کتاب علی حقیقتی بر گونه اساطیر
معرفی کتاب علی حقیقتی بر گونه اساطیر
علی شریعتی(۱۳۵۶-۱۳۱۲)، نو اندیش دینی است. این کتاب، حاصل سخنرانی دکتر علی شریعتی است که در دو شب متوالی در ۱۵ و ۱۶ اسفند ۱۳۴۷ در حسینیه ارشاد ایراد شده است. در بخشی از کتاب میخوانیم: «علی، ربالنوع انواع گوناگون عظمتها، قداستها و زیباییهایی است از آنگونه که بشر همواره دغدغه داشتن و پرستیدنش را داشته و هرگز ندیده و معتقد شدهبوده که ممکن نیست بر روی خاک ببیند و ممکن نیست در کالبد یک انسان در این حد تحقق پیدا کند و ناچار، میساخته. اما علی، همان نیازی که پرومته در اساطیر، روح انسان را از فداکاری اشباع میکرده و دموستنس از عظمت و قدرت و پاکی و صداقت سخن، و ونوس یا فوتوشیشی از عظمت و از زیبایی روح یا خدایان و مظاهر ربالنوعهای دیگر از شکستناپذیری، از بیباکی و از فداکاری یا خدایان دیگر از تحمل سختی و رنج برای دیگران به خاطر پاکی، و خدایان دیگر از نهایت رقت و عظمت محبت و برکت روح برای دیگران، همه را در یک ربالنوع جمع کرده. علی نیازهایی که در طول تاریخ انسانها را به خلق نمونههای خیالی، به خلق الههها و ربالنوعهای فرضی میکشانده، در تاریخ عینی اشباع میکند. این ربالنوعها به انسان نشان میدادند که هر احساسی و هر استعداد انسانی تا این حد میتواند رشد کند و انسانهایی که تا آن حد هیچکدامشان نمیتوانستند رشد کنند، این را به عنوان یک سرمشق، یک چیزی که باید به آن برسیم، یک عظمت و درجهای که نمونه زندگی ما و وجهه نظر ما و مسیر حیات و تکامل ما باید باشد به ما نشان میدادند.»
درباره علی شریعتی
علی شریعتی در سال ۱۳۱۲ در نزدیکی سبزوار متولد شد. او جامعهشناس، نویسنده و متفکر ایرانی است. او تحصیلات خود را در رشتهی ادبیات در دانشگاه مشهد به پایان رساند و برای تحصیلات بالاتر به فرانسه رفت. علی شریعتی به مدت ۵ سال بین سالهای ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۴ در فرانسه زندگی میکرد. او مدرک دکترایش را از فرانسه و از دانشگاه سوربن گرفته است. در زمان حکومت پهلوی و در سال ۱۳۴۸، شریعتی مسئولیت بخش امور فرهنگی حسینیه ارشاد را بهعهده گرفت و شروع به تدریس جامعهشناسی و معارف اسلامی کرد. او از افراد بانفوذ در ریشهکن کردن رژیم پهلوی در دوره انقلاب بود. سخنرانیها و اعلامیههای علی شریعتی به فهم بیشتر مردم در شرایط آن دورهی جامعه بسیار کمک کرد.
فعالیتهای مذهبی و گرایشهای دینی و سیاسی او باعث شد تا رژیم پهلوی در سال ۱۳۵۲ حسینیه ارشاد را تعطیل کند و دکتر شریعتی را به زندان ببرد. او تا مدتها تهدیدهای ساواک را تحمل کرد ولی در آخر بهخاطر فشارها و محدودیتها مجبور شد که وطنش را ترک کند.
علی شریعتی در خرداد ۱۳۵۶ در ساوتهمپتون درگذشت. عدهای مرگ او را سکته قلبی گزارش کردهاند و عدهای به دلیل نداشتن سابقهی بیماری قلبی مرگ او را مشکوک دانستند. عدم کالبدشکافی و اعلام نتیجه سریع و خبر داشتن سفارت ایران در لندن از مرگ او قبل از اعلام رسمی باعث مشکوک شناخته شدن مرگ او شد.
از آثار دکتر شریعتی میتوان به فاطمه فاطمه است، حسین وارث آدم، مذهب علیه مذهب، چه باید کرد، گفتوگوهای تنهایی و کویر اشاره کرد.
حجم
۵۵٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۵۵٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
نظرات کاربران
این کتاب , اولین کتابی بود که از دکتر شریعتی خواندم . سبک کار , خلاقانه است و توضیحاتی در ابتدا درباره ی برخی مفاهیم ارایه می کنه و اساطیری رو مثال میزنه و در نهایت , نتیجه گیری خوبی
عالی. بی نظیر، چقدر لطیف و زیبا انسان و حضرت علی رو توصیف کرده دکتر شریعتی، پیشنهاد اکید برای مطالعه!
هم ساده و هم روان و هم توصیفی عالی داشتند که بر جسم و روح ما اثر می گذارد و می توانیم حس کنیم
کتاب فوق العاده ایه در عین روان بودن و سبک بودن این کتاب جزو کتاب های ساده ی دکتره و برای آشناییه بیشتر با افکارشون توصیه می شه
بیان جذاب دکتر شریعتی باعث میشه که دوست نداشته باشید کتاب رو رها کنید. محتوای این کتاب نکات آموزنده زیادی داره و مطالعه اون از بسیاری جهات مفید خواهد بود.
از این نوشته های تامل برانگیز و عمیق متوجه شدم که علی شریعتی به معنای واقعی کلمه یک متفکر بوده . خوشحالم که علی (ع) رو از دیدگاه یک علی شناختم .
این کتاب بسیار زیباست
عنوان کتاب به تنهایی رسالت عجیبی را انجام می دهد. هرچند ای کاش شریعتی ، این عنوان را بصورت کتابی مکتوب تهیه می کرد و چه اثری می توانست باشد، چراکه کتاب حاضر حاصل دو شب سخنرانی ایشان می باشد.اما چیزی
کتاب جالبی بود ، اشاره به غمی که در دنیا هست و برای رفع اون اساطیر خلق شدن خیلی برام قابل تامل بود، واقعا دکتر شریعتی یک متفکر واقعی بوده🌹
فوق العاده بود 👏