کتاب گفتارهایی از فیزیک
معرفی کتاب گفتارهایی از فیزیک
کتاب الکترونیکی گفتارهایی از فیزیک نوشتۀ کارلو روولی با ترجمۀ شیرین رهنما در انتشارات چترنگ چاپ شده است. این کتاب به مرور مهمترین تحولات و نظریههای علم فیزیک مدرن میپردازد و برای علاقهمندان به آشنایی اجمالی با مفاهیم پیچیده فیزیک به زبانی ساده نوشته شده است.
درباره کتاب گفتارهایی از فیزیک
کتاب گفتارهایی از فیزیک مجموعهای از مقالات کوتاه دربارۀ بنیادیترین نظریههای فیزیک قرن بیستم و پیامدهای آنها بر فهم بشر از جهان هستی است. این اثر که ابتدا به صورت مقالاتی در یک روزنامه ایتالیایی منتشر میشد، با استقبال خوانندگان به کتابی تأثیرگذار تبدیل شد. این کتاب در هفت بخش، مفاهیمی مانند نظریه نسبیت عام اینشتین، مکانیک کوانتومی، ذرات بنیادی، گرانش کوانتومی و کیهانشناسی را بررسی میکند. هر بخش به گونهای طراحی شده که حتی بدون پیشزمینه تخصصی، خواننده را با مفاهیم علمی شگفتانگیز آشنا کند. روولّی در آخرین بخش، به پرسشهایی درباره جایگاه انسان در جهانی با قوانین پیچیده و رازآلود فیزیک میپردازد. این کتاب با نثری روان و رویکردی داستانگونه به فیزیک، در فهرست پرفروشترین کتابها در سراسر جهان قرار گرفت و به بیش از سی زبان ترجمه شده است. کارلو روولی فیزیکدان و نویسندهای ایتالیایی است که تخصص او در زمینه گرانش کوانتومی و فیزیک نظری است. او با آثار علمی خود که به زبانی ساده و جذاب نوشته شدهاند، توانسته محبوبیت زیادی در بین عموم مردم و محافل دانشگاهی به دست آورد.
کتاب گفتارهایی از فیزیک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب مناسب علاقهمندان به علم، فلسفه و تاریخ علم است که میخواهند نگاهی گذرا اما تأثیرگذار به مفاهیم بنیادی فیزیک داشته باشند.
بخشی از کتاب گفتارهایی از فیزیک
«نیوتن سعی کرد توضیح دهد چرا اشیا به زمین میافتند و چرا سیارهها در حال گردشاند. او این مسئله را چنین توجیه کرد که «نیرو» یی وجود دارد که همهٔ اجسام مادی را به سمت یکدیگر میکشاند و این نیرو را «نیروی گرانش» نامید. اینکه چگونه این نیرو بین اجسام دور از هم اعمال میشود، بدون اینکه چیزی بین آنها قرار گرفته باشد، ناشناخته بود و پدر علم فیزیک مدرن در ارائهٔ نظریه در این زمینه با احتیاط عمل کرد. نیوتن همچنین تصور میکرد که اجسام در فضا حرکت میکنند، و فضا یک ظرف بزرگ خالی است، جعبهٔ بزرگی که جهان هستی را احاطه میکند، ساختاری عظیم که همهٔ اشیا در آن حرکت میکنند تا زمانی که نیرویی باعث تغییر مسیر آنها شود و آنها را از مسیرشان منحرف کند. اما نیوتن قادر به بیان این مطلب نبود که «فضا»، یا به تعبیر وی ظرف دربرگیرندهٔ جهان هستی، از چه تشکیل شده است. اما چند سال قبل از تولد اینشتین، دو فیزیکدان معروف و بزرگ بریتانیایی، به نامهای مایکل فارادی و جیمز مکسول، جزء کلیدی جدیدی را که همان میدان الکترومغناطیسی بود، به جهان سرد نیوتن افزودند: این میدان موجودیتی واقعی است که همهجا منتشر میشود، امواج رادیویی را منتقل میکند، فضا را پر میکند، ارتعاش یافته، درست مثل سطح دریاچه نوسان مییابد، و به این ترتیب نیروی الکتریکی را «منتقل میکند». میدانالکترومغناطیسی، پرههای نیروگاههای برق را، که پدر اینشتین ساخته بود و از دوران نوجوانی توجه اینشتین را به خود جلب کرده بود، به چرخش درمیآورد. او خیلی زود این مطلب را درک کرد که نیروی جاذبه نیز همانند الکتریسیته باید از طریق یک میدان منتقل شود: یک «میدان گرانشی» مشابه «میدان الکتریکی» باید وجود داشته باشد. او سعی کرد بفهمد که «میدان گرانشی» چگونه عمل میکند و چگونه میتوان این میدان را با کمک معادلات توصیف کرد.»
حجم
۴۰۲٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۷۲ صفحه
حجم
۴۰۲٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۷۲ صفحه