کتاب فی ظلال القرآن
معرفی کتاب فی ظلال القرآن
فی ظلال القرآن نوشته سیّد قطب، ترجمه حضرت آیتالله خامنهای است. سید قطب اندیشمند مسلمان مصری در این کتاب زیباییهای لفظی و معنوی قرآن کریم را بررسی کرده است.
درباره کتاب فی ظلال القرآن
سید قطب، اندیشمند مسلمان مصری در این کتاب علاوه بر تفسیر قرآن به زیباییهای لفظی و معنوی قرآن، تناسب آیهها با یکدیگر و برخی از مصادیق معاصر آیات پرداخته است.
کتاب از ۱۲ بخش تشکیل شده است. در مقدّمه بهطور مبسوطی از قرآن کریم و استفادههایی که از این کتاب میتوان کرد سخن گفته است. پس از مقدّمه در ضمن یک درس، از سورهی حمد، بحث شده است. درس بعدی، بیان ویژگیهای سورهی بقره است و در ادامه با تقسیم آیات همسیاق جزء اوّل قرآن کریم در شش درس و تنظیم آیات همداستان جزء دوّم در چهار درس کتاب به پایان میرود. علاوه بر این یازده بخش، در ابتدای جزء دوّم نیز، توضیحاتی دربارهی مفاد این جزء داده شده است.
در چاپ حاضر، متن تصحیح شده و منابع مورد استناد کتاب، تحقیق مجدّد شده و در مواردی نیز منابعی جدید اضافه شده است.
قلم آیتالله خامنهای نیز در ترجمه، بسیار فاخر و در سبکی مخصوص به خود ایشان است و این مطلب بر زیبایی کتاب میافزاید. به فراخور مطلب، در مواردی پاورقیهایی با امضای مترجم، درج شده است که یا توضیح متن مؤلّف و یا نقد او است.
خواندن کتاب فی ظلال القرآن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به علوم قرآنی و تفسیر قرآن مجید را به خواندن فی ظلال القرآن دعوت میکنیم.
درباره سید قطب
نامش سیّد و نام پدرش، قطب بود. او و برادرش محمّد از اندیشمندان مسلمان مصری بودند. او در آمریکا تحصیل کرده بود و با دیدن مشکلات مختلف اجتماعی و سیاسی آن و همچنین دیگر کشورهای غربی، منتقد جدّی غرب شد. درعینحال اشکالات تفکّر مارکسیسم نیز باعث شده بود که نسبت به آن، موضع منفی اتّخاذ کند. سرانجام در دادگاه نظامی مصر به اتّهام تلاش برای تغییر حاکمیّت، به اعدام محکوم شد.
«سیّد» با ممارستی که با قرآن کریم داشت، به اسلوب قصّهپردازی بسیار زیبا و شگرف این کتاب عزیز پی برد و کتابی با عنوان «التّصویر الفنّی فی القرآن» را منتشر کرد که در آن با ارائهی مثالهایی از آیات قرآن کریم، زیباییهای آن را در برابر چشم مخاطب قرار داد.
بعد از انتشار آن کتاب، به این فکر افتاد که با این هدف، کلّ قرآن را مورد بررسی قرار دهد. بر این اساس بود که کتاب فی ظلال القرآن را نوشت.
حجم
۴۴۸٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۰۹ صفحه
حجم
۴۴۸٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۰۹ صفحه
نظرات کاربران
با اینکه این اثر یه کتاب تفسیریه اما جو حاکم بر کتاب، با دیگر کتب تفسیری شناخته شده کمی متفاوته. نویسنده به دنبال شرح مبسوط آیات و ارائهی مستندات روایی فراوان و بررسی لغت به لغت نیست و همین ویژگی
تفسیر مبارک و بزرگ فی ظلال القرآن توسط مرحوم دکتر مصطفی خرم دل بصورت کامل ترجمه شده با نهایت امانت. ، حقا کسی که این تفسیر رو بخونه و متوجه بشه میفهمه حقیقت دین چیه ، یک تفسیر فرا مذهبی
من تعریف این کتاب رو از یک مسلمان اهل ترکیه شنیدم. ایشون میگفت این کتاب بینظیره و به عنوان یک اهل سنت از اینکه رهبر انقلاب چنین کتابی رو از بزرگان اهل سنت ترجمه کرده ابراز شگفتی و خوشوقتی میکرد.
فوق العاده است ترجمه روان و صریح و به دل نشین و قشنگ و پر مغز و عاشقانه
رویکرد: نگاه تمدنی و جامعه شناسی نتیجه: ایجاد جهان بینی اسلامی مبتنی بر قرآن این کتاب با تفسیر خاص خودش برای شما جهان بینی و جامعه شناسی اسلامی مبتی بر قرآن رو تبیین میکنه و سعی در نقد تمدن فعلی بشری