کتاب چنگیزخان مغول
خواندن نظراتمعرفی کتاب چنگیزخان مغول
واسیلی گریگوریویچ یان (۱۸۷۵ - ۱۹۵۴م.) نویسنده است.
واسیلییان در سال ۱۸۹۸ پس از پایان دانشگاه سنپطرزبورگ در روسیه به سیاحت پرداخت. او دو سال بعد به عنوان خبرنگار به انگلستان رفت و تمام بخش جنوبی آن کشور را با دوچرخه پیمود. در سال ۱۹۰۱ با اسب از صحرای قره قوم گذشت و از شهرهای خیوه و بخارا دیدن کرد و سپس عازم ایران شد و از راه سیستان و بلوچستان به مرزهای هندوستان (پاکستان کنونی) رسید.
ظاهراَ در یکی از همین نقاط بود که با چوپان کویر لوت که از سرنوشت غم انگیز وطن خویش با او سخن گفت ملاقات کرد. آنجا نخستین بار به فکر نوشتن کتابی درباره سایههای مهیب دوران گذشته افتاد ولی این فکر سالها بعد یعنی پس از انقلاب اکتبر تحقق پذیرفت.
واسیلییان در سال ۱۹۲۳ به تالیف رمانهای تاریخی پرداخت. یان در سال ۱۹۳۹ تالیف رمان چنگیزخان را که نخستین کتاب از رمانهای سه گانه اوست به پایان رساند. این رمان تاریخی هم از نظر حجم و هم از نظر اهمیت ادبی، مهمترین اثر وی است. رمانهای تاریخی واسیلی یان علاقه فراوان خوانندگان شوروی و کشورهای دیگر را بخود جلب کرد. "چنگیزخان" به دریافت جایزه دولتی اتحاد شوروی نائل آمد و به بسیاری از زبانهای خارجی ترجمه شد.
در سال ۱۹۶۵ مجلهی "مسائل ادبیات" چاپ مسکو، دربارهی کتاب "چنگیزخان" نوشت:
"این کتاب بدون ایجاد شیفتگی کاذب به زور و اقتدار و بدون هیچگونه گذشت در قبال کژیها و ناراستیها حق تعلق به ادبیات کلاسیک شوروی را به دست آورده است."
زندگی کوروش
گزنوفون .
سه سال در دربار ایرانژوانس فووریه
تاریخ کامل ایران (از ابتدا تا انقراض قاجاریه)حسن پیرنیا (مشیرالدوله)
نادرشاهلارنس لاکهارت
نادر پسر شمشیرنورالله لارودی
امیرکبیرعباس اقبال آشتیانی
شهریاران گمناماحمد کسروی
داریوش بزرگ؛ فرمانروای باستانی شاهنشاهی پارسیاکوب ابوت
زندگانی شاه عباس اول (نسخه کامل دو جلدی)نصرالله فلسفی
آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارشمری بویس
سی قرن و سی حادثه: مهمترین وقایع و تحولات سیاسی ایران از دوران مادها تا عصر حاضرسیدمرتضی میرحسینی
ایران در مصاف با تاریخجان لیمبرت
خاطرات یک مغپائولو کوئیلو
هم دیوارمیترا داور
گام، آرپژ، آکورد، تمرینبهزاد شیرزادی فولادی
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
دی بر سر مرده ای دو صد شیون بود امروز کسی نیست که بر صد گرید و چه تلخ است این بیت😪
به کسانی که به تاریخ علاقه مند هستند توصیه میکنم مطالعه کنند. ترجمه روان و ساده ای دارد فقط بعضی حروف کلمات پس و پیش شده و بهتر است اصلاح گردد.
کتاب خیلی خوبی بود ، لذت بردم....اونقدر درگیرکتاب شدم که نفهمیدم چطور اون رو به پایان رسوندم...
چنگیز ایران را ویران کرد مقصر واقعی کیست؟ بدنبال جوابم مردم سلطان یا جلال الدین
سلام واقعا عالی بود داستان عالی ترجمه روان اما از نظر تایپ بشدت مشکل داشت . وسط خوندن که حسابی تو داستان غرق میشدی یه دفعه با یه کلمه که اشتباه تایپ شده بود از داستان فاصله میگرفتی لطفا این
لعنت به این جایگاه های انتسابی به قول خودمون پارتی بازی ادم هرچقدر برگزده عقب ادم های بی لیاقت و کوته فکر رو همه حا میبینه که باعث شدن سرنوشت یک قوم رو با یک حماقت ابلهانه را زیر و
داستان جذابی از سلطهء مغول بر ایرانه
فوق العاده عالیست
سلام ضمن سپاس من بیشتر به کتابهای صوتی تاریخی علاقه مندم وکمنر در فهرستتون میبینم
حتما کتاب را بخوانید