کتاب از حصار
معرفی کتاب از حصار
کتاب از حصار نوشتۀ محمود درویش و ترجمۀ شهرام صفی زاده است. انتشارات متخصصان این کتاب را روانۀ بازار کرده است. کتاب، حاوی شعرهایی است که محمود درویش در شهر محاصرهشدۀ رام الله سروده است.
درباره کتاب از حصار
کتاب از حصار یک مجموعه شعر و برگردان مجموعۀ «حاله حصار» از محمود درویش، شاعر نامدار عرب است.
درونمایههای شعرهای محمود درویش، مرتبط با سرگذشت مردم، رنجها، عشقها، آوارگیها و جغرافیای فلسطین است. از چشمانداز شعر درویش میتوان فلسطین را زندگی کرد. با این حال، فلسطینِ درویش فقط یک جغرافیای مشخص به نام کشور فلسطین نیست؛ تمام کرۀ زمین است.
درویش شعرهای این کتاب را در شهر محاصرهشدهای به نام «رام الله» سرود. او در این کتاب، صحنههایی از یک ملتِ محاصرهشده را به تصویر میکشد.
خواندن کتاب از حصار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر معاصر پیشنهاد میکنیم.
درباره محمود درویش
محمود درویش در ۱۳ مارس ۱۹۴۱، در روستای البروه در شرق شهر عکا در فلسطین به دنیا آمد. او شاعر، روزنامهنگار و نویسندۀ فلسطینی است.
اسرائیلیها روستای البروه را آتش زدند؛ پس محمود درویش در ۶ سالگی به همراه خانواده به لبنان پناهنده شد. پس از مقاومتهای بسیار ساکنان آن منطقه، این دهکده از دست اسرائیلیها خارج شد ولی هنگامی که اهالی، دوباره به آن وارد شدند، همه چیز در آن نابود شده بود.
محمود درویش مدتی عضو سازمان آزادیبخش فلسطین بود اما در سال ۱۹۹۳ در اعتراض به پذیرش پیمان اسلو، از این سازمان استعفا داد. وی از تشکیل یک دولت مستقل در کنار کشور اسرائیل دفاع میکرد. او قادر بود به زبان عبری سخن بگوید؛ از این رو، با فرهنگ یهودیان آشنایی و دوستان یهودی زیادی نیز داشت.
محمود درویش، سرودن را از زمان مدرسه شروع کرد. وی در سال ۱۹۶۰ نخستین مجموعه از آثار خود را منتشر کرد. درویش موفق شد با چاپ دومین مجموعهاش با عنوان «برگهای زیتون (اوراق الزیتون)» در سال ۱۹۶۴، بهعنوان یکی از شاعران پیشرو شعر مقاومت شناخته شود.
درویش بیش از سی کتاب شعر منتشر کرد. دو موضوع عمده در ساختار اشعار این شاعر عرب دیده میشود: «عشق و سیاست». مضمون اغلب شعرهای او مسألۀ فلسطین است و این شاعر در میان خوانندگان عرب و غیرعربِ خویش به همین مضمون نیز شهرت دارد. تصویرهای شعرهای او واضح و ساده هستند. همچنین، بسیاری از شعرهای محمود درویش به شکل سرودهای عمومی و آوازهای محبوب درآمدهاند.
از جمله جوایزی که محمود درویش دریافت کرد، میتوان اشاره کرد به:
- جایزهٔ ابن سینا
- جایزۀ صلح لنین
- جایزۀ لوتس از انجمن نویسندگان افریقا-آسیایی
- جایزهٔ هنرهای حماسی فرانس
- مدال آثار ادبی و جایزۀ آزادی فرهنگی از بنیاد لبنان
- جایزۀ صلح استالین شوروی سابق
- جایزهٔ ناظم حکمت (نوامبر ۲۰۰۳).
و از میان آثار این شاعر میتوان اشاره کرد به:
- گنجشگهای بیبال (۱۹۶۰)
- برگهای زیتون (۱۹۶۴)
- عاشقی از فلسطین (۱۹۶۶)
- آخرشب (۱۹۶۷)
- دلدار من از خواب خود برمیخیزد (۱۹۷۰)
- گنجشکها در الجلیل میمیرند (۱۹۷۰)
- دوستت میدارم، یا دوستت نمیدارم (۱۹۷۲)
- اقدام شمارۀ ۷ (۱۹۷۴)
- آنک تصویر او و اینک انتحار عاشق (۱۹۷۵)
- جشنها (۱۹۷۶)
- ستایش سایه بلند (۱۹۸۳)
- محاصرهای برای مدایح دریا (۱۹۸۴)
- آن ترانه است، آن ترانه است (۱۹۸۶)
- سرخ گلی کمتر (۱۹۸۶)
- تراژدی نرگس، کمدی نقره (۱۹۸۹)
- آنچه را میخواهم میبینم (۱۹۹۰)
- یازده ستاره (۱۹۹۲)
- چرا اسب را تنها گذاشتی؟ (۱۹۹۶)
- سریر زن غریبه (۱۹۹۵)
- دیوارنگاره (۲۰۰۰)
- حالتی از شهربندان (۲۰۰۲)
- برکرده خود پوزش مخواه
- چون شکوفه بادام یا دورتر (۲۰۰۵).
- یادداشتهای روزانه اندوه عادی (۱۹۷۶ و به نثر)
- حافظهای برای فراموشی (۱۹۸۷ و به نثر)
این شاعر، سالهای زیادی از عمر خود را در قاهره، بیروت، تونس و پاریس به تبعید گذراند.
محمود درویش در اوت ۲۰۰۸ در پی عمل جراحی قلب در تگزاس آمریکا در گذشت.
بخشی از کتاب از حصار
واپسین سرود ایوب.
-دیگر هیچکس
چشم در راه
نیست.»
تمام اشعار محمود درویش زیبا و دلربا هستند مخصوصاً اشعاری را که درباره ی وطن خودش فلسطین سروده من تمام اشعارش را می ستایم ترجمه کتاب خوب است اما من ترجیح می دهم که شعر را به زبانی که نوشته