دانلود کتاب صوتی دختر سروان با صدای مهدی صفری + نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب صوتی دختر سروان

دانلود و خرید کتاب صوتی دختر سروان

معرفی کتاب صوتی دختر سروان

کتاب صوتی دختر سروان نوشتهٔ الکساندر سرگیویچ پوشکین و ترجمهٔ پرویز ناتل خانلری است. مهدی صفری و مریم پاک ذات گویندگی این رمان تاریخیِ صوتی را انجام داده‌اند و آوانامه آن را منتشر کرده است.

درباره کتاب صوتی دختر سروان

کتاب صوتی دختر سروان برابر با رمانی تاریخی است که نخستین‌بار در سال ۱۸۳۶ میلادی در مجلهٔ ادبی «ساورمنیک» منتشر شد. این رمان در قالب خاطرات یک افسر اشراف‌زادهٔ امپراتوری روسیه به نام «پتر آندرویچ» و با زاویه‌دید اول‌شخص نوشته شده ‌است. رمان «دختر سروان» داستانی رمانتیک و زندگی‌نامه‌ای است که در متن شورش «پوگاچف» در سال‌های ۱۷۷۴ - ۱۷۷۳ در دوران سلطنت ملکه کاترین دوم جریان دارد. الکساندر سرگیویچ پوشکین در آن دوران در خزانهٔ اسناد دولتی در شهر سن‌پترزبورگ مغشول به کار بود و به همین مناسبت این داستان را به رشتهٔ تحریر در آورد. این نویسنده هرچند در این داستان نظری منفی نسبت به خشونت و کشتار و چپاول این قیام دارد، درعین‌حال «یملیان پوگاچف»، رهبر این قیام دهقانی را به‌عنوان شخصیتی استثنایی و تحسین‌برانگیز به تصویر کشیده است. رمان «دختر سروان» آخرین اثر پوشکین است. «بلنیسکی»، منتقد ادبی روس معتقد است «دختر سروان» داستانی است که بیشترین تأثیر را بر نسل نویسندگان رئالیست روسی بر جای گذاشته است.

شنیدن کتاب صوتی دختر سروان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب صوتی را به دوستداران ادبیات داستانی قرن ۱۹ روسیه و قالب رمان تاریخی پیشنهاد می‌کنیم.

درباره الکساندر پوشکین

الکساندر سرگیویچ پوشکین در ۶ ژوئن ۱۷۹۹ در مسکو به دنیا آمد و در ۱۰ فوریهٔ ۱۸۳۷ در سن پترزبورگ درگذشت. او شاعر و نویسندهٔ روسی سبک رومانتیسیسم بود. او بنیان‌گذار ادبیات روسی مدرن به حساب می‌آید. برخی او را بزرگ‌ترین شاعر زبان روسی می‌دانند. مشهورترین اثر ادبی او «یوگنی آنگین» نام دارد که نگارش آن هشت سال و بین سال‌های ۱۸۲۵ تا ۱۸۳۲ میلادی به طول انجامید. در نیمۀ قرن نوزدهم آثار معتبری همچون «دختر سروان»، «دوبروفسکی» و «بی بی پیک» را نوشت. در همین روزها منظومۀ «سوارکار مفرغی»، «ترانه‌های اسلاو غربی» و چندین داستان منظوم و اشعاری با عمق فلسفی سرود. به‌عقیدۀ منتقدان، منظومۀ «سوارکار مفرغی» قلۀ آثار الکساندر پوشکین در این ژانر بوده و از بی‌نظیرترین آثار ادبی روسیه به حساب می‌آید. او به فرهنگ عامهٔ روس دلبسته بود و چند قصه و ترانهٔ عامیانه تصنیف کرد؛ همانند «قصهٔ خرس ماده» (۱۸۳۰)، «داماد» (۱۸۲۵) و «قصهٔ ماهیگیر و ماهی» (۱۸۳۳). حماسه‌های منظوم پوشکین مثل «فوارهٔ باغچه‌سرای» در سال ۱۸۲۴ انتشار یافت و موجب کامیابی او شد. از دیگر آثار پوشکین می‌توان به «داستان‌های بلکین» و «تراژدی‌های کوچک» اشاره کرد.

درباره پرویز ناتل خانلری

پرویز ناتل خانلری در اسفند ۱۲۹۲ در تهران به دنیا آمد و در شهریور ۱۳۶۹ در همین شهر درگذشت. او که از اهالی ناتل نور در مازندران بود، ادیب، سیاست‌مدار، مترجم، زبان‌شناس، نویسنده و شاعر معاصر ایرانی است. خانوادهٔ پدر و مادر او هر دو مازندرانی بودند و در حکومت قاجار شغل دیوانی داشتند. کلمهٔ «ناتل» (نام قدیمی شهری در مازندران) به پیشنهاد نیما یوشیج (نوهٔ خالهٔ مادرش) بر نام خانوادگی او افزوده شد و با آنکه خود همیشه آن را به کار می‌برد، در شناسنامه‌اش نبود. پرویز ناتل خانلری تحصیلات ابتدایی را در مدرسهٔ سن لویی، مدرسهٔ آمریکایی تهران و مدرسهٔ ثروت تهران گذراند. درس‌های دورهٔ اول دبیرستان را به‌طور متفرقه امتحان داد و هنگام ورود به دارالفنون برای دورهٔ دوم متوسطه، به تشویق «بدیع‌الزمان فروزانفر» که آن زمان معلم دارالفنون بود، رشتهٔ ادبی را انتخاب کرد؛ سپس وارد دانشسرای عالی شد و در سال ۱۳۱۴ هجری شمسیْ دانش‌نامهٔ لیسانس زبان و ادبیات فارسی را از دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران دریافت کرد. پس از گذراندن دورهٔ آموزشی خدمت نظام وظیفه، از سال ۱۳۱۵ به‌خدمت وزارت فرهنگ درآمد و مدتی دبیر دبیرستان‌های رشت بود. او ضمن تدریس در دبیرستان‌ها، دورهٔ دکتری زبان و ادبیات فارسی را گذراند. در سال ۱۳۲۲ خانلری جزو اولین گروه دریافت‌کنندگان دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران بود. موضوع پایان‌نامهٔ دکتری او «تحول غزل در شعر فارسی» بود که به‌راهنمایی «ملک‌الشعرا بهار» به انجام رساند و بعداً با عنوان «تحقیق انتقادی در عروض و قافیه و چگونگی تحول اوزان غزل فارسی» به چاپ رسید. پس از پایان خدمت وظیفه، دوران خدمت در دانشگاه تهران را آغاز کرد. خانلری کرسی «تاریخ زبان فارسی» را در دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران ایجاد کرد و تا سال ۱۳۵۷، خود متصدی تدریس آن بود. از دانشجویان و شاگردان موفق او می‌توان به دکتر «قدمعلی سرامی» اشاره کرد. در همان اوایل دوران خدمت در دانشگاه تهران، در سال ۱۳۲۵، انتشارات دانشگاه تهران را بنیان گذاشت و خود به‌مدت ۵ سال مدیریت آن را بر عهده داشت.

بخشی از کتاب صوتی دختر سروان

«افکار من در سفر، چندان مفرح نبود. مبلغی که از دست داده بودم به نرخ آن روز بسیار گران بود. می‌دانستم که رفتار من در مهمان‌خانه حماقت محض بوده و نسبت به سابلییچ مقصر هستم. این افکار من را ناراحت داشت. پیرمرد بیچاره با حالتی غمناک روی نیمکت کالسکه نشسته، پشت به من کرده بود و دم‌به‌دم سرفه می‌کرد. من می‌خواستم به هر نحوی باشد با او آشتی کنم، ولی نمی‌دانستم برای این کار چه باید کرد. بالاخره روی به او کرده، گفتم: «سابلییچ گوش کن. دیگر بس است، بیا آشتی کنیم. می‌دانم که من مقصر هستم و خطا از جانب من است. دیشب از نادانی بی‌سبب به تو توهین کردم. ولی از این به بعد به تو اجازه می‌دهم که از هدایت من دریغ نکنی و قول می‌دهم که در آتیه، نصایح تو را بپذیرم.»»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

زمان

۵ ساعت و ۴۱ دقیقه

حجم

۴۷۲٫۷ مگابایت

قابلیت انتقال

ندارد

زمان

۵ ساعت و ۴۱ دقیقه

حجم

۴۷۲٫۷ مگابایت

قابلیت انتقال

ندارد

قیمت:
۹۲,۰۰۰
۶۴,۴۰۰
۳۰%
تومان