کتاب تسخیر نان
معرفی کتاب تسخیر نان
کتاب تسخیر نان (رساله در دفاع علمی از اتوپیای آنارشیستی) نوشته پیتر کروپتکین - جغرافیادان، زیستشناس، مردمشناس، فیلسوف و انقلابی روس - دومین کتاب از «مجموعه متون کلاسیک آنارشیسم» و اولین جلد از مجموعه چهار جلدی آثار کروپتکین در نشر افکار است که با ترجمه رضا اسکندری منتشر شده است.
درباره کتاب تسخیر نان
تسخیر نان کروپتکین، مفصلترین شرح بر کمونیسم آنارشیستی (آنارکوکمونیسم) است. جایگاه این کتاب در کانون اندیشه کروپتکین را میتوان از تعداد دفعات بازنگری او در متن کتاب در طول سالیان فهمید. نوشتارهای این کتاب در اصل مجموعهای از مقالات بودند که در سالهای دهه ۱۸۸۰ در روزنامههای آنارشیستی به چاپ رسیدند و در ۱۸۹۲ بهصورت یک کتاب به زبان فرانسوی منتشر شدند.
تسخیر نان ، رساله اساسی از چهره برجسته جنبش آنارشیسم در اواخر قرن نوزده و اوایل قرن بیستم است؛ کتابی که میتوان آن را بهعنوان متنی مهم در ادبیات آنارشیسم و میراث تاریخ اندیشه فلسفی، اجتماعی و سیاسی مورد بازخوانی قرار داد. همچنانکه گزینش مترجم از میان ویراستهای مختلف کتاب، نسخه منتشره در مجموعه کتابهای کمبریج در تاریخ اندیشه سیاسی بوده که در ۱۹۹۵ منتشر شده و این مجموعه را در نسبت با متون مشابه تاریخ اندیشه را مورد توجه قرار داده است.
خواندن کتاب تسخیر نان به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
تسخیر نان کتابی کلاسیک برای دانشجویان و پژوهشگران فلسفه، علوم اجتماعی، سیاسی و اقتصادی؛ کنشگران و پژوهشگران اندیشههای عدالت و آزادی؛ و کنشگران نهادهای مستقل اجتماعی و تشکلهای غیردولتی مردمنهاد است.
بخشی از کتاب تسخیر نان
مبادلات روشنفکرانه میان روسیه و غرب در سده نوزدهم میلادی، بیشتر از غرب به سوی شرق بوده است. برای مثال، مارکسیسم روسی، تنها یکی از مجموعه گسترده نظامهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بود که از اروپای غربی وارد شد و خود را با تغییراتی چشمگیر که لازمه چنین فرآیندی است، با شرایط روسیه مطابق ساخت. اما یک استثنای قابل توجه که موجب تغییر توازن بهاصطلاح ترازنامه اندیشه روسی شد، «آنارشیسم» بود. بهیقین آنارشیسم هم ریشههایی غربی، و بهویژه در آرای ویلیام گودوین و پییر-ژوزف پرودون، داشت، اما بهمدت نیمقرن، این تفکر بخش عمده حیات خود را، چه در مقام نظریهای اجتماعی و چه در مقام جنبشی انقلابی، مدیون تلاشهای دو متفکر روس بود: میخائیل باکونین و پیتر کروپتکین (هرچند که یک روس دیگر، لئو تالستوی، شکل دیگری از آنارشیسم مذهبی را بنیان نهاد).
اما به هر روی، هم باکونین و هم کروپتکین سالهای طولانی از عمرشان را بههیئت پناهندگانی در غرب گذراندند و در اروپای غربی بود که ایدئولوژی آنارشیستی خود را صورتبندی کردند. تعاملات مولفههای روسی و غربی، بهویژه درباره اندیشه کروپتکین، خصلتی پیچیده یافته بود، زیرا او، برخلاف باکونین، پیش از پناهندگی در غرب مشارکت فعالی در انقلاب روسیه داشت، سالهای بیشتری را در اروپا گذراند و سرانجام در واپسین سالهای عمر خود به روسیه بازگشت. بدینترتیب، آنارشیسم کروپتکین فرآوردهای بود از یک عمر همجوشی میان تجربیات روسی و اروپایی.
حجم
۴۳۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۶۲ صفحه
حجم
۴۳۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۶۲ صفحه
نظرات کاربران
حالا تاریخ باید قضاوت کند که بین کمونیسم و انارشیسم کدامیک سعادت بشری را رقم میزند!