دانلود و خرید کتاب صوتی طاعون
معرفی کتاب صوتی طاعون
کتاب صوتی طاعون نوشتهٔ آلبر کامو و ترجمهٔ پرویز شهدی است. مهبد قناعت پیشه گویندگی این رمان صوتی، فرانسوی و نمادین را انجام داده و آوانامه آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب صوتی طاعون
کتاب صوتی طاعون در کنار رمان «بیگانه» از مشهورترین آثار آلبر کامو است. این رمان مشهور فرانسوی دربارهٔ هجوم بیماری هولناک طاعون به شهر ناشناختهای به نام اُران در الجزایر است. این بیماری نمادین است و میتواند سمبل هر گونه وحشت و هراس بشری باشد. این اثر در دوران هجوم فاشیسم هیتلری به کشور فرانسه نوشته شد؛ پس یکی از این چهرههای وحشتْ فاشیسم است. آلبر کامو خود گفته است که کوشیده «طاعون» دارای چند بُعد باشد و گفته است که یکی از مسائل این رمان فاشیسم است؛ بنابراین طاعون میتواند دیکتاتوری و سرکوب، فاشیسم، اشغال، گرسنگی و دیگر پدیدههایی باشد که جامعهٔ انسانی را با وحشت روبهرو میکند. این اثر در سال ۱۹۴۷ میلادی برندهٔ جایزهٔ ویژهٔ منتقدان شد. رمان صوتی «طاعون» برخلاف مخالفتهای آلبر کامو، یک اثر کلاسیک هستیگرایانه در نظر گرفته شده است. لحن راوی کتاب با جملاتی ساده اما چندوجهی و داستانی تمثیلی که بیشتر مواقع اشاره به ذهن و خودآگاهی بشر دارد، مخاطب را به یاد آثار فرانتس کافکا، بهویژه رمان «محاکمه»اش میاندازد. آلبر کامو برندهٔ جایزهٔ نوبل ادبیات سال ۱۹۵۷ بود. فیلمی با همین عنوان (طاعون) هم بر اساس این رمان و بهکارگردانی «لوییس پوینزو» در سال ۱۹۹۲ ساخته شده است.
ماجرا از این قرار است که هزاران موش در ماه آوریل، به بیماری مبتلا شده و میمیرند. وقتی که ترسی نهچندان عمیق، جامعه را فرا میگیرد، روزنامهها و جراید شروع به تأکید بر اهمیت یک اقدام فوری میکنند. در نهایت، مقامات دولتی دستور به جمعآوری و سوزاندن روزانهٔ موشها میدهند. بسیار زود پس از این اتفاق، «میشل» که دربان ساختمانی است که «دکتر ریو» در آن کار میکند، پس از ابتلا به تبی عجیب، جان خود را از دست میدهد. پس از به وقوعپیوستن چندین مورد مشابه، یکی از همکاران دکتر ریو به نام «کاستل» مطمئن میشود که این بیماریْ طاعون است. او و دکتر ریو مجبور میشوند تا با انکار و بیاعتنایی مقامات دولتی و سایر پزشکان دررابطهبا اقدامی سریع و سرنوشتساز برای کنترل بیماری به مبارزه برخیزند. فقط زمانی که دیگر کار از کار گذشته است و عملاً امکان انکار شیوع یک بیماری کشنده در شهر وجود ندارد، مقامات حکومتی دست به اقدامات سختگیرانهٔ بهداشتی زده و شهر را قرنطینه میکنند. کاراکتر مرکزی این رمان، دکتر ریو است. او را میتوان نماد انسانیت و اخلاق در عصر فروپاشی ارزشها دانست. بسیاری از عقایدی را که این شخصیت در طول رمان ابراز میکند، میتوان موافق با بینش خودِ نویسنده دانست. دکتر ریو به خدا اعتقاد ندارد، اما معتقد است که میتوان با توسل به ارزشهای جهانشمول انسانی، اخلاقی زندگی و رفتار کرد و در عین بیخدایی «مقدس بود». او میکوشد تا در دل بزرگترینِ بحرانها نیز تن به خودخواهی ندهد و همواره حامی حق و حقیقت باشد.
شنیدن کتاب صوتی طاعون را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
شنیدن این کتاب صوتی را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر فرانسه و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره آلبر کامو
آلبر کامو در ۷ نوامبر سال ۱۹۱۳ در خانوادهای فقیر در الجزایر متولد شد. آن زمان الجزایر تحت استعمار فرانسه بود. پدرش کارگری فقیر بود و مادرش خدمتکار بود. آنها صاحب ۲ فرزند به نام «لوسین» و «آلبر» بودند. پدرش در جنگ کشته شد. مسئولیت نگهداری ۲ بچه بر عهدهٔ مادرش افتاده بود. کامو بهخاطر خانوادهاش مدرسه را رها کرد و به کارگری مشغول شد. معلمش به استعداد او پی برد و او را به ادامهٔ تحصیل تشویق و کمک کرد تا بتواند بورسیهٔ تحصیلی شود. با وجود اینکه کامو یکی از متفکران مکتب اگزیستانسیالیسم است، همواره این برچسب خاص را رد میکرد. او در دانشگاه الجزیره تحصیل کرد و تا پیش از آنکه در سال ۱۹۳۰ گرفتار بیماری سل شود، دروازهبان تیم فوتبال این دانشگاه بود. کامو در بعدازظهر چهارم ژانویهٔ ۱۹۶۰ و در ۴۷سالگی بر اثر سانحهٔ تصادف نزدیک سن در شهر ویلبلویل درگذشت. در جیب کت او یک بلیط قطار استفادهنشده پیدا شد. ابتدا قرار بود با قطار و همراه با همسر و فرزندانش به سفر برود، ولی در آخرین لحظات پیشنهاد دوست ناشرش را برای همراهی پذیرفت تا با خودروی او سفر کند. رانندهٔ اتومبیل و میشل گالیمار، دوست نزدیک و ناشر آثار کامو نیز در این حادثه کشته شدند. آلبر کامو در گورستان لومارین در جنوب فرانسه دفن شد.
پس از مرگ آلبر کامو، همسر و فرزندانش حق تکثیر آثار او را در اختیار گرفتند و ۲ اثر باقیماندهٔ او را منتشر کردند. اولین آنها کتاب «مرگ شاد» بود که در سال ۱۹۷۰ منتشر شد. دومین کتابی که پس از مرگ کامو منتشر شد یک اثر ناتمام به نام «آدم اول» بود که در سال ۱۹۹۵ منتشر شد. آدم اول یک خودزندگینامه دربارهٔ دوران کودکی نویسنده در الجزایر است. از دیگر آثار این نویسندهٔ مشهور میتوان به رمانهای «بیگانه»، «سقوط»، «طاعون»، نمایشنامههای «کالیگولا»، «سوءتفاهم»، «حکومت نظامی» و کتاب نظریِ «افسانهٔ سیزیف» اشاره کرد.
بخشی از کتاب صوتی طاعون
«در اواسط این سال بود که باد در شهر طاعون زده شروع به وزیدن کرد و چندین هفته ادامه یافت. ساکنان اوران به ویژه از این باد هراس دارند، چون هیچ سد و مانعی سر راهش نیست و در کوچهها و خیابانهای شهر که روی زمین همواری ایجاد شده میپیچد و باشدت تمام در همهٔ خانهها نفوذ میکند. به علت اینکه در چند ماه اخیر یک قطره هم باران نباریده بود، نمای ساختمانها بر اثر تابش خورشید و گرما با قشر خاکستری بتونه مانندی پوشیده شده بود که باد هنگام وزیدن آنها را میکند و با خود میبرد. باد گرد و غبار و تکه کاغذهای پراکنده را هم توی پاهای رهگذران اندکی که توی کوچهها بودند میپیچاند. رهگذرها به جلو خم شده، دستمالی جلو دهان گرفته بودند و به سرعت از کوچهها میگذشتند. غروب، در محلهایی که مردم گرد هم جمع میشدند و میکوشیدند این روزهایی را که میتوانست برای هر یک از آنها آخرین روز زندگیشان باشد هر چه طولانیتر کنند، گروههای کوچکی از مردم دیده میشدند که شتابزده به طرف خانههاشان و یا کافهها میرفتند، بهطوری که چند روزی، هنگام غروب که در آن دوره خیلی سریع فرا میرسید، کوچهها خالی میشد و فقط باد بود که در پیچ و خم آنها دائماً زوزه میکشید. از دریای متلاطم و همچنان ناپیدا، رایحهٔ نمک و آلگ به مشام میرسید. این شهر خلوت، سفید از گرد و غبار و پر از رایحههای دریایی و زوزهٔ مداوم باد، همچون جزیرهای فلکزده و رها شده مینالید.»
زمان
۱۱ ساعت و ۱۲ دقیقه
حجم
۹۳۱٫۷ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۱۱ ساعت و ۱۲ دقیقه
حجم
۹۳۱٫۷ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
نظرات کاربران
چقدر گویندگی خوبی داشت کلا این کتاب آدم رو یاد دوران کرونا میندازه
من این کتاب را بیشتر از بیگانه دوست داشتم،بعضی جاهای کتاب مخاطب را به یاد دوران کرونا می اندازد،کتاب دوست داشتنی است
کاش آقای قناعت پیشه ترجمه بهتری مثلا کاوه میرعباسی رو خوانش میکرد! حیف..
صدای مهبد قناعت پیشه آدم رو وارد دنیای دیگری میکنه، پایدار باشی مرد خوش صدا و هنرمند