کتاب ره نامه (جلد هشتم، پیامبر (ص))
معرفی کتاب ره نامه (جلد هشتم، پیامبر (ص))
کتاب ره نامه (جلد هشتم، پیامبر (ص)) نوشتهٔ «سید علی خامنهای» بههمت نشر انقلاب اسلامی منتشر شده است. این جلد از مجموعهٔ «رهنامه» به بررسی ابعاد مختلف شخصیت، سیره و نقش پیامبر اسلام (ص) در تاریخ اسلام و جامعهٔ انسانی میپردازد. کتاب با تکیه بر بیانات و دیدگاههای نویسنده، تلاش کرده مبانی و ارزشها و اصول اسلام را باتوجهبه نیازها و چالشهای معاصر تبیین کند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ره نامه (جلد هشتم، پیامبر (ص))
کتاب «رهنامه (جلد هشتم، پیامبر (ص))» اثری تحلیلی است که با رویکردی پژوهشی و مستند، به بررسی جایگاه پیامبر اسلام (ص) در تاریخ، جامعه و اندیشهٔ اسلامی میپردازد. این کتاب بخشی از مجموعهای ۴۰جلدی است که هر جلد آن به یکی از موضوعات بنیادین اسلام و انقلاب اسلامی اختصاص یافته است. ساختار کتاب بر پایهٔ گفتارها و نوشتارهای آیتالله سید علی خامنهای شکل گرفته و تلاش شده است تا با وفاداری به متن اصلی، تصویری جامع از اندیشه و سلوک پیامبر اسلام (ص) ارائه شود. کتاب حاضر در قالب فصلهای موضوعی به مباحثی همچون بعثت، سیرهٔ فردی و اجتماعی پیامبر، نقش او در تحول جامعهٔ جاهلی، شاخصههای حکومت نبوی، اهمیت غدیر و مسئلهٔ جانشینی و نیز چالشهای معاصر در مواجهه با پیامبر اسلام میپردازد. این اثر با بهرهگیری از آیات قرآن، روایات و تحلیلهای تاریخی تلاش کرده الگویی برای جوانان و علاقهمندان به شناخت عمیقترِ شخصیت پیامبر اسلام (ص) و جایگاه او در تمدن اسلامی ارائه کند.
خلاصه کتاب ره نامه (جلد هشتم، پیامبر (ص))
کتاب با تمرکز بر زندگی و سیرهٔ پیامبر اسلام (ص) به تبیین ابعاد مختلف شخصیت و رسالت او میپردازد. نویسنده ابتدا با اشاره به مفهوم بعثت و اهمیت آن در تاریخ بشر، پیامبر اسلام (ص) را نقطهٔ اوج تعالی انسانی و آغازگر راهی نو در تمدن بشری معرفی کرده است. کتاب، پیام اصلی بعثت را توحید، عدالت، معرفت و عبودیت میداند و تأکید میکند که پیامبر اسلام (ص) نهتنها آموزگار، بلکه بیدارکننده و تحولآفرین در جامعهٔ انسانی بوده است. در ادامه، نویسنده با بررسی دوران کودکی، جوانی و بعثت پیامبر (ص) به ویژگیهای اخلاقی، اجتماعی و مدیریتی او میپردازد و نقش پیامبر را در ساخت تمدن اسلامی و ایجاد جامعهای مبتنیبر عدالت، اخوت و معنویت برجسته میسازد. کتاب به خطوط اصلی نظام نبوی اشاره میکند؛ ایمان و معنویت، قسط و عدل، علم و معرفت، صفا و اخوت، صلاح اخلاقی، اقتدار و عزت و حرکت دائمی؛ همچنین به چالشهای پیامبر (ص) در برابر دشمنان داخلی و خارجی، تدبیر و سیاستورزی او و اهمیت جانشینی و مسئلهٔ غدیر پرداخته شده است. در بخشهایی از کتاب به نقش پیامبر (ص) بهعنوان الگو و اسوهٔ حسنه برای مسلمانان و بشر اشاره و تأکید میشود که اقتدا به او، راهی برای رسیدن به سعادت فردی و اجتماعی است. نویسنده با تحلیل تاریخی و دینی، پیامبر اسلام (ص) را مجموعهای از فضایل انسانی و الهی معرفی میکند که راه نجات و پیشرفت جوامع انسانی را هموار ساخته است.
چرا باید کتاب ره نامه (جلد هشتم، پیامبر (ص)) را بخوانیم؟
این کتاب با تمرکز بر ابعاد مختلف شخصیت و سیرهٔ پیامبر اسلام (ص) فرصتی فراهم میکند تا خواننده با نقش پیامبر در تحول جامعهٔ انسانی و شکلگیری تمدن اسلامی آشنا شود. ویژگی شاخص این اثر، استفاده از بیانات و تحلیلهای نویسنده است که با استناد به منابع اصیل اسلامی، تصویری جامع و چندلایه از پیامبر اسلام (ص) ارائه میدهد. مطالعهٔ این کتاب میتواند به درک بهتر جایگاه پیامبر (ص) در تاریخ اسلام، فهم عمیقتر مبانی و ارزشهای اسلامی و الهامگیری برای مواجهه با چالشهای معاصر کمک کند؛ همچنین این کتاب با پرداختن به موضوعاتی چون عدالت، اخلاق، مدیریت و رهبری، الگویی برای زندگی فردی و اجتماعی ارائه میدهد.
این کتاب برای علاقهمندان به تاریخ اسلام، پژوهشگران حوزهٔ مطالعات دینی، دانشجویان رشتههای علوم انسانی و الهیات و کسانی که دغدغهٔ شناخت عمیقتر شخصیت و سیرهٔ پیامبر اسلام (ص) را دارند، مناسب است؛ همچنین برای جوانانی که بهدنبال الگوهای رفتاری و فکری در مواجهه با مسائل اجتماعی و اخلاقی هستند.
بخشی از کتاب ره نامه (جلد هشتم، پیامبر (ص))
«ما در مسئلهٔ وحدت جدّی هستیم. ما اتّحاد مسلمین را هم معنا کردیم. اتّحاد مسلمین به معنای انصراف مسلمین و فِرَق گوناگون از عقاید خاصّ کلامی و فقهی خودشان نیست؛ بلکه اتّحاد مسلمین به دو معنای دیگر است که این دو معنا باید تأمین بشود: اوّل اینکه در مقابلهٔ با دشمنان اسلام همدست و همآواز و همدل باشند، فِرَق گوناگون اسلامی_ فِرَق سنّی، فِرَق شیعه_ که هر کدام فِرَق مختلف کلامی و فقهی دارند، حقیقتاً در مقابلهٔ با دشمنان اسلام همدلی کنند، همدستی کنند، همکاری کنند، همفکری کنند؛ معنای دوّم این است که فِرَق گوناگون مسلمین سعی کنند خودشان را به یکدیگر نزدیک کنند، تفاهم ایجاد کنند، مذاهب فقهی را با هم مقایسه کنند و منطبق کنند. بسیاری از فتاوی فقها و علما هست که اگر مورد بحث فقهی عالمانه قرار بگیرد، ممکن است با مختصر تغییری، فتاوی دو مذهب به هم نزدیک بشود... علما، فقها، متکلّمین و فلاسفهٔ اسلامی باید کوشش کنند و بنشینند آراء را با یکدیگر تطبیق کنند، در مجموعههایی آنها را جمع کنند، نظرات فِرَق مختلف اسلامی در مجموعهٔ واحد و با نگاه مساعد به یکدیگر، در اختیار همهٔ مسلمین قرار بگیرد. این از جملهٔ کارهای بسیار لازم و ضروری است و امیدواریم که همّت صاحبهمّتان، این کار را به انجام برساند.»