کتاب قوی سیاه
معرفی کتاب قوی سیاه
کتاب قوی سیاه؛ اندیشهورزی پیرامون ریسک اثر نسیم نیکولاس طالب به تأثیر رویدادهایی که وقوعشان را محال میپنداشتهایم میپردازد. موضوع محوری کتاب قوی سیاه پیشگیری از پیشبینی و مقاوم شدن در برابر شکست و رویدادهای منفی است. این کتاب برای ۳۶ هفته در فهرست کتابهای پرفروش نیویورک تایمز قرار داشت.
درباره کتاب قوی سیاه
کتاب قوی سیاه با مقدمهی جالبی آغاز میشود. نسیم نیکولاس طالب داستان جالبی را از مشاهدهی اولین قوی سیاه در استرالیا تعریف میکند. بعد توضیح میدهد که مشاهدهی تنها یک قوی سیاه این حقیقت را آشکار کرد یک مصداق میتواند باوری را بیاعتبار کند. باوری که حاصل هزاران سال مشاهدات تأییدی میلیونها قوی سفید بوده است. در حقیقت نظریهی قوی سیاه به بررسی اثرات شدید ناشی از برخی از رویدادهای بسیار غیرقابلپیشبینی و نادر و همچنین تمایل انسان به یافتن توضیحاتی ساده و دم دستی برای این رویدادها میپردازد.
نسیم نیکولاس طالب در کتاب قوی سیاه، تأثیر رویدادهایی که وقوعشان را محال میپنداشتهایم، پا را از این مسئله منطقی-فلسفی فراتر نهاده و وارد واقعیتی تجربی شده است. واقعیتی که میتواند قوی سیاه دنیای تفکرات ما باشد. رویدادی خارج از چهارچوب زندگی که تاثیری فوقٰالعاده میگذارد و ما را وامیدارد تا بعد از وقوعش به دنبال توضیحی برای علت آن باشیم.
نسیم نیکولاس طالب در این کتاب روشنگرانه که نقطه عطفی در تفکر مدرن محسوب میشود با نثری شیوا نشان میدهد که این رویدادهای قوی سیاه تقریبا همه مسایل مربوط به دنیای ما را توضیح میدهند؛ با این حال ما -و به ویژه متخصصان- نسبت به آنها نابیناییم. نویسنده با پرداختن به موضوع شکنندگی و مقاوم بودن در برابر قوهای سیاه، کمک میکند بهترین رویدادها را بشناسیم و از آنها به نفع خودمان بهرهبرداری کنیم.
کتاب قوی سیاه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به تئوریهای احتمال و تحلیلگران ریسک جذاب خواهد بود. اگر به شنیدن کتابهای صوتی علاقهمندید میتوانید کتاب صوتی قوی سیاه را بشنوید.
درباره نسیم نیکلاس طالب
نسیم نیکولاس طالب نویسنده، دانشور، آماردان و تحلیلگر ریسک لبنانی–آمریکایی است که آثارش بر مسائل تصادفی بودن و احتمال و عدم قطعیت متمرکز است. او در لبنان متولد شده و رشپ یافته است و توانسته میراث ارزشمند خانواده خود را بیاموزد. مدتی بعد هم به دلیل شروع جنگهای داخلی لبنان کشور را به مقصد فرانسه ترک کرد. با حضور در فرانسه به مطالعه و تحقیق پرداخت و توانست که با ابعاد جدیدی از فلسفه و اصل شکگرایی آشنا شود. نسیم نیکولاس طالب مدرک علوم مدیریت خود را از دانشگاه دوفین پاریس گرفته است. علاوه بر این به زبانهای انگلیسی، عربی و فرانسوی مسلط است و میتواند به ایتالیایی و اسپانیایی صحبت کند. توانایی او در از بر خواندن متون کلاسیک به یونانی، لاتین، آرامی و عبری باستان و کنعانی ستودنی است. همین موضوع عاملی شد تا او کتابی با عنوان «قوی سیاه» را به نگارش درآورد. این کتاب توانست نظر بسیاری از فیلسوفان و تحلیلگران را به خود جلب کند.
بخشی از کتاب قوی سیاه
منطق قوی سیاه موجب میشود نادانستههای ما نقشی بس مهمتر از دانستههای ما داشته باشند. توجه کنید که بسیاری از قوهای سیاه، به دلیل ناگهانی بودن، میتوانند وضع را بدتر کنند: به رویداد یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ بیندیشید. اگر در روز دهم سپتامبر، ریسک این پیشامد به شیوهای معقول قابلدرک بود، این پیشامد رخ نمیداد. اگر ریسک این پیشامد جدی بود، هواپیماهای جنگنده بر فراز برجهای دوگانه چرخ میزدند، هواپیماهای مسافری درهای ضدگلولهٔ قفلشده میداشتند، و این حمله صورت نمیگرفت؛ تمام. شاید هم چیز دیگری پیش میآمد. چه چیزی؟ نمیدانم.
آیا شگفتآور نیست شاهد رویدادی باشیم درست بهایندلیل که قرار نبوده روی بدهد؟ (یعنی چون انتظار نداشتهایم روی بدهد، برای پیشگیری از آن کاری نکردهایم.) ما در برابر چنین رویدادی چه دفاعی داریم؟ اگر دشمن شما بداند که شما چه چیزی را میدانید (مثلاً اینکه نیویورک برای عملیات تروریستی هدفی آسان است) دیگر دانستن آن چیز ارزشی نخواهد داشت. شاید عجیب باشد که در چنین بازی استراتژیکی، آنچه میدانید شاید بهراستی کمارزش باشد.
این مطلب دربارهٔ همهٔ کسبوکارها صادق است. فرض کنیم در کار رستوران کسی بخواهد با بهرهگیری از یک «دستور پخت رمزی» درآمد کلانی به جیب بزند. اگر دستور پخت او آشکار و شناختهشده باشد رستوران همسایه نیز از آن پیروی میکند و آن دستور پخت همهگیر میشود. پول کلان هنگامی از رستوران به دست میآید که اهالی این شغل بهآسانی نتوانند سر از دستور پخت درآورند؛ یعنی این دستور تااندازهای دور از انتظار باشد. هرچه پیروزی در این کار غافلگیرانهتر باشد شمار رقیبان کمتر، و کسی که نخستینبار آن را انجام داده موفقتر خواهد بود. در کار کفش و کتاب نیز وضع همین است –یا هر کسب دیگر. این قاعده دربارهٔ نظریههای علمی نیز مصداق دارد –کسی دوست ندارد سخنان کمارزش بشنود. درمجموع میتوان گفت در سرمایهگذاریهای مخاطرهآمیز، احتمال برگشت سرمایه با مقدار برگشتی نسبت وارونه دارد.
از اون کتاباست که باید چندبار بخونی تا متوجه نکاتش بشی متن سخت و ثقیلی داره . کتاب در مورد عدم قطعیت و ظهور و بروز قوهای سیاه و حوادث پیش بینی نشده در جنبه های مختلف زندگی، مخصوصا در
لطفا کتاب پادشکننده رو هم اضافه بفرمایین ممنون
قبول دارم متنش رون نیست ولی ترجمه انصافاً عالیه و این که میگن گوگل ترنسلیت ترجمه کرده یه حرف مفتههه، نویسنده سبک نوشتاریش به این شکله، با این حال اگر با آرامش و شمرده شمرده، مطالعه کنید، قطعاً از خوندنش
ترجمه ی کتاب در برخی لغات ساده افتضاحه مثلا bias رو گرایه ترجمه کرده یا random که یکی از لغات کلیدی نسیم طالب هست رو بختی ترجمه کرده چرا واقعا؟ در ترجمه اختراع لغات جاافتاده برای زبان بی معنی است
کتاب قوی سیاه، کتابیه که دیدگاه های ما رو به چالش میکشه. نظرات جدید و نابی رو ارایه میده و برای نظراتش هم بیان محکمی داره. من کتاب رو با چند ترجمه مختلف خوندم. (از هر ترجمه چند بخش) متأسفانه
اگر برگردیم به سال 1398 و تمام متخصصان و فعالای بازار رو جمع کنیم و فراز و فرود بورس سال بعدشو بهشون بگیم، احتمالا به ما بخندن. نسیم طالب میگه ما باید همیشه منتظر چنین حوادثی باشیم. وقتی همه فکر می
یه جاهاییش خیلی جذاب بود و یه جاهاییش به شدت خسته کننده، ولی درکل چون کتاب هایی که ذهن و باورهامو به چالش بکشه و وادارم کنه از زوایای دیگه ای هم به مسائل فکر کنم رو دوست دارم، از
خوندن کتاب بسیار حوصله میخواد متن کتاب خیلی خسته کننده بود ،بعضی جملات رو چندین بار باید با دقت کامل بخونی تا یه چیزی بفهمی ازش ،نمیدونم ترجمه ش اینجوریه یا خود نویسنده سبکش اینطوره ،به هر حال کار حضرت
این کتاب واقعا باارزشه و خواندنش اتلاف وقت نیست. اما این چه ترجمهی احمقانهایست؟ به فارسیِ کجا ترجمه شده؟ چه کسی به مترجم اجازهی خلق واژه داده؟ ««دان گلداستاین این میانبرها را که چابکیابی نام گرفتهاند، «فوری و کم هزینه» میداند. دیگرانی هم
در کل موضوع اینه که مجموعه ای از عوامل مختلف عینی و غیر عینی در یک رخداد اثر گذارند و لزوما یک الگوی مشخص برای اتفاق های مشابه وجود نداره و رخداد برخی پدیده ها اونقدر عیر منتطره ست که