کتاب خون دلی که لعل شد
معرفی کتاب خون دلی که لعل شد
کتاب خون دلی که لعل شد به قلم آیتالله سید علی خامنهای است که با کوشش محمدعلی آذرشب گردآوری و توسط «انتشارات انقلاب اسلامی» منتشر شده است. این کتاب ترجمهی فارسی کتاب «إنّ مع الصّبر نصراً» است که پیش از این به زبان عربی در بیروت منتشر و توسط سیّد حسن نصرالله معرفی شده بود. آیتالله خامنهای آن را به زبان عربی نگاشتهاند و محمدحسین باتمان غلیچ آن را به فارسی برگردانده است.
عنوان بامسمّای این کتاب منعکسکنندهی موضوع و محتوای آن است و مربوط به سالهای سخت مبارزه و خون دل خوردنهای آیتالله خامنهای، تا رسیدن به سالهای پیروزی و بهثمرنشستن عذابها، دردها و شکنجههای دوران پیش از انقلاب ۵۷. به بیانی دیگر، انقلاب اسلامی همان گوهر و لعلی است که از دل تمامیِ ناملایمات گذشته سر برآورده است. کتاب به شرح دوران طلبگی و اسارت آیتالله خامنهای و شروع انقلاب تا پیروزی آن اختصاص دارد. سید حسن نصرالله دربارهی کتاب چنین میگوید: «این کتاب زمانی که به دستم رسید، از شوق تمام آن را یکجا همان شب خواندم. این کتاب میتواند علاقهمندان به دوران پیش از انقلاب و خصوصا جوانان را اغنا کند.»
درباره کتاب خون دلی که لعل شد
کتاب خون دلی که لعل شد مجموعه خاطرات آیتالله خامنهای از سالهای مبارزه، زندان و تبعید است؛ خاطراتی که ابتدا به زبان عربی نوشته شد و به همت دکتر محمدعلی آذرشب گردآوری و توسط محمدحسین باتمانغلیچ به فارسی ترجمه شد. تفاوت اصلی این کتاب با بسیاری از آثار مشابه، روایت مستقیم رهبر انقلاب از زندگی شخصی و مبارزاتی خویش است؛ از روزهای کودکی و تحصیل تا ورود به عرصهی مبارزه علیه رژیم پهلوی و تجربهی بازداشتها و تبعیدها. نثر کتاب ساده و بهدور از حاشیهپردازی است و هر بخش نکتهای روشن از تاریخ انقلاب و زندگی ایشان را آشکار میکند. دقت در جزئیات و توصیفهای زنده، علاوه بر ثبت وقایع مبارزاتی، تصویری روشن از اندیشه، منش و شیوهی زیست نویسنده به دست میدهد.
به وقوع پیوستن انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، قطعاً یک اتفاق زودهنگام نبوده و از پیشینه برخوردار است. «این خاطرات مهم از تاریخ نهضت اسلامی و رهبر آن به همهی پژوهشگران تاریخ جنبش اسلامی معاصر کمک میکند تا با جزئیاتی آشنایی یابند که از دانستن آن بینیاز نمیتوانند بود. و نیز تجربیات پرباری را در زمینههای مختلف در دسترس تلاشگران راه خدا میگذارد که نشان میدهد علیرغم همهی رنجها و محنتها اگر اراده قوی و سلیم باشد تحقق پیروزی امکانپذیر است. هر خوانندهای هم میتواند در آن سیری لذتبخش و سودمند با دادههایی در سطح فردی و اجتماعی داشته باشد.»
خلاصه کتاب خون دلی که لعل شد
کتاب پانزده فصل دارد و از زبان شخصِ آیت الله خامنهای بیان شده و ماهیتِ خاطرهای و مستند دارد. به همین خاطر از شیرینی دوچندانی برخوردار شده است. فصلهای کتاب نیز هر کدام با عناوینی تقسیمبندی شده است که خبر از محتوای هر فصل میدهد.
- فصل اول: آن روزها (حجره طبقه دوم - امام جماعت مسجد بازار - لهجه نجفی - معلم سخت گیر - آن روز درخشان - آموزش قرآن - لباس روحانیت - شما دیگر چرا سید؟! - جنگ شایعهها)
- فصل دوم: در محضر اساتید (مدارس و مراحل تحصیل حوزوی - پدری که استاد بود - علاقهمندیهای من)
- فصل سوم: ساحل دجله (علاقه به زبان عربی - بیان فصیح و عامیانه - ترجمه از عربی - فراگیری ادبیات عرب - ابوذيه - جواهری شاعر)
- فصل چهارم: شراره نخستین (پیشاهنگ جهان - شوق دیدار نواب - شعله فروزان - با فرزندان رسول خدا چنین میکنند - نخستین اقدام سیاسی - اندیشه ایجاد دگرگونی - خط مبارزه و خط آگاهیبخشی)
- فصل پنجم: آتشفشان انقلاب (حاج آقا روحالله - انقلاب چگونه آغاز شد - امسال عید نداریم - نقشه امام برای ماه محرم)
- فصل ششم: سایه خورشید (روزهای نخست نهضت - مسئولیتهای تشکیلاتی - زندانهای طاغوت)
- فصل هفتم: حماسه اشک (افشاگری علیه رژیم - قلعه عَلَم - گریهی سیاسی - اولین تجربه بازداشت - زندان پادگان - آشیخ! ریشت را تراشیدند؟! - پسرم! به تو افتخار میکنم)
- فصل هشتم: قلعه سرخ (فعالیتهای تشکیلاتی - ایستگاههای مسیر زاهدان - شيخ مزدور - مادر هاشم و مادر قاسم - آخوندهای درباری - مرا از چه میترسانی؟! -اولین تجربهام با ساواک - اولین سفر با هواپیما - سفینه غزل - پادگان سلطنتآباد - آن روز برفی - استوار زمانی - زندانیان عرب نزد ساواک - مجالس رمضانی در زندان - زندانی سادهلوح - استوار ساقی - زندانیهای مشهور - آقا سید جدت با ما است - دیدار با امام پس از زندان)
- فصل نهم: کاخ سفید (شکست مضاعف - کتاب هدفمند - تو تحت تعقیبی - تعقیب تا بازداشت - زندانیهای نظامی - منبر حسینی در زندان - پسرم مرا نشناخت - یادداشتهای ناتمام)
- فصل دهم: فرش پوسیده (صدای فلسطین - قدرشناسی از همسر مقاوم - خيال میكردم خانهات با اثاث است! - فرشى ارزانتر از گليم - كتاب صلح امام حسن (عليهالسّلام))
- فصل یازدهم: دادگاه نظامی (مادری مثل شیر - در اتاق بازجویی - علاقهی متضاد - به جدّت قسم میکشمت - ماقوت - دفاعیه در دادگاه نظامی - رفتار عجیب یک دوست نزدیک - مواضع و مبارزه روحانیون - دادگاه تجدید نظر)
- فصل دوازدهم: سلول شماره ۱۴ (اسم رمز - تشکیلات لو رفت - یادداشتها و نوشتههایم را غارت کردند - زندان سیاسیها در مشهد - بالابردن روحیه زندانیها - عينک ممنوع! - روی تخت شکنجه - سلول محبوب من! - زندانبان دیروز زندانی امروز - اینگونه قرآن به دست آوردم - شیخ حسود - شاگردانم را شکنجه کردند - جشنهای ۲۵۰۰ ساله)
- فصل سیزدهم: کد رمز (امامت مسجد - تدریس و سخنرانی - سفر به مازندران - کاش دعوت جوانها را قبول کرده بودم - انتقال به تهران با قطار - در زندان کمیته مشترک - ناله شکنجهدیدگان - مادر - مورس - زندانی با هوش - زندانی خبیث - کسی مانند تو ندیدم! - شعاع نور - خواب شگفتآور - خمینی مشهد! - خواب من و همبندم - تو یوسف میشوی! - عزّت اسلام - تو آزادی!)
- فصل چهاردهم: سیل در تبعید (درگذشت حاج آقا مصطفی خمینی - عقاب.. عقاب.. گرفتیمش! - تبعید و نه زندان - آقا برای من استخاره بگیرید! - انقطاع إلى الله - تجدید دیدار با دوستان - آشنایی و همکاری با اهل سنت - میلاد پیامبر (صلی الله علیه و آله) نماد وحدت ما - سیل و تربت امام حسین (علیه السلام) - مرکز امدادرسانی - محبوبیت مردمیِ تبعیدیها)
- فصل پانزدهم: پیروزی بعد از سختی (اتومبیلم- در مسیر تبعیدگاه جدید - نماز در قهوهخانه - جیرفت - پیر تبعیدیها - نخستین خبرهای انقلاب - آزادی از تبعید)
چرا باید این کتاب را بخوانیم؟
همهی ما نام آیت الله خامنهای را بیشتر از زمانی به یاد میآوریم که ایشان پس از آیتالله خمینی (ره) در جایگاه رهبری ایران قرار گرفتند. این مسئله ممکن است دیگر ابعاد شخصیتی ایشان را کمرنگ کند؛ مثلاً شناخت خانوادهی ایشان و مخصوصاً مادر و پدر گرامیشان، در شناخت ایشان مؤثر بوده و مخاطب با خواندن کتاب متوجه میشود که این شخصیت برجسته نتیجهی پروراندن والدینی مؤمن، کوشا و اصیل بوده است.
با خواندن کتاب «خون دلی که لعل شد» همراه میشویم با تمام لحظاتی که یک انسان مبارز تمام سختیها را به جان خریده تا امروز بتواند با افتخار از آنها یاد کند. این کتاب به ما میآموزد که شروع کردن و پروراندن یک قصد و هدف، اگرچه مهم است، اما چگونگیِ پایداری و تابآوردن در مسیرِ رسیدن به این هدف از اهمیت بیشتری برخوردار است.
دانلود کتاب خون دلی که لعل شد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر به طور کل علاقهمند به دنبالکردن زندگی افراد برجسته هستید، این کتاب انتخاب خوبی است؛ چون چهرهای ایرانی و ملی را به ما معرفی میکند که ممکن است چندان از کم و کیف زندگی شخصی و سیاسی ایشان اخبار درستی دریافت نکرده باشیم. همچنین اگر میخواهید بدانید که یک رهبر مبارز و سختکوش چه راههای ناهموار و پرمخاطرهای را طی کرده و چه ظرفیتهای داشته و با چه نوع تفکر و باورهایی تصمیمات مهم و سرنوشتسازی گرفته است توصیه میکنیم که این کتاب را مطالعه کنید؛ با خواندن این کتاب، کلیدواژههایی همچون صبر، استقامت، تحمل، ایمان، پایداری و ظفر زنده میشود. اگر به دنبال نمونهای برتر هستید تا مفهوم لعل شدنِ خون دل را تجربه و لمس کنید، حتماً این کتاب را بخوانید.
درباره نویسنده کتاب
سید علی حسینی خامنهای فرزند حجتالاسلاموالمسلمین حاج سید جواد حسینی خامنهای، در فروردینماه سال ۱۳۱۸ در مشهد مقدس چشم به جهان گشود. او دومین پسر خانواده بود و زندگی مرحوم سید جواد خامنهای هم مانند بیشتر روحانیون و مدرسین علوم دینی، بسیار ساده میگذشت. بانو میردامادی (۱۲۹۳ش ـ ۱۳۶۸ش)، مادر آیتالله خامنهای بانویی آشنا با آیات قرآن، احادیث، تاریخ و ادبیات بود. نقطهی آغاز ورود به فعالیتهای سیاسی، دیدار او با سیدمجتبی نواب صفوی در مشهد بود که به بیان خود او، اولین بارقههای انقلابی را در وی سببساز شده بود. همچنین نخستین دیدار وی با امام خمینی (ره) در سال ۱۳۳۶ صورت گرفت. در ۱۷ مهر ۱۳۶۰ امام خمینی (ره) حکم ریاست جمهوری ایشان را تنفیذ کرد و در ۲۱ مهر به عنوان سومین رئیسجمهور اسلامی ایران در مجلس شورای اسلامی سوگند یاد کرد. آیتالله خامنهای اولین فردی بود که در حوادث و جریانهای پس از عزل بنیصدر از فرماندهی کل قوا و ریاست جمهوری ترور شد. علیرغم ابعاد سیاسی، ایشان از مخاطبان حرفهای ادبیات جهان، ایران و کتب تاریخی نیز هستند و در تألیف و ترجمه کتاب نیز حضوری مستمر دارند.
لطفا تو طرح بینهایت قرار بدید
آخه چرا pdf؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ کتاب به این خوبی و مهمی
سلام و ارادت لطفا کتاب را در بی نهایت قرار بدید 🌹
در این کتاب که راوی رهبر عزیزمان می باشند که در اوج تواضع، سختی هایی که بابت به ثمر رساندن انقلاب اسلامی را متحمل شدند روایت می کنند، درسهای زیادی چون صبر، ایمان، اخلاص، جهاد بی وقفه، تابعیت از امام
کتابی بی نظیر و مقدمه ای برای سیر منظومه فکری رهبری فقط طاقچه عزیز، سریع با انتشارات هماهنگ کن، بره برا بی نهایت ...
تشکر از قرار گرفتن در بینهایت... کتاب بسیار جالبی به زبان خود حضرت آقا سید علی خامنه ای...👌♥️
کتاب فوق العاده ای هست . در نهایت بزرگواری و با وجود تمام مشقات و سختیهای مبارزه و زندان ، به جزئیات سختیهای زندان و شکنجه هایی که تحمل کرده نپرداخته
دوستش دارم
عاااللییییی👌👌