کتاب آشوب در کاخ سفید
معرفی کتاب آشوب در کاخ سفید
کتاب آشوب در کاخ سفید، گزیدهای مفید از کتاب اتاقی که در آن اتفاق افتاد اثر جان بولتون است که با ترجمه سعید نصیری منتشر شده است. این کتاب روایت مشاور امنیت ملی سابق دولت ایالات متحده از چرایی کاهش قدرت این کشور و افول جایگاه آن است.
درباره کتاب آشوب در کاخ سفید
جان بولتون یکی از چهرههای کهنهکار حزب جمهوریخواه در ایالات متحده آمریکاست که مشاغل و مسئولیتهای متعددی را در دولتهای مختلف این کشور برعهده داشته است. سفیر دائم ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل در دولت جرج بوش، یکی از مطرحترین سمتهایی است که بولتون در طول زندگی سیاسیاش برعهده داشته است.
بولتون که یکی از ضد ایرانی ترین چهرههای سیاسی آمریکایی است، به سختی به سمت مشاور امنیت ملی ترامپ رسید. او از ابتدا یکی از جمهوریخواهان مخالف رویکردهای سیاسی ترامپ بود که حزب اصرار داشت در جایگاه وزارت امور خارجه آمریکا قرار گیرد. ایم امر محقق نشد تا این که پس از دوبار ناکامی در رقابت با مایکل فلین و هربرت مک مستر، در سال ۲۰۱۸ میلادی بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ شد. به دنبال این انتصاب، روزنامهٔ مطرح نیویورکتایمز نوشت که «ارتقای بولتون به همراه خروج رکس تیلرسون و ژنرال مکمستر به این معناست که تیم سیاست خارجی ترامپ اکنون رادیکالترین تیم سیاست خارجی تهاجمی است که در تاریخ مدرن پیرامون رئیسجمهور آمریکا حضور داشته است.»
این کتاب روایت ۱۷ ماه خاطرات کاری بولتون در کاخ سفید است و به گفته منتقدان ترامپ، سندی است بر بیکفایتی رئیس جمهور آمریکا.
این اثر علاوه بر این که نظرات جان بولتون را درباره دولت ترامپ برملا میکند، نشاندهنده موضعگیریهای رادیکال این فرد و افراد سیاسی دیگر آمریکا، نسبت به ایران و دولت ایران است.
بولتون در این کتاب از عدم تمایل ترامپ برای درگیری نظامی با ایران سخن گفته و اینکه پس از هدف قرار دادن پهپاد جاسوسی ایالات متحده توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تمام توان خود را برای راضیکردن رئیسجمهور به منظور آغاز یک درگیری نظامی با تهران به کار گرفته، اما ترامپ به این خواسته او تن نداده است. خود ترامپ هم در یکی از مصاحبههایش با شبکه فاکسنیوز ضمن تأیید این رویکرد جنگطلبانه بولتون، او را فردی توصیف کرد که «هی میخواست روی همه بمب بریزد و مردم را بکشد.»
بولتون در سال ۲۰۰۲ معتقد بود که کوبا با هماهنگی و حمایت لیبی و ایران در حال تولید تسلیحات بیولوژیک پیشرفته است. او حتی آماده میشد که در کنگرهٔ آمریکا درمورد این موضوع شهادت بدهد؛ ولی وزارت خارجه آمریکا این نظر را مردود دانست و دلایل و شواهدی در مورد آن در اختیار نداشت. بولتون همچنین یکی از حامیان اصلی سازمان تروریستی مجاهدین خلق است و یک بار نیز در همایش نیروهای این گروه شرکت کرد و وعده داد تا جشن سقوط جمهوری اسلامی ایران را در سال ۲۰۱۹ در میدان آزادی تهران برگزار کند.
آشوب در کاخ سفید پر از موضوعاتی است که برای ایرانیان مهم است یا در اخبار بدانها برخورد کردهاند، مانند خروج آمریکا از برجام، برخورد آمریکا با فعالیتهای ایران در منطقه، سفر شینزو آبه به ایران و ماجراهای پشتپردهی آن، حضور ایران در سوریه و واکنش روسیه و آمریکا به آن، تلاش ترامپ برای دیدار با ظریف در بیاریتس، مسئله قتل خاشقچی، رابطه آمریکا با کره شمالی و رهبر چین، ماجرای اوکراین که منجر به استیضاح ترامپ شد و مسائل فرعی پرشمار دیگر.
آشوب در کاخ سفید کاملا از زبان بولتون است و تفکرات و رویکردهای او را به عنوان یک عضو بلندپایه دولتی نسبت به ترامپ و مسیر ریاست جمهوریاش نشان میدهد. این اثر بدون هیچگونه دخل و تصرفی به فارسی ترجمه شده است و تمام آرا و نظرات جان بولتون را برای خواننده روایت میکند. انتخاب متون این کتاب به نحوی انجام شده که اثر نهایی بتواند خلاصهای منسجم و یکدست را به خوانندگان فارسیزبان ارائه دهد.
خواندن کتاب آشوب در کاخ سفید را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن آشوب در کاخ سفید را به تمام علاقهمندان به علوم سیاسی و مسائل بین المللی پیشنهاد میکنیم.
درباره جان بولتون
جان رابرت بولتون متولد ۲۰ نوامبر ۱۹۴۸ وکیل و دیپلمات آمریکایی و مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا از ۹ آوریل ۲۰۱۸ تا ۹ سپتامبر ۲۰۱۹ بود. او یک چهره مشهور جمهوریخواه و تندرو است که در دولتهای مختلف حزب جمهوریخواه فعالیت کردهاست. بولتون از اوت ۲۰۰۵ تا دسامبر ۲۰۰۶ از سوی رئیسجمهور جرج بوش پسر به عنوان سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد مشغول به کار بود. جرج بوش او را در تعطیلات کنگره ایالات متحده آمریکا بدون رای اعتماد منصوب کرده بود. بولتون همواره برای چهرههای جمهوریخواه تندرو و خودسر شخص محبوب و کارآمدی بود. او در دسامبر ۲۰۰۶ استعفا داد، گرچه انتصاب او که در زمان تعطیلات کنگره صورت گرفته بود نیز به هر روی پایان یافته بود، بولتون میدانست سنای دموکرات به او رای اعتماد نخواهد داد.
بولتون «باز جنگطلب» خوانده شده و از مدافعان تغییر رژیم در کره شمالی است. وی بارها خواهان پایان دادن به برنامه جامع اقدام مشترک با ایران شدهاست.بولتون از طرفداران سازمان تروریست مجاهدین خلق ایران است و بارها خواستار بمباران ایران شدهاست.
او از حامیان جنگ عراق بود و همچنان از این تصمیم خود دفاع میکند. بولتون از اولین کسانی بود که ادعا کرد عراق بمب اتم دارد، ادعایی که بعدها کاملا بیاساس معرفی شد.
بولتون هماکنون عضو پیوسته ارشد در مؤسسه امریکن انترپرایز و از صاحب نظران فاکس نیوز است.او از مشاورین سیاست خارجی میت رامنی نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ بود. بولتون همچنین با اندیشکدههای محافظهکار بسیاری چون انجمن ملی سلاح، پروژهای برای قرن آمریکایی جدید، بنیاد یهودی امور امنیت ملی، و کمیته صلح و امنیت در خلیج همکاری داشتهاست. او در ۱۹ شهریور ۹۸ از سمت مشاور امنیت ملی امریکا توسط ترامپ برکنار شد.
بخشی از کتاب آشوب در کاخ سفید
بعد از ظهر همان روز، با آن دسته از کارکنان شورای امنیت ملّی، که مسئول رسیدگی به موضوع سلاحهای هستهای ایران بودند؛ دیدار کردم و از آنان خواستم ظرف یک ماه آینده برای خروج از توافق سال ۲۰۱۵ [برجام] آماده شوند. ترامپ میخواست هروقت تصمیم به خروج از توافق را گرفت؛ این گزینه برایش آماده باشد و من هم میخواستم خیالم ازاینبابت راحت باشد. مسلّم بود که مذاکرات مداوم با انگلیس، فرانسه و آلمان، بههیچوجه توافق را «اصلاح» نمیکند. لازم بود از توافق خارج شویم و برای جلوگیری از پیشروی ایران بهسوی ساخت سلاحهای هستهای، یک راهبرد مؤثر تدارک ببینیم. این حرف من برایشان غافلگیرکننده نبود؛ چون قبلاً چندین بار علناً چنین حرفی زده بودم؛ اما بااینحال مشخص بود که این برای کارکنان شورای امنیت ملّی که تابهحال سخت درگیر تلاش برای حفظ توافق بودند؛ تازگی داشت.
...
موعد بعدی تصمیمگیری برای لغو تحریمها یعنی ۱۲ مه [۲۰۱۸]، فرصت خوبی برای خروج از توافق بود. سهشنبه شب، پمپئو، نگران از وضعیت توافق هستهای ایران، از فلوریدا با من تماس گرفت. نمیدانستم تشویش او بهخاطرِ فرایند دشوار تصدیق پایبندی بود _ اگر این بود، حق داشت _ یا اینکه او آلت دست دولتمردانی شده بود که نگرانیشان در مورد خروج از توافق رو به افزایش بود. بعد از مکالمهای سخت و بعضاً خشمآلود در مورد انتقاداتی که افراد متظاهر به اخلاقمداری، حتماً در مورد خروج از توافق مطرح خواهند کرد؛ پمپئو گفت که دولت باید در مورد پیامدهای این خروج بیشتر فکر کند؛ کاری که تاکنون از انجام آن اجتناب کرده است. نگران بودم که اضطراب آشکار پمپئو در مورد فسخ توافق هستهای ایران، باعث تأخیر بیشتر در خروج از برجام شود. با علم به اینکه نظام بوروکراسی، از تصمیم غیرقطعی بهعنوان مانعی برای خاتمهدادن به این توافق بینالمللی پوشالی استفاده میکرد؛ تردید در سطح سیاسی هیئت حاکمه میتوانست مخرب باشد.
از خیلی وقت پیش معتقد بودم تهدید هستهای ایران، هرچند به پیشرفتگی کرهٔ شمالی نیست؛ اما به همان اندازه خطرناک
حجم
۱۹۱٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
حجم
۱۹۱٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
نظرات کاربران
سلام. این کتاب خلاصه ای از کتاب اصلی جان بولتون(اتاقی که در آن اتفاق افتاد)است که به بیان اتفاقات مهم کاخ سفید در مورد ایران،کره شمالی،چین،روسیه و افغانستان میپردازد. برخی جاهای کتاب جملات و مطالب نابی رو میگه که من دوست داشتم