کتاب آری این چنین بود برادر!
معرفی کتاب آری این چنین بود برادر!
علی شریعتی(۱۳۵۶-۱۳۱۲)، نو اندیش دینی است. این کتاب، سخنرانی علی شریعتی در ۱۸ آبان ۱۳۵۰ در حسینیه ارشاد است که بعدها آن را دوباره تنظیم و بخشهایی را به آن افزوده است. در بخشی از کتاب میخوانیم: «هر روز، خبر مرگ صدها نفر را به فرعون گزارش میکردند. وقتی دستههای تازهای از آفریقای سیاه میآوردند که هنوز با آب و هوای مصر و شرایط کاری چنین وحشیانه عادت نکرده بودند، آمار روزانه مرگشان بالاتر میرفت. در فصلهای مختلف سال این منحنی فرق میکرد و بیماریهای مسری چون وبا و طاعون... آمار مرگ این انسانها را به صورت یک قتلعام وسیع نشان میداد. پیداست که عواملی از قبیل تغییر وضع مزاجی فرعونها ـ که غالبا بیماری مرموزی هم داشته و حالاتی غیرعادی ـ و نیز تغییر شخص آنها و حتی نوع رفتاری که کارفرمایان و مأموران و سرکارگرانی که شیوههای مختلف را برای کار بیشتر کشیدن از برده تجربه میکردند و حتی تفنن به خرج میدادند و در انتخاب و ابتکار هر شیوهای آزاد بودند، در شماره مرگ اینان اثر مستقیم داشت. فرعون که خیلی مذهبی بود و به بقای روح و زندگی پس از مرگ سخت معتقد بود، دستور داد اینها را نزدیک آرامگاه خود وی دفن کنند تا همچنان که در زندگیشان نگهبانش بودهاند و جسمشان را به خدمتش گماشته بودند، در مرگ نیز نگهبانیاش کنند و روحشان را هم به کار خدمتش بدارند و نگهبان هرم وی باشند.»
درباره علی شریعتی
علی شریعتی در سال ۱۳۱۲ در نزدیکی سبزوار متولد شد. او جامعهشناس، نویسنده و متفکر ایرانی است. او تحصیلات خود را در رشتهی ادبیات در دانشگاه مشهد به پایان رساند و برای تحصیلات بالاتر به فرانسه رفت. علی شریعتی به مدت ۵ سال بین سالهای ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۴ در فرانسه زندگی میکرد. او مدرک دکترایش را از فرانسه و از دانشگاه سوربن گرفته است. در زمان حکومت پهلوی و در سال ۱۳۴۸، شریعتی مسئولیت بخش امور فرهنگی حسینیه ارشاد را بهعهده گرفت و شروع به تدریس جامعهشناسی و معارف اسلامی کرد. او از افراد بانفوذ در ریشهکن کردن رژیم پهلوی در دوره انقلاب بود. سخنرانیها و اعلامیههای علی شریعتی به فهم بیشتر مردم در شرایط آن دورهی جامعه بسیار کمک کرد.
فعالیتهای مذهبی و گرایشهای دینی و سیاسی او باعث شد تا رژیم پهلوی در سال ۱۳۵۲ حسینیه ارشاد را تعطیل کند و دکتر شریعتی را به زندان ببرد. او تا مدتها تهدیدهای ساواک را تحمل کرد ولی در آخر بهخاطر فشارها و محدودیتها مجبور شد که وطنش را ترک کند.
علی شریعتی در خرداد ۱۳۵۶ در ساوتهمپتون درگذشت. عدهای مرگ او را سکته قلبی گزارش کردهاند و عدهای به دلیل نداشتن سابقهی بیماری قلبی مرگ او را مشکوک دانستند. عدم کالبدشکافی و اعلام نتیجه سریع و خبر داشتن سفارت ایران در لندن از مرگ او قبل از اعلام رسمی باعث مشکوک شناخته شدن مرگ او شد.
از آثار دکتر علی شریعتی میتوان به فاطمه فاطمه است، حسین وارث آدم، مذهب علیه مذهب، چه باید کرد، گفتوگوهای تنهایی و کویر اشاره کرد.
درباره زندگی و افکار علی شریعتی بیشتر بخوانید.
حجم
۱۹٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۴۸ صفحه
حجم
۱۹٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۴۸ صفحه
نظرات کاربران
چقدر قشنگ غم دلش رو به اشتراک گذاشت👌🏻 ای برادر..... لذت بردیم🌺 خدا او را غریق رحمت کند.آمین
کتاب تاثیرگذاریست. دکتر در این کتاب از زاویهای دیگر به تمدن نگاه میکند و به کسانی میرسد که نجات دهنده خلقاند در تمدنهائی که سراسر بهرهکشی و بردهداریست.
من این کتاب رو مدتها پیش خوندم بسیار عالی بود یه جمله خیلی خوب داشت که توی ذهنم مونده آنان که رفته اند کاری حسینی کرده اند آنان که مانده اند باید کاری زینبی کنند و اِلا یزیدی اند
السلام علیک یا امیرالمونین ... یا علی منتظر فرزندت هستیم برای چشیدن عدل تو...در هدفمان از انتظار منجی جهانی هم همچنان ردپای خود و خودخواهی هست...و شما فرزندانتان در راه خدا و رضایش چه عاشقانه از خود گذشتید. ............................................ بسیار زیبا بود.
انگار کلمات برای انتقال حجم زیاد احساسات و دانسته های دکتر کم می آورند ، کاش امروز علی شریعتی های داشتیم که کلام علی شریعتی را تحلیل میکردند و مثل او ما رو به سمت دانایی سوق میدادند نه باور
چقدر دوست دارم این شخصیت رو
حتی اگه حوصله ی خوندن این کتاب یا پول خریدش رو ندارید، فایل صوتی سخنرانیش رو از اینترنت بگیرید و گوش بدید. واقعا عالیه.
نامه ای از دکتر شریعتی برای ما
کتاب کوچکی هست. پیشنهاد میکنم خواندنش رو از دست ندید. به آشنایی با دیدگاه های دکتر شریعتی کمک میکنه.
چه کوتاه و زیبا شریعتی تاریخ رو بیان میکنه .خیلی خوبه این کتاب حتما بخوانید...