کتاب فوت کوزه گری روابط موفق
معرفی کتاب فوت کوزه گری روابط موفق
کتاب فوت کوزه گری روابط موفق با عنوان اصلی The Secrets of Successful Relationships نوشتهٔ «آلن دو باتن» و ترجمهٔ «بنفشه شریفی خو»، اثری از مجموعهٔ «مدرسهٔ زندگی» است که نشر کتابسرای نیک آن را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این کتاب به بررسی چالشها و مهارتهای لازم برای ساختن روابط عاطفی موفق و پایدار و با نگاهی تحلیلی و کاربردی، به دغدغههای رایج در روابط عاشقانه و زندگی مشترک پرداخته است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب فوت کوزه گری روابط موفق اثر آلن دو باتن
آلن دوباتن در کتاب «فوت کوزهگری روابط موفق» (چطور بهترین لحظات مشترک را بسازیم؟) به بررسی ریشههای مشکلات رایج در روابط عاشقانه و زندگی مشترک پرداخته است. این کتاب بخشی از مجموعهٔ «مدرسهٔ زندگی» است و ساختاری منظم و موضوعمحور دارد. نویسنده با تکیه بر تجربهها و پژوهشهای روانشناختی، پنج رکن اساسی برای موفقیت در روابط را معرفی کرده و نشان داده است که عشق و صمیمیت، برخلاف تصور رایج، مهارتهایی آموختنی هستند. کتاب حاضر با زبانی روشن و بیپیرایه به دغدغههای عاطفی، انتظارات، آسیبپذیریها و چالشهای روزمرهٔ زوجها میپردازد و تلاش میکند تصویری واقعبینانه از روابط انسانی ارائه دهد. در این اثر، علاوهبر تحلیل نظری، تمرینها و پرسشهایی برای خودشناسی و بهبود مهارتهای ارتباطی پیشنهاد شده است. کتاب «فوت کوزهگری روابط موفق» اثری است که هم به جنبههای فردی و هم به جنبههای تعاملی روابط میپردازد و مخاطب را به بازاندیشی در باورها و رفتارهای خود دعوت میکند. کتاب «فوت کوزهگری روابط موفق» بر این نکته تأکید دارد که عشق مهارتی است که میتوان آن را آموخت و پرورش داد و روابط موفق نیازمند تلاش، آگاهی و پذیرش متقابل هستند.
خلاصه کتاب فوت کوزه گری روابط موفق
کتاب «فوت کوزهگری روابط موفق» بر این ایده استوار است که روابط عاشقانه و موفق، نه حاصل شانس و تصادف، بلکه نتیجهٔ یادگیری و پرورش مهارتهایی خاص است. نویسنده پنج رکن اصلی برای موفقیت در روابط را معرفی میکند؛ آمادگی برای پذیرش کاستیهای خود و دیگری، توانایی آسیبپذیربودن، شفقت و همدلی، رویکرد درمانگرانه به مشکلات و حفظ اشتیاق و تحسین متقابل. این کتاب با مثالها و تحلیلهای روانشناختی نشان میدهد که بسیاری از مشکلات روابط ریشه در تجربیات کودکی، انتظارات غیرواقعبینانه و ناتوانی در بیان نیازها و احساسات دارند. «آلن دو باتن» تأکید میکند که عشق واقعی، پذیرش نقصها و تلاش برای رشد مشترک است؛ نه جستوجوی فردی بیعیب و نقص. او توضیح میدهد که چگونه حالت دفاعی، ترس از آسیبپذیری و ناتوانی در بخشش و همدلی، روابط را به بنبست میکشاند. در ادامه، این کتاب به اهمیت دوستداشتن خود، کاهش انتظارات غیرواقعی از شریک زندگی و تمرین مطالبهگری سالم میپردازد. نویسنده با ارائهٔ تمرینها و پرسشهایی، مخاطب را به خودشناسی و بازنگری در الگوهای رفتاری دعوت میکند.
چرا باید کتاب فوت کوزه گری روابط موفق را بخوانیم؟
کتاب حاضر با رویکردی تحلیلی و واقعگرایانه، بهجای ارائهٔ توصیههای کلیشهای، به ریشههای روانشناختی مشکلات روابط میپردازد و مهارتهایی را معرفی میکند که برای ساختن روابط سالم و پایدار ضروری هستند. «فوت کوزهگری روابط موفق» نهتنها به مسائل فردی مانند خوددوستی و آسیبپذیری میپردازد، بلکه راهکارهایی برای مواجهه با اختلافات، انتظارات و چالشهای روزمرهٔ زندگی مشترک ارائه میدهد. مطالعهٔ این اثر فرصتی است برای بازنگری در باورها و رفتارهای عاطفی و یادگیری مهارتهایی که میتوانند کیفیت روابط را بهطور چشمگیری بهبود دهند.
این کتاب برای کسانی مناسب است که دغدغهٔ بهبود روابط عاطفی و زندگی مشترک دارند؛ چه در آغاز یک رابطه باشند و چه سالها از زندگی مشترکشان گذشته باشد؛ همچنین این اثر به افرادی که با مشکلاتی مانند تعارض، احساس ناکامی یا سردی در روابط دستوپنجه نرم میکنند یا بهدنبال خودشناسی و رشد عاطفی هستند، پیشنهاد میشود
درباره آلن دو باتن
آلن دوباتن (Alain De Botton) نویسنده، فیلسوف و مجری تلویزیون است که در سال ۱۹۶۹ میلادی در سوئیس متولد شد. او همواره تلاش کرده فلسفه را از چارچوب دانشگاهی خارج کرده و به زندگی روزمره پیوند بزند. دغدغهٔ اصلیاش پرداختن به موضوعاتی است که هر انسان در طول زندگی با آنها روبهرو میشود؛ مسائلی همچون عشق، سفر، هنر، معماری و ادبیات. تحصیلات دکتری فلسفه را در دانشگاه هاروارد آغاز کرد، اما برای نوشتن کتابهایی با نگاهی فلسفی و زبانی ساده، آن را نیمهتمام گذاشت. نخستین اثرش، «جستارهایی در باب عشق» در سال ۱۹۹۳ و در ۲۴سالگی منتشر شد و با فروش بیش از دو میلیون نسخه به یکی از پرفروشترین کتابها بدل شد. از آثار شناختهشدهٔ او میتوان به «تسلیبخشیهای فلسفه» و «هنر سیر و سفر» اشاره کرد. کتابهای او به بیش از ۳۰ زبان ازجمله پارسی ترجمه شدهاند. آلن دو باتن بنیانگذار و مدیر «مدرسهٔ زندگی» است؛ مؤسسهای آموزشی که هدفش ارتقای خودشناسی و کمک به داشتن زندگی رضایتبخشتر است. فعالیتهای این مدرسه در شش حوزهٔ کلی دستهبندی میشود؛ خودشناسی، روابط، کار، آرامش، رفتارهای اجتماعی و فرهنگ و فراغت. دیگر آثار او شامل «تار عنکبوت والدین و رهایی از آن»، «معماری خوشبختی»، «شغل موردعلاقه»، «خودشناسی»، «اضطراب منزلت»، «دین برای خداناباوران»، «سیر عشق»، «آرامش» و «هنر همچون درمان» است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
این کتاب با عنوان «راز نهفته در روابط موفق» با ترجمۀ «یاسمن بختیار قشقائی» توسط نشر سیوان در سال ۱۴۰۴ روانهٔ بازار کتاب ایران شده است.
بخشی از کتاب فوت کوزه گری روابط موفق
«اگر پاسخهای ما بهنوعی والدین یا مراقبانمان را مقصر جلوه دهد، باید هوشیار باشیم. مشکل اینجاست که این الگوهای تکراری را نمیتوان بهسادگی تشخیص داد. شاید با کسی که دقیقاً شبیه والدینمان است وارد رابطه نشویم، اما همچنان این خطر وجود دارد با فردی ارتباط برقرار کنیم که احساسی مشابه همان حسی به ما بدهد که والدینمان در ما ایجاد میکردند. مثلاً شاید یکی از والدین ما کارگر مکانیکی سادهای باشد که در پانزدهسالگی ترک تحصیل کرده است و ما تمام سالهای جوانیمان را صرف فرار از قلدریهای او و نارضایتیهایی کرده باشیم که در ما ایجاد میکرد و به همین دلیل، بهسمت محافل فرهنگیتر و افراد تحصیلکردهتر کشیده میشدیم؛ اما این بدان معنا نیست که همچنان درگیر بازتکرار احساسات قدیمی نیستیم. چهبسا با کسی آشنا شویم که دکترای موسیقی دارد و رفتاری پخته و موقر از خود نشان میدهد و گمان کنیم او میتواند زندگی کاملاً متفاوت و بهتری برایمان فراهم کند. اما در بلندمدت، این ویژگیها بهتنهایی برای ایجاد احساس امنیت کافی نیستند، چراکه هر دوی این افراد -چه کارگر کارخانه و چه نوازندهٔ اُبوا- ممکن است از لحاظ احساسی، واکنشهای یکسانی را در ما برانگیزند.»