کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن
معرفی کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن
کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن نوشته لیندا الدر و ریچارد پل که با ترجمه پیام یزدانی منتشر شده است، سعی دارد براساس مفاهیم و اصول تفکر انتقادی مطالعه درست را آموزش دهد.
درباره کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن
اگر بتوانید پاراگراف را خوب بخوانید، فصل را هم میتوانید خوب بخوانید چون هر فصل کتاب چیزی نیست جز مجموعهای از پاراگرافها. و اگر فصل را بتوانید خوب بخوانید، کتاب را هم میتوانید خوب بخوانید چون هر کتاب چیزی نیست جز مجموعهای از فصلها. خوانندهٔ اهل مطالعه باریبههرجهت کتاب را نمیخواند؛ بلکه هدفمند میخواند. هدف چنین خوانندهای، بهعلاوهٔ جنسِ متنی که میخواند، تعیینکنندهٔ نحوهٔ خواندن اوست. چنین خوانندهای بسته به شرایط به شیوههای مختلف و به هدفهای مختلفی میخواند. اما درهرحال هدف کلی همهٔ خوانندهها یکی است: میخواهند بفهمند حرف حساب نویسنده در مورد موضوع چیست. این کتاب به شما یاد میدهد درست و اصولی و دقیق کتاب بخوانید.
خواندن کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام کسانی که میخواهند خوب کتاب بخوانند و درک بهتری از جهان داشته باشند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن
پس به طور کلی ما متن را میخوانیم تا منظور نویسنده را بفهمیم. در وهلهٔ بعد، طرز خواندن ما بستگی دارد به مقصودمان از خواندن و نوعِ متن. مثلاً اگر قصدمان فقط لذت و سرگرمی باشد، اینکه متن را کاملاً بفهمیم شاید چندان اهمیتی برایمان نداشته باشد. فقط از تخیلاتی که متن در ذهنمان برمیانگیزد لذت میبریم. هیچ عیبی هم ندارد، بهشرطی که حواسمان باشد این جور خواندن به معنای درک عمیق متن نیست. به طور کلی میشود گفت وقتی چیزی میخوانیم قصدمان اینهاست:
۱. لذت صِرف که مهارت خاصی لازم ندارد.
۲. درک اجمالی که احیاناً مستلزم گزیدهخوانی متن است.
۳. کسب اطلاعات فنی مشخص که مستلزم مهارت در گزیدهخوانی است.
۴. ورود به یک جهانبینی جدید و فهمیدن و شناخت آن، که مستلزم مهارت در دقیقخوانی است بهمنظور تعمق درمورد پرسشها و مسائلی که موجب وسعت ذهن ما خواهد شد.
۵. یادگیری یک رشتهٔ جدید که مستلزم مهارت در دقیقخوانی است بهمنظور درونیسازی و اِشراف بر نظامی مدون از معناها.
نحوهٔ خواندن شما را باید تا حدودی چیزی که میخوانید معین کند. خوانندهٔ اندیشمند متنی درسی را در قیاس با مثلاً مطلبی که در روزنامه آمده با ذهنیت متفاوتی میخواند؛ یا حتی وقتی دارد متنی درسی در زمینهٔ زیستشناسی میخواند، طرز خواندنش فرق میکند با موقعی که دارد متن درسی در رشتهٔ تاریخ میخواند.
گذشته از چنین تفاوتهایی، خواندن هر متنی مستلزم برخی تمهیدات و مهارتهاست. موضوع اصلی این کتاب هم همین تمهیدات و مهارتهاست.
توجه به مقصود نویسنده
علاوه بر روشن بودن مقصودمان از خواندن، مقصود نویسنده از نوشتن متن هم باید برایمان روشن باشد. هردو اینها به فهم متن مربوط میشوند. مثلاً نمونههایی را که در ادامه آمده در نظر بگیرید. فکر کنید با توجه به مقاصد متفاوت هرکدام از این نویسندهها احیاناً چه تغییری در نحوهٔ خواندنتان خواهید داد:
- سیاستمداران و مشاوران رسانهایِ آنها که متنهای انتخاباتی را تنظیم میکنند؛
- سردبیران مطبوعات که تعیین میکنند چه گزارشهایی برای مخاطب جذابتر است و برای حفظ این جذابیت گزارش را چگونه باید نوشت؛
- نویسندگانی که به سفارش شرکتهای بازاریابی متنهای تبلیغاتی مینویسند (به منظور فروش کالاها یا خدمات)؛
- شیمیدانی که گزارش آزمایشگاه مینویسد؛
- رماننویسی که رمان مینویسد؛
- شاعری که شعر مینویسد؛
- دانشجویی که گزارش تحقیق مینویسد.
حجم
۳۱۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۰۰ صفحه
حجم
۳۱۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۰۰ صفحه
نظرات کاربران
کتاب رو فقط به دانشجویان ورودی دانشگاهها پیشنهاد میدم. با این شرط که بدونن این همه هنر متن خوانی نیست و فقط به درد همون کتابهای درسی و مقالات علمی میخوره اما در این حد و برای این مخاطب کتاب
کتاب رو الان تموم کردم. ارزش خرید و خواندن داشت. دم مترجم هم واقعا گرمه گرم. شدیدا ترجمه جذاب و خوبی بود.
کتاب خوبیه ..