کتاب شاه لیر
معرفی کتاب شاه لیر
کتاب شاه لیر نوشتۀ ویلیام شکسپیر با ترجمۀ مهتا عافیتطلب در انتشارات آده به چاپ رسیده است. شاه لیر یکی از نمایشنامههای تراژدیک شکسپیر است. این نسخه از کتاب، در قالب کمیک بوک یا کتاب کمیک ترجمه و منتشر شده است.
درباره کتاب شاه لیر
شاه لیر نام یکی از تراژدیهای ویلیام شکسپیر است. این نمایشنامه در نسخۀ حاضر بهشکل کتاب کمیک منتشر شده است. کمیک بوک به کتابهایی گفته میشود که داستانهایی را بهصورت مصور بیان میکنند و هر بخش از داستان در قالبی مجزا اما در کنار هم قرار دارند. طراحیهای کتاب کمیک غالباً شامل جملات و دیالوگهایی میشوند که داخل ابرهای مخصوص دیالوگ نوشته میشوند. این رمانهای مصور در ابتدا با مفاهیم طنز نوشته میشدند و دلیل انتخاب نام کمیک هم همین بوده است، اما در ادامه به همین سبک محدود نشدند و حالا در ژانرهای مختلف و برای سنین متفاوت نوشته میشوند. کتاب کمیک یا کمیک بوک، نوعی کتاب داستانی است که در آن بهجای جملات بلند و متون طولانی از تصاویر استفاده میشود. البته در کمیکها هم جملات و کلمات برای بیان داستان استفاده میشوند؛ اما مفهوم اصلی قصه با کمک تصاویر مرتبط و معنادار به خواننده منتقل میشود.
داستان نمایشنامۀ شاه لیر دربارۀ شاهی به همین نام است که به سن پیری رسیده و طی تصمیمی عجیب میخواهد سرزمین وسیع و ثروت بسیار خود را میان ۳ دخترش، گونریل و ریگان و کوردلیا، تقسیم کند. لیر قبل از انجام این کار از آنها میخواهد که میزان عشق و علاقۀ خود را به پدرشان ابراز کنند. ۲ دختر اول یعنی گونریل و ریگان در نهایت چاپلوسی سخنانی ستایشآمیز دربارۀ پدرشان میگویند و به این ترتیب، شاه لیر بخش وسیعی از سرزمین خود را به آنها میبخشد؛ اما دختر سوم یعنی کوردلیا چاپلوسی نمیکند و حقیقت را میگوید که پدر را همانقدر دوست دارد که هر دختری باید پدرش را دوست داشته باشد و اگر روزی ازدواج کند دیگر همۀ قلبش از آن پدر نخواهد بود. این سخنان بر شاه لیر گران میآید و کوردلیا را از خود طرد میکند. لیر خود را در سایۀ دو دختر دیگرش قرار میدهد به این امید که محبت و عشق آنها را همواره برای خود دارد؛ اما او اشتباه میکند و این تصمیم درواقع آغاز تراژدی اخلاقی میشود.
خواندن کتاب شاه لیر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای کمیک پیشنهاد میکنیم.
درباره ویلیام شکسپیر
ویلیام شکسپیر (۱۶۱۶- ۱۵۶۴) شاعر و نمایشنامهنویس انگلیسی است. بسیاری او را بزرگترین نمایشنامهنویس تاریخ و بسیاری نیز او را بزرگترین نویسندهٔ انگلیسیزبان تاریخ میدانند. ویلیام فرزند «جان شکسپیر» و «ماری اردن» بود. پدرش یکی از افراد مرفه شهر بود و مادرش نیز دختر زارع دولتمردی بود؛ اما روزگار به کام ویلیام خوش نماند و در ۱۵۸۷ پدرش ورشکسته شد. ویلیام او تحصیلات ابتدایی و مقدماتی از زبان لاتین را در دبیرستانی در استنفورد گذراند؛ اما در ۱۳سالگی بهدلیل تنگدستی پدر، مدرسه را رها کرد. او ۵ سال بعد با «آنا هاتاوی» ازدواج کرد که ۸ سال بزرگتر از خودش بود و نتیجهٔ این ازدواج یک فرزند دختر و ۲ پسر بود.
در ۱۵۸۵ ویلیام، استنفورد را ترک کرد و به لندن رفت و آنجا در تماشاخانهای مشغول به کار شد. او به بازیگری پرداخت و در نهایت همانجا شروع به نمایشنامهنویسی کرد که بهدلیل هوش و قریحهٔ فطری بسیار از او استقبال شد. اشتغال به نمایشنامهنویسی و فعالیت در هنر تئاتر برای او موقعیتهای فراوانی به بار آورد و از این طریق ثروت بسیاری کسب کرد. آثار مکتوب او به ۳ دستهٔ تراژدی، کمدی و تاریخی تقسیم شدهاند. از مهمترین آثار شکسپیر میتوان به «اتللو»، «مکبث»، «هملت»، «شاه لیر»، «رومئو و ژولیت» (تراژدی)، «رؤیای شب نیمهٔ تابستان»، «شب دوازدهم» (کمدی)، «ژولیوس سزار» (تاریخی) اشاره کرد.
ویلیام شکسپیر در سالهای پایانی عمرش در استرانفورد ساکن شد و بهندرت به لندن رفت، تا اینکه در ۱۶۱۶ درگذشت.
طاقچه هدیه داد کاش کتابای خوب هدیه بدی ای طاقچه دست و دل باز 🍂
نمیدونم چرا اینقدر نظرات منفیه. به نظر من کتاب خوبی بود و من ازش لذت بردم
حتی تو تخفیف هم پیشنهاد نمیکنم
رو جلد کتاب نوشته ویلیام شکسپیر گفتم شاید کتاب خوبی باشه ولی دیدم کتاب کامیک هستش من علاقه ی زیادی به نوع سبک ندارم .
کتاب خلاصه ای کاملا گنگ و نامفهوم از کتاب اصلی است. مگه کسی مجبورتون کرده بود؟!
خیلی مسخره بود
زیاد جالب نبود
کتاب رو طاقچه هدیه داد مزخرف ترین هدیه ای که هر کس میتونه بگیره گول شکسپیری که پایین داستان زده نخورید ی نمایشنامه از خیانت و دروغ هست منتهی به شدت سطح پایین و آبکی
خیلی بد