کتاب مهم ها را بسنجید
معرفی کتاب مهم ها را بسنجید
کتاب مهم ها را بسنجید نوشتهٔ جان دوئر است که با ترجمه هادی بهمنی در انتشارات نوین منتشر شده است. این کتاب توضیح میدهد چطور گوگل، بونو و بنیاد گیتس توانستند با او کی آر دنیا را متحول کنند.
درباره کتاب مهم ها را بسنجید
او کی آر مخفف اهداف و نتایج کلیدی (Objectives and Key Results) است. جان دوئر در کتاب مهم ها را بسنجید بیان میکند که سیستم «اهداف و دستاوردهای کلیدی (OKR)» چگونه به غولهای تکنولوژی (از اینتل گرفته تا گوگل و توییتر و …) کمک کرده است تا به رشدی سریع و پایدار برسند. او حرکت انقلابی پشت این رشدهای انفجاری را نشان میدهد. او در ادامه کمک میکند از این رشد در شرکت خودتان استفاده کنید. او کی آر نوعی پروتکلِ هدفگذاری ِمشارکتی برای شرکتها، تیمها و افراد است.
اوکیآر فرایند سادهای است که سازمانهای مختلف را به جلو میراند. او کی آر شفافیت زیادی به رهبران در یک سازمان میدهد. همچنین یک راه کاربردی برای تلاش مؤثر و هدفمند در اختیارمان میگذارد. اوکیآر میتواند دید رهبرها را نسبت به سازمانهایشان توسعه دهد. همچنین میتواند موجب به تعویق انداختن برخی برنامهها شود.
در این کتاب با پدر اوکی آر، اندی گروو، معاون اول اجرایی شرکت اینتل آشنا میشوید، داستان شرکت اینتل را میخوانید و سازوکار اوکی آر و شرکتهایی که از این طریق به پیشرفت و قدرتمندی رسیدند را بیشتر میشناسید.
اوکِیآر را نمیتواند جایگزین تصمیمگیری منطقی، رهبری قدرتمندانه یا فرهنگ کاری خلاقانه شود، اما اگر این اصول در جای خود باشند، اوکِیآر میتواند شما را به اوج قله برساند.
خواندن کتاب مهم ها را بسنجید را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام کارآفرینان و فعالان حوزه کسبوکار پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مهم ها را بسنجید
«در سال ۲۰۰۹، مجلهٔ کسبوکار هاروارد مقالهای با عنوان «اهداف افسارگسیخته» منتشر کرد. در این مقاله نمونههایی از «اهداف ویرانگر» آورده شد: انفجار باک سوخت خودروی فورد پینتو، گرانفروشی گسترده و سراسری در مراکز تعمیر خودروی سیرز، افزایش بیمهابا در اهداف فروش انرون و فاجعهٔ سال ۱۹۹۶ قلهٔ اورست که موجب مرگ هشت صعودکننده شد. به گفتهٔ مؤلفان این مقاله «چنین اهدافی مثل دارو هستند و باید دوز مصرفشان رعایت شود.» حتی باید برچسب هشدار روی آنها بچسبانند: «اهداف میتوانند با عوارض جانبی نظیر محدودسازی تمرکز، رفتار غیراخلاقی، افزایش ریسکپذیری، کاهش همکاری و افت انگیزه موجب بروز مشکلات سیستماتیک در سازمانها شوند.» همین جنبهٔ منفیِ تعیین هدف میتواند هرگونه مزیت این فرایند را خنثی کند یا حداقل مؤلفان مقاله چنین اعتقادی داشتند.
این مقاله با اقبال زیادی همراه شد و هنوز هم به آن ارجاع میدهند؛ اما شایستهٔ این حجم از تعریف نیست. همانند سایر سیستمهای مدیریتی، امکان بهرهگیری درست یا نادرست از اوکیآرها وجود دارد؛ این کتاب میخواهد کمکتان کند تا بهخوبی از آنها استفاده کنید. زیرا ارائهٔ بهترین عملکرد در محیط کار، مستلزم تعیین هدف است.
در سال ۱۹۶۸، یعنی همان موقع آغاز به کار اینتل، نظریهای از سوی استاد روانشناسی دانشگاه مریلند مطرح شد که بیتردید تأثیر زیادی بر اندی گروو گذاشت. همانطور که ادوین لاکی گفته است، در صورت تعیین «اهداف دشوار»، پیشرفت بالاتری نسبت به اهداف ساده خواهید داشت. در ادامه هم اشاره کرده است که نتیجهٔ حاصل از «اهداف دشوارِ دقیق»، بسیار بهتر از اهداف مبهم خواهد بود.
در ۵۰ سالی که از طرح این ایده گذشته است، بیش از هزار مطالعه یافتهٔ لاکی را تأیید کردهاند و بدین ترتیب «یکی از اثباتشدهترین نظریههای مدیریت» است. ۹۰ درصد از تحقیقات این حوزه تأیید کردهاند که تعیین اهداف چالشبرانگیز و صریح، بهرهوری را افزایش میدهد.
هرساله نظرسنجی گالوپ «بحران تعلق خاطر کارکنان در کل دنیا» را تأیید میکند. کمتر از یکسوم کارکنان آمریکایی، «تعلق خاطر، اشتیاق و تعهد کافی به کار و محیط کارشان دارند.» از میان میلیونها کارمند بیعلاقه، بیش از نیمی از آنها حاضرند بهخاطر ۲۰ درصد حقوق بیشتر محل کار فعلی خود را ترک کنند. دوسوم از کارکنان کمپانیهای فناوری معتقدند که میتوانند در کمتر از ۲ ماه، موقعیت شغلی بهتری پیدا کنند.»
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه
نظرات کاربران
بسیار ترجمه ضعیف است. مترجم تفاوتی بین کلمه های لاتین که معنای همگی آنها هدف است (اهداف کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت)در نظر نگرفته. ولی کتاب واقعا فوق العاده و بسیار کاربردی است
بی نظیر این کتاب یکی از بهترین ها و واجب ترین کتاب ها در حوزه مدیریت است. برای OKR پس از ۲۰ سال از شروع این کار در گوگل بالاخره منبع رسمی آن یعنی جان دوئر به عنوان مبدع این موضوع
فارغ از محتوای کتاب که یه روش فوق العاده و ثابت شده در جهان هست، ترجمه خوبی نشده و متاسفانه عبارات انگلیسی و رفرنس های داخلش کمه. در واقع خواننده اگه بار اولش باشه که این مفاهیم رو شنیده باشه، گیج