کتاب جنایات و مکافات
معرفی کتاب جنایات و مکافات
چکیده رمان جنایت و مکافات اثر ماندگار از فئودور داستایوفسکی و یکی از ده شاهکار برتر ادبیات جهان است، این کتاب برای کسانی است که فرصت ندارند کتاب جنایات و مکافات را کامل بخوانند.
درباره کتاب جنایات و مکافات (خلاصه کتاب)
جنایت و مکافات شاهکار داستانپردازی است، صدها داستان در دل یک داستان نهفته است و صحنهها و حوادث به قدری زنده و هیجانانگیز است که خواننده نمیتواند کتاب را زمین بگذارد ثانیاً تأثیر زیادی از آن میپذیرد به گونهای که خواننده جزیی از داستان شده و شریک داستان میشود.
جنایت و مکافات اثری است هنری که پس از بازگشت داستایفسکی از سیبری و تجربیات تلخ بسیار، نگاشته شد و در سال ۱۸۶۶ در مجله پیک روسیه منتشر شد و بیدرنگ شهرت یافت. در این رمان بسیاری از موضوعهایی که بین جوانان متفکر و نویسندگان آن زمان متداول بود، مورد بررسی قرار گرفته است. استقلال عمل، حد اختیار انسان و خوی و شیوه نیهیلیستی از جمله این مباحثند. چون این مسائل در داستان مزبور به شیوهای نو مورد گفتوگو قرار گرفته است.
داستایفسکی احساسات و افکار و عواطفی تند و آتشین داشته است. تمام نوشتههایش سرشار از درد و اندیشههای نهفته بودند. قهرمانهای گوناگون و متضادش غالبا زاده روح پهناور او هستند. داستایفسکی با شدت آنها را در کار و فکر و خیالشان دنبال میکند و از درد و تجربههایشان رنج میبرد و کوفته میشود و میکوشد که مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد و او را در تجربیات و افکار قهرمانان خود شریک و سهیم کند.
این کتاب داستان مردی بهنام راسکول نیکوف است که درگیر چندگانه اخلاقی است، او دست به قتلی میزند که پشت آن به خیال خودش خیرخواهی است.
خواندن کتاب جنایات و مکافات (خلاصه کتاب) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات داستانی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب جنایات و مکافات (خلاصه کتاب)
تا طبقهٔ چهارم، یعنی محل وقوع جنایت فرضی، بالا میرود، وی با زن نزولخوار، آلیونا ایوانونا که قصد جانش را نیز کرده است دادوستد مالی دارد. در حقیقت آنجا طرح آپارتمان وی را به ذهن میسپارد، از پس چنین عمل شنیعی برنمیآید و دست از چنین افکار مشمئزکنندهٔ جنایی برمیدارد. هنگام ورود به میخانهای با یک مست روبرو میشود که از زندگی نکبت خود گلایه میکند که چطور دائمالخمر بودن زندگیاش را به لجن کشیده است.
اسم او آقای مارمالادوف، یک شهروند اخراجی است. یک همسر و چهار فرزند عائله دارد. دختر هجدهسالهاش بخاطر مستی او برای اینکه غذا و سرپناهی برای خانواده درست کند به روسپیگری روی آورده است. راسکولنیکف مرد مست را تا آپارتمان کثیف خانوادهاش همراهی میکند و همسر و فرزندان او را میبیند. خانم مارمالادوف سر شوهرش دادوهوار میکند و تا صاحبخانه، خانم آمالیا لیپوچسل، وارد نمیشود دست از این کار برنمیدارد. راسکولنیکف همینطور که آنجا را ترک میکند قدری پول در جیب مردک میگذارد و ازخودگذشتگی سونیا را تحسین میکند.
صبح روز بعد ناستازیا، خدمتکار و آشپز صاحبخانه، آقای مارمالادوف را بیدار میکند و برایش صبحانه حاضر میکند. ناستازیا به او میگوید که صاحبخانه گفته به دلیل نپرداختن کرایهٔ خانه قصد دارد از او به پلیس شکایت کند. دیگر منتظر این یکی نبود (باز فکر قتل به سرش میزند)؛ اعلام میکند که با صاحبخانه صحبت خواهد کرد. ناستازیا نامهای از طرف مادرش نیز آورده است که خبر نامزدی خواهرش و آقای لوژین را میدهد و اینکه او و دونیا به زودی عازم سنپترزبورگ خواهند شد.
من کتاب رو مدتها پیش خونده بودم و دوست داشتم یه بار دیگه داستانش برام یادآوری بشه. این متنِ خلاصه شده، بهترین انتخاب ممکن بود.🌷
این کتاب خلاصه هستش و یه کلیت از کتاب اصلی به دست میده. شخصا دوس داشتم، چون علاقه مند بودم کتاب رو بخونم و از طرفی از کتابا و داستانای روسی بخاطر اسم های مزخرفشون بیزارم.
فکر کردم صوتی خریدم!