کتاب هواپیمایی به آرامی سنجاقک: برگزیدهای از دوازده شاعر از آسیای دور
خواندن نظراتمعرفی کتاب هواپیمایی به آرامی سنجاقک: برگزیدهای از دوازده شاعر از آسیای دور
«هواپیمایی به آرامی سنجاقک»، برگزیدهای از دوازده شاعر از آسیای دور، به گزینش و ترجمه مانا آقایی است.
در پیشگفتار مترجم بر این کتاب میخوانیم:
«مجموعهی پیش رو شامل شصتو پنج سروده از دوازده شاعر معاصر از کشورهای چین، ژاپن و کرهی جنوبی است که از میان ده کتاب انتخاب و به فارسی برگردانده شدهاند. ترجمهی اغلب اشعار انتخاب شده از زبان سوئدی میباشد. تنها اشعار دو تن از شاعران (فومی سایتو و موتوکو میشیورا) را از انگلیسی برگرداندهام. نام مجموعه از شعر "مجسمهی آزادی" شاعر چینی لی چینگ برگرفته شده است. از آنجا که اکثر شاعران این دفتر برای اولین بار به خوانندگان فارسی زبان معرفی میشوند، همراه با نمونهی اشعار، شرح کوتاهی از زندگی و فعالیتهای ادبی هر شاعر آوردهام، تا خوانندگان شناختی هر چند مختصر از آنان بدست آورند. همچنین برای نشان دادن تنوع شعر آسیای دور به خوانندگان، کوشیدهام اشعار مجموعه را از سبکهای مختلف شعری برگزینم...
هدف من از گردآوری این کتاب این بوده که گوشهای از شعر این سرزمینها را، که همانا چکاد فرهنگ آنهاست، برای خوانندگان فارسی زبان به تصویر بکشم، شعری که با همهی غنای خود و علیرغم نزدیکی جغرافیایی این سرزمینها با ما، هنوز چنان که باید در میان طیف کتابخوان کشورمان شناخته نشدهاست. به این امید که به میزان توان خود اندکی از فقر منبع در این زمینه کاسته و گامی کوچک در جهت نزدیک شدن به هدفم برداشته باشم.»
بلندیهای بلاهت
چارلز شیمیچ