کتاب خلق زمان جان زراتسکی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب خلق زمان

کتاب خلق زمان

معرفی کتاب خلق زمان

کتاب خلق زمان با عنوان اصلی Make Time: how to focus on what matters every day نوشتهٔ «جیک نپ» و «جان زراتسکی» با ترجمهٔ «جواد کریمی» توسط انتشارات آریانا قلم در سال ۱۴۰۴ منتشر شده است. این کتاب اثری در حوزهٔ مدیریت زمان و بهره‌وری فردی است. نویسندگان که سابقهٔ فعالیت در شرکت‌های فناوری را دارند، در این کتاب به بررسی چالش‌های عصر دیجیتال و راهکارهایی برای تمرکز بر اولویت‌های واقعی زندگی پرداخته‌اند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خلق زمان اثر جیک نپ و جان زراتسکی

کتاب «خلق زمان» (چطور هر روز بر مسائل مهم متمرکز شویم؟) در دوره‌ای نوشته شده که زندگی روزمره با هجوم اطلاعات، جلسات متعدد و فناوری‌های همیشه‌حاضر، به‌شدت شلوغ و پرازدحام شده است. «جیک نپ» و «جان زراتسکی» با تکیه بر تجربه‌های خود در شرکت‌های بزرگ فناوری و آزمایش‌های شخصی به این نتیجه رسیده‌اند که دو نیروی اصلی (فرهنگ سرشلوغی و حوضچه‌های بی‌کران محتوا) توجه و زمان افراد را می‌بلعند. این کتاب در واکنش به این وضعیت، چهارچوبی ساده و قابل تنظیم ارائه می‌دهد تا افراد بتوانند هر روز بر یک هدف مهم تمرکز کنند و با ایجاد تغییراتی کوچک در عادات و محیط خود، زمان بیشتری برای کارهای ارزشمند بیابند. این اثر با روایت داستان‌های واقعی، مثال‌های کاربردی و راهکارهای متنوع تلاش می‌کند به مخاطب نشان دهد که بازپس‌گیری کنترل زمان و توجه، نه با ارادهٔ آهنین، بلکه با بازطراحی پیش‌فرض‌های زندگی ممکن است. این کتاب که ویراستهٔ «مریم عطری» است، نخستین‌بار در سال ۲۰۱۸ میلادی منتشر شده است.

خلاصه کتاب خلق زمان

پیام اصلی کتاب «خلق زمان» این است که در دنیای پرحواس‌پرتی امروز می‌توان با تغییر عادات و ساختارهای روزمره، زمان بیشتری برای کارهای مهم ایجاد کرد. نویسندگان با معرفی چهار گام روزانه (انتخاب یک هدف اصلی (اوج)، تمرکز لیزری بر آن، تولید انرژی از طریق مراقبت از بدن و ذهن و درنگ برای بازنگری و اصلاح روند) به مخاطب می‌آموزند که چگونه از پیش‌فرض‌های محیطی و فناوری فاصله بگیرد و برنامهٔ روزانهٔ خود را آگاهانه‌تر طراحی کند. کتاب تأکید می‌کند که راه‌حل، بیشتر کارکردن یا افزایش بازدهی نیست، بلکه انتخاب آگاهانهٔ اولویت‌ها و ایجاد موانع برای حواس‌پرتی‌ها است. با مثال‌هایی از زندگی شخصی نویسندگان و تجربه‌های افراد مختلف، نشان داده می‌شود که حتی تغییرات کوچک مانند حذف برنامه‌های اعتیادآور از گوشی یا زمان‌بندی هدف روزانه می‌تواند به خلق زمان و رضایت بیشتر از زندگی منجر شود.

چرا باید کتاب خلق زمان را خواند؟

این کتاب با رویکردی تجربی و ملموس، به‌جای ارائهٔ توصیه‌های کلی، راهکارهایی عملی و قابل اجرا برای مدیریت توجه و زمان در زندگی روزمره پیشنهاد می‌دهد. «جیک نپ» و «جان زراتسکی» با شناخت عمیق از فناوری و تأثیرات آن بر ذهن و رفتار انسان، ابزارهایی برای مقابله با حواس‌پرتی و بازگرداندن تمرکز به دست می‌دهند. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به مخاطب کمک کند تا با تغییرات کوچک اما مؤثر، کیفیت زندگی و رضایت شخصی را افزایش دهد و از احساس دائمی سرشلوغی و پراکندگی رها شود.

خواندن کتاب خلق زمان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای افرادی مناسب است که با احساس سرشلوغی، حواس‌پرتی و کمبود زمان دست‌وپنجه نرم می‌کنند و به‌دنبال راه‌هایی برای تمرکز بر اولویت‌های واقعی زندگی هستند؛ همچنین این اثر برای کسانی که در محیط‌های کاری پرجلسه یا وابسته به فناوری فعالیت دارند و می‌خواهند تعادل بهتری میان کار و زندگی شخصی برقرار کنند، مفید است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- تیم Byte Orbit در نقدی حرفه‌ای این اثر را تحسین کرده و گفته این کتاب با چارچوبی ساده به خواننده کمک می‌کند از بین انبوه ترفندهای مدیریت زمان به راهکاری کاربردی دست یابد.

- سایت University of Rochester Medical Center اشاره کرده که ایده‌های کتاب حاضر اغلب ساده، عملی و قابل اجرا هستند.

- نویسنده‌ای به نام Scott Kedersha در وبلاگ خود نوشته این کتاب متقاعدکننده و مشوق و کاربردی است و چارچوب چهارمرحله‌ایِ آن را می‌توان به‌راحتی آموخت.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر با عنوان «چطور برای اولویت‌ها برنامه‌ریزی کنیم: (چگونه در طول روز کارهای مهم را به‌موقع انجام بدهیم)» با ترجمهٔ «امیرحسین سادات‌دربند» در سال ۱۴۰۳ و توسط نشر یوشیتا در قم منتشر شده؛ همچنین با عنوان «وقت بساز‏‫: چگونه هر روز به مهم‌ترین کارهایتان برسید‬‏‫» و با ترجمهٔ «سیده‌تبسم سادات‌لواسانی‌بزرگ» در سال ۱۴۰۴ توسط انتشارات بذر خرد روانهٔ بازار کتاب ایران شده است.

بخشی از کتاب خلق زمان

«شما فقط مغز نیستید

تصور کنید یک باتری درون شما قرار دارد. تمام انرژی شما در این باتری ذخیره می‌شود و، درست مثل باتری گوشی یا لپ‌تاپ شما، می‌تواند تا ۱۰۰ درصد پر شود یا کاملاً خالی شود و به صفر برسد.

وقتی باتری شما خالی باشد، کاملاً خسته‌اید __احساس می‌کنید از پا افتاده‌اید و حتی شاید احساس افسردگی کنید. در این حالت احتمالاً بیش از هر وقت دیگری مستعد حواس‌پرتی‌های حوضچه‌های بی‌کران مثل فیسبوک و ایمیل هستید. بعد احساس بدتری پیدا می‌کنید، چون هم خسته‌اید و هم از خودتان عصبانی هستید که وقتتان را تلف کرده‌اید. این یعنی ۰ درصد. افتضاح است.

حالا تصور کنید وقتی باتری شما پر باشد چه احساسی دارید. با شادی قدم برمی‌دارید. احساس نشاط می‌کنید، ذهنتان هشیار است و بدنتان احساس سرزندگی و چابکی دارد. برای قبول هر پروژه‌ای آماده‌اید و نه‌فقط آماده، هیجان‌زده‌اید. می‌توانید این احساس را تصور کنید؟ خیلی خوب است، نه؟ این یعنی ۱۰۰ درصد.

انتخاب اوج و ورود به حالت لیزر اساس خلق زمان است. ولی فوت کوزه‌گری این روند تولید انرژی است. نظریهٔ ما ساده است: اگر انرژی داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید تمرکزتان و اولویت‌هایتان را حفظ کنید و از واکنش نشان دادن به حواس‌پرتی‌ها و خواسته‌های دیگران اجتناب کنید. با باتری پر، توان آن را دارید که در لحظه حضور داشته باشید، شفاف فکر کنید و وقتتان را صرف مسائل مهم کنید، نه اینکه طبق پیش‌فرض در مقابل چیزی که پیش روی شماست واکنش نشان دهید.

برای کسب انرژی به‌منظور داشتن ذهنی متمرکز و با کارایی بالا، باید از بدنتان مراقبت کنید. البته، همه می‌دانند که ذهن و بدن ما متصل‌اند. ولی این روزها، خیلی آسان به دام این احساس می‌افتید که فقط ذهنتان مهم است. وقتی در اتاق همایش‌ها نشسته‌اید، پشت فرمان ماشین هستید، پای کامپیوترید، یا جواب تلفنی را می‌دهید، در ذهنتان زندگی می‌کنید. بله، قطعاً، انگشت‌های ما هستند که کلیدها را فشار می‌دهند و نشیمنگاه ماست که ما را روی صندلی نگه می‌دارد. ولی ما بدن را عمدتاً وسیلهٔ نقلیه‌ای برای مغز در نظر می‌گیریم، که دلمان می‌خواهد از راحتی و کارآمدی‌اش بهره‌مند شویم اما حوصلهٔ مراقبت و نگهداری از آن را نداریم.»