کتاب جین ایر
خواندن نظراتمعرفی کتاب جین ایر
«خلاصهسازی» در سراسر جهان پیشینهای بسیار طولانی دارد و مهمترین آثار ادبی جهان به دست نویسندگان و پژوهشگران به صورت خلاصه، بازنویسی شدهاند. امروز نیز در سینما، تئاتر و حتی بسترهای مختلف ادبی میتوان ردپای تلخیص و اقتباس را به وضوح دید. اما هدف از خلاصهسازی چیست؟ چرا باید خلاصه خواند، در حالیکه آثار اصلی چیرهدستترین نویسندگان جهان به راحتی قابل دسترس است؟ چرا باید به متون خلاصه و بازنویسیشده رجوع کرد، هنگامی که لذت راستین مطالعه را می توان در قلم بزرگترین نوابغ جهان یافت؟
در میان تمام آثار ادبی تاریخ، کتابهایی وجود دارند که نامشان به گوش همهی ما آشناست؛ کتابهایی که نه تنها در ادبیات از نقشی غیرقابلکتمان برخوردارند، بلکه رد پای آنها در جایجای زندگیمان به چشم میخورد. با این حال در شلوغی و ازدحام کنونی، کمتر فرصتی برای مطالعهی این آثار پرحجم اما ضروری دست میدهد.
در مجموعه «خلاصه بهترین رمانهای جهان» قصد ما این است که با بازنویسی امانتدارانه این کتابها، فرصتی برای مطالعهی این آثار فراهم کنیم تا در مدتزمانی کوتاه، لذت مطالعهی مهمترین و زیباترین آثار ادبی جهان برای همه فراهم شود. امید داریم که مطالعهی این متون کوتاه، مخاطبان را به مطالعهی متن اصلی کتابها تشویق کند.
***
«جین ایر» رمان مشهوری از شارلوت برونته(۱۸۵۵-۱۸۱۶)، نویسنده زن انگلیسی است. این کتاب ماجرای عاشقانه و پر فراز و نشیبی را روایت میکند.
در بخشی از خلاصه این رمان میخوانیم:
روزی از روزهای بارانی ماه دسامبر، به کتابخانهی بزرگ عمارت پناه برده بودم تا تنهاییام را با یکی از کتابهای بیشمار کتابخانه پر کنم، اما صدای پسرداییام ذهنم را برآشفت. او فریادزنان من را صدا میزد: «جین! جین ایر؟ کجا قایم شدهای؟»
بیهوده کوشیدم خودم را در گوشهای از کتابخانه پنهان کنم، اما طولی نکشید که جان من را از مخفیگاهم بیرون کشید.
- کتاب من دست تو چهکار میکند؟ همین حالا پسش بده!
جان کتاب را از دستم بیرون کشید و آن را به سرم کوبید. با عصبانیت فریاد زدم، اما او من را به عقب هل داد و بار دیگر کتاب را محکم بر سرم کوبید. با این کارش طاقتم طاق شد؛ لگدی به سمتش پراندم و موهایاش را محکم کشیدم.
- مادر کمکم کنید! جین من را میزند!
جیغ و فریاد جان، خاله رید را به کتابخانه کشاند. او با خشونت من را از جان دور کرد و ضربهای محکم به گوشم نواخت. دلشکسته و هقهقکنان فریاد زدم: «جان کتاب را به زور از دستم گرفت و من را کتک زد! از او متنفرم! از همهتان متنفرم! میخواهم از گیتسهد بروم... برای همیشه!»
خاله رید با خشم و نفرت به من خیره شد و پاسخ داد: «کجا میخواهی بروی؟ تو نه پدرومادر داری و نه خانوادهای غیر از ما. اگر وصیت شوهر مرحومم نبود لحظهای در این عمارت نگهت نمیداشتم.»
بیگانه
بلندی های بادگیر (خلاصه کتاب)امیلی برونته
دعای عشراتمحمد قدمپور مقدم
مزه راستین مادر بودنشانتل تزدل
دختر روستایی آمیش (خلاصه کتاب)تاد سلک
جالب بود. همیشه دوست داشتم بخونمش. حالا خلاصه اش رو خوندم.فقط یه چند تا ابهام برام هست.یکیش اینکه چرا ادوارد که کلی عمارت داشت همون اول زنش رو نفرستاد یه عمارت دیگه؟نگفت اگه جین بفهمه هیچ وقت باهاش ازدواج نمیکنه؟زن دیوانه
خوب بود از بلندی های بادگیر خواهرش بهتر بود با این که اون معروفتره
من دارم زبان اصلیشو میخونم خیلی خوبه😍👍
عاااااااالییییییییی
ساده و روان نوشته شده بود و حق مطلب و ادا میکرد باز هم از این باز نویسی ها انجام بده خانوم نویسنده :)
یکی از داستان های مورد علاقه من
یکی از اولین رمان های خارجی بود که خوندم و محشر بود😍