیروست.
ܢ̣ߊ‌ܝ̇‌ܭَܢܚ݅ࡅ߳ - ʀᴇᴛᴜʀɴ
در حالی که پیغمبر و مجاهدان به شدت گرم تجهیز مردم بودند و هر کسی در اندیشۀ فراهم آوردن سلاحی و مرکبی بود، منافقان برای سرد کردن مجاهدان و رسوخ شک و تردید در دل‌ها، سخت در تلاش بودند و خطر دشمن و سختی راه را بزرگ جلوه می‌دادند و فصل میوه و جمع محصول و سایۀ درختان مدینه را در برابر صحراهای مخوف و آتش‌خیزی که در پیش دارند چنان هوس‌انگیز وصف می‌کردند
Hakime Zare
اسلام بر اساس یک جهان‌بینی فلسفی و علمی می‌خواهد بگوید که انسان‌ها همه با یکدیگر برابرند، نه این‌که باید برابر باشند. و این یک واقعیت طبیعی و علمی است، نه یک آرزوی اخلاقی و یا عاطفی معلول تلطیف و تزکیۀ روح.
f6temeh
ای مردم! تا آن‌گاه که پروردگارتان را دیدار کنید خون‌هایتان و اموالتان همچون حرمت این روزتان و حرمت این ماهتان، بر شما حرام است.
ܢ̣ߊ‌ܝ̇‌ܭَܢܚ݅ࡅ߳ - ʀᴇᴛᴜʀɴ

حجم

۶۸۵٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۷۸۴ صفحه

حجم

۶۸۵٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۷۸۴ صفحه

قیمت:
۱۲۵,۰۰۰
تومان