کتاب علم
معرفی کتاب علم
کتاب علم نوشتهی استیو فولر فیلسوف و جامعهشناس متخصص حوزه مطالعات علم و فناوری است. او در این کتاب به بررسی این پرسشها میپردازد که زیست علمی به چه معنایی است؟ او مدعی است ایمان پایدار ما به علم، علیرغم پیشینهاش، نشانی از نمونهی سکولار ایمان دینی به مشیت الهی است. ایمان ما به علم نشانهی ایمان به آن سرزمین موعودی است که روزی علم ما را به آن رهنمون خواهد شد.
درباره کتاب علم
استیو فولر، فیلسوف و جامعهشناس متخصص حوزهی مطالعات علم و فناوری، در کتاب علم با جسارت بعضی از بنیادیترین باورهای ما را دربارهی ماهیت و نقش علم به چالش میکشد و نکات قابل توجهی را در حوزهی مباحث تکامل، صنع هوشمند، خداناباوری، اومانیسم، مفهوم پیشرفت علم و درک عموم از علم مطرح میکند. او در این کتاب به بررسی این پرسشها میپردازد. استیو فولر در پاسخ به این پرسشها طیف گستردهای از تاریخ علم و دین را از ارسطو و اتمگراها تا داوکینز و نوداروینگراها میکاود و به دقت بررسی میکند که علم چیست، هدفهایش چگونه در گذر سالیان دگرگون شدهاند و دین، و در سالهای اخیر خداناباوری، چه نقشی در پیشروی آن داشتهاند.
او در کتاب علم میگوید ایمان پایدار ما به علم، علیرغم پیشینهاش، نشانی از نمونه سکولار ایمان دینی به مشیت الهی است. ایمان ما به علم نشانه ایمان به آن سرزمین موعودی است که روزی علم ما را به آن رهنمون خواهد شد. استیو فولر در عین حال بر این مسئله تاکید میکند که هماکنون علم هم با نوعی سکولاریزه شدن مواجه است. اعتماد ما به علم در شکل نهادیاش و اعتقاد ما به پیشوایان آن ضعیف شده است و در عوض شاهد ظهور پدیدهی جدیدی هستیم که فولر آن را نوعی «پروتستانیسم علمی» مینامد. انواع و اقسام افراد و گروهها از جنبش عصر جدید گرفته تا ضدتکاملگرایان مدعی مرجعیت علمی هستند. فولر در کتاب علم نشان میدهد این حرکتها آنقدرها هم که به نظر میرسد ضدعلمی نیستند.او در عین حال بر این مسئله تاکید میکند که هم اکنون علم هم با نوعی سکولاریزه شدن مواجه است.
چرا باید کتاب علم را مطالعه کنیم؟
کتاب علم به ما کمک میکند دیدگاههای جدید بهدست بیاوریم و به علم به شیوهای متفاوت نگاه کنیم. در این کتاب باورهای ما به چالش کشیده میشود و به ما ثابت میشود شاید در مسائلی اشتباه میکنیم و باید دیدگاه خود را تغییر دهیم.
کتاب علم برای کسانی مناسب است که به بحثهای فلسفی و علمی علاقه دارند و دوست دارند عقیده و باورهایشان به چالش کشیده شود.
درباره استیو ویلیام فولر
استیو ویلیام فولر در سال ۱۹۵۹ بهدنیا آمده است. او فیلسوف اجتماعی آمریکایی در زمینه مطالعات علم و فنآوری است. استیو فولر استاد مطالعات علم انگلیسی از جمله خبرسازترین فلاسفه و جامعهشناسان این حیطه است. او در مدرسه عالی Regis در منهتن تحصیل کرد. او رشته تاریخ و جامعهشناسی را انتخاب کرد و در سال ۱۹۷۹ با رشته جامعهشناسی فارغالتحصیل شد. او مدرک دکترای خود را در رشته تاریخ و فلسفه علم از دانشگاه پیتسبورگ در سال ۱۹۸۵ فارغالتحصیل کرد. او در دانشگاه کلرادو در بولدر، ویرجینیا تک و دانشگاه پیتسبورگ دستیار و استادیار دانشگاه بود. استیو فولر در سال ۱۹۹۴ به ریاست بنیادگرایی و سیاست اجتماعی دانشگاه در انگلستان منصوب شد. فولر در دانمارک، آلمان، اسراییل، ژاپن، هلند، نروژ، سوید استاد مدعو بوده است. او در سال ۲۰۱۲ به عضویت افتخاری در دانشگاه تکنولوژی دالیان در چین رسید. او در سال ۲۰۱۲ عضو آکادمی علوم و هنر اروپا در بخش علوم انسانی شد. فولر ۲۱ کتاب، ۱۵۵ مقاله دانشگاهی و تعداد بسیاری مقاله دارد. او در سراسر جهان، بیش از ۱۰۰ مصاحبه رسانهای، ارائه کردهاست.
آثار استیو فولر به پانزده زبان ترجمه شدهاست. او در سال ۱۹۹۴ به انگلستان نقلمکان کرد و در سال ۱۹۹۴ کنفرانسی را با عنوان وضعیت اجتماعی ترتیب داد. فولر از زمان مهاجرت به انگلستان، خود را به سمت بیان عمومی از جمله تلویزیون، رادیو و اینترنت سوق داده است.
فهرست کتاب علم
علم چون ابزار عدل الاهی: پیشرفت علمی چون مشیت گیتی گرا
علم آماده تغییر آینده و ناکردن گذشته
برای مطالعه بیشتر
تکه هایی از کتاب علم
افزون بر این، سرچشمه این اندیشه کاملا خاص است و برمیگردد به ابراهیم که نامش در کتاب آسمانی آمده و او کسی بود که فرزندی نداشت و پیرانه سر در پاسخ به ندایی از سوی خداوند زادبومش را پشت سر گذاشت و در سرزمینی ناشناخته فرود آمد و زندگی از سر گرفت و حتی فرزندانی یافت. ولی همان ندا به او گفت جانشین ذکورش اسحاق را فدا کند و او بار دیگر لبیک گفت تا اینکه در آخرین دم به او گفته شد قربانی گوسفندی کافی است. از آن دم به بعد، راه رستگاری انسان ترسیم شد.
چیزی که درباره ابراهیم تکان دهنده است ایمان اوست به اینکه آینده بهتر از گذشته خواهد بود؛ و در واقع آنچنان بهتر، که او تقریبا همه چیز را در راه آن مینهد. این گونه خطرپذیری، که در آن افراد داوطلبانه خود و یکدیگر را بی هیچ اندیشهای از هزینههایش، برای رسیدن به سرزمین موعود فدا میکنند.
لازم به ذکر است که ایشان طرفدار طراحی هوشمند هستند که علمی نیست. ولی برای کسی که به تاریخ علم آشنایی دارد و می خواهد حرف های مخالفان هم بشنود کتاب خوبی است. هر چند واژه علم برای این
به کتاب های نشر گمان نمی شود کمتر از 5 ستاره داد. کتابی جالب در باره علم و همینطور تاثیر خداباوری و ناباوری بر آن است. به نظرم باید تمام این کتاب های نشر گمان را خرید
واجبه کتاب های چاپیه نشر گمان رو داشته باشی