نویسنده:رابرت ام. مارتین
انتشارات:گروه انتشاراتی ققنوس
دستهبندی:
امتیاز:
از ۱۰ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب دو خطا در عنوان این این کتاب وجود دارد: مرجع معماها، مسئلهها، و پارادوکسهای فلسفی
رابرت ام. مارتین، استاد بازنشسته فلسفه در دانشگاه دَلهاوزی است.
در این کتاب، نویسنده کوشیده است جدیترین و عمیقترین مباحث فلسفی را با زبانی عامیانه و محاورهای طرح کرده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«در واقع، میتوانیم با فلسفه خوش بگذرانیم. اگر بهترین حالت را در نظر بگیریم، جواب دادن به سوالهایی که همیشه شما را به فکر فرو بردهاند و طرح سوالهایی که هرگز به آنها فکر نکردهاید، جذاب است. میتواند قوه تخیل و شوخطبعیتان را قلقلک بدهد و ذهنتان را باز کند. همچنین میتواند خودمانی و مفرح باشد. به نظر بعضی از بهترین نویسندههای فلسفی در این روزها «یک مثقال تکلف و جلوهفروشی به اندازه نیم کیلو کود ارزش دارد».
فلسفه زمانی ظاهر میشود که مشکلی پیش میآید. گاهی چیزهای کاملاً معمولی، وقتی دربارهشان شروع به فکر کردن میکنیم، بغرنج به نظر میرسند. گاهی مفروضات کاملاً معقول با استدلال کاملاً معقول به پارادوکس - نتایجی عجیب و باورناپذیر- منتهی میشوند:
«اصل فلسفه این است که با چیزی بسیار ساده که به نظر ارزش گفتن ندارد آغاز میشود، و به چیزی ختم میشود که به حدی پارادوکسیکال است که کسی آن را باور نخواهد کرد.» ـ برتراند راسل
بعضی دانشجوها این تصور اشتباه و مأیوسکننده را دارند که فلسفه فقط شامل سوالهای جوابندادنی است، و نمیدانند قضیه از چه قرار است. این تصور غلط است. ما در اینجا سرنخهایی از، دستکم، تعدادی از جوابهای بسیار خوب، غافلگیرکننده و جالب توجه را خواهیم دید.»
سیری در نظریه پیچیدگی
پایان دو قرن سکوتامیرحسین حاتمی
تاریخ اساطیری ایرانعسکر بهرامی
مردان قدرت طلبروت بن گیات
هند باستاندان ناردو
آیا رهبران، رهبر زاده می شوند یا رهبری را فرا می گیرند؟مانفرد اف. ار. کتس د وریس
آفریقای قدیملوئیس مینکس
عصر وایکینگدیوید شفر
۵۲,۲۰۰۴۰%
مطالب به صورت واقعا ساده و با بیانی کاملا شیوا مطرح شدن. ترجمه فوقالعادهس! فقط یه مشکل وجود داره و اون این هست که بنا به آنچه که در مقدمه آمده، در نسخهی چاپی کتاب برخی مطالب با
بسیار عالیه، فقط برای خواندنش باید حوصله بخرج داد و داستان وار نمیشه خواند.
کتاب نیازی به پیش زمینه فلسفی ندارد و جذاب و خوب نوشته شده است ترجمه ی خوب و روانی دارد و از بخش هایی تشکیل شده است و در هربخش تلاش می شود که یک مفهوم فلسفی بررسی شود در کل از نظر