کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره))
معرفی کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره))
کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره)) نوشته سیدعلی خامنهای و اثری پژوهشی و تحلیلی دربارهی مبانی، اصول و شاخصهای اندیشه و سلوک آیتالله روحالله خمینی است. این جلد از مجموعهی رهنامه با تمرکز بر شخصیت، مکتب فکری و میراث آیتالله خمینی کوشیده ابعاد مختلف رهبری، معنویت، سیاستورزی و نقشآفرینی او را در انقلاب ۱۳۵۷ در ایران و تحولات معاصر بررسی کند. ساختار کتاب بر پایهی گفتارها و نوشتارهای سیدعلی خامنهای شکل گرفته و با استناد به آیات قرآن، روایات و بیانات آیتالله خمینی، تصویری جامع از جایگاه و تأثیر او در تاریخ معاصر ایران ارائه میدهد. انتشارات انقلاب اسلامی این کتاب را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره))
کتاب رهنامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره)) به قلم سیدعلی خامنهای، جلدی از مجموعهای ۴۰گانه است که به تبیین مبانی و ارزشهای دین اسلام باتوجهبه نیازهای معاصر ایران میپردازد. این کتاب با محوریت شخصیت و اندیشهی آیتالله روحالله خمینی، به بررسی ابعاد مختلف رهبری، معنویت، اخلاق، سیاست و جامعهپردازی او پرداخته است. ساختار کتاب براساس گفتارها و تحلیلهای نویسنده، همراه با نقل آیات و روایات و همچنین بیانات آیتالله خمینی شکل گرفته است. رهنامه تلاش کرده است تصویری از یک جوان مؤمن و انقلابی را در بستر آموزههای آیتالله خمینی ترسیم کند و به موضوعاتی چون خودسازی، جامعهپردازی، تمدنسازی و نقش رهبری در تحولات اجتماعی بپردازد. این جلد بهویژه بر مکتب سیاسی آیتالله خمینی، اصول فکری و شاخصهای نظام اسلامی تأکید و جایگاه آیتالله خمینی را در بیداری اسلامی و تحولات جهانی بررسی کرده است.
خلاصه کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره))
کتاب، مجموعهای تحلیلی است که با محوریت شخصیت و اندیشهی آیتالله خمینی، به واکاوی ابعاد مختلف رهبری و مکتب او میپردازد. کتاب با مقدمهای دربارهی اهمیت شناخت مبانی و اصول اسلام و نقش آیتالله خمینی در تبیین و تحقق این مبانی آغاز میشود. نویسنده با استناد به آیات قرآن و روایات اهلبیت (ع)، ویژگیهای شخصیتی آیتالله خمینی را برجسته میکند و نشان میدهد که این ویژگیها چگونه در رفتار و تصمیمات او نمود یافتهاند. کتاب به بررسی شخصیت آیتالله خمینی میپردازد و او را بهعنوان زعیمی جامعالابعاد معرفی میکند که توانسته با اتکا به اصول اسلامی، تحولی عمیق در جامعهی ایران و جهان اسلام ایجاد کند. نویسنده با تحلیل مکتب این شخصیتِ تاریخ معاصر ایران، بر اهمیت شناخت صحیح اصول و شاخصهای فکری او تأکید و خطر تحریف شخصیت و راهش را گوشزد میکند. در بخشهایی از کتاب، اصول مهم مکتب آیتالله خمینی بهتفصیل شرح داده شدهاند. کتاب همچنین به نقش او در احیای اسلام، اعادهی عزت به مسلمانان، ایجاد حکومت اسلامی و بیداری اسلامی در جهان اشاره و تأثیرات انقلاب ۱۳۵۷ را در سطح بینالمللی بررسی میکند. وصیتنامه و توصیههای آیتالله خمینی بهعنوان میثاقی همیشگی برای ملت ایران مطرح و بر لزوم پایبندی به راه و میراث او تأکید میشود.
چرا باید کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره)) را بخوانیم؟
کتاب رهنامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره)) اثری است که با رویکردی تحلیلی و مستند، ابعاد مختلف شخصیت، اندیشه و مکتب آیتالله خمینی را بررسی میکند. این کتاب باتکیهبر منابع اصیل و بیانات مستقیم، امکان شناخت عمیقتر مبانی فکری و عملی آیتالله خمینی را فراهم میآورد. ویژگی شاخص این اثر، پرداختن به اصول و شاخصهای مکتب آیتالله خمینی و تبیین جایگاه او در تحولات اجتماعی و سیاسی ایران و جهان اسلام است. خواننده با مطالعهی این کتاب با مفاهیمی چون خودسازی، جامعهپردازی، عدالت اجتماعی، استقلال، معنویت و نقش مردم در نظام اسلامی آشنا میشود و میتواند تصویری جامع از میراث فکری و عملی آیتالله خمینی به دست آورد. این کتاب همچنین به خطر تحریف شخصیت آیتالله خمینی و اهمیت بازخوانی اصول او اشاره کرده و راهکارهایی برای حفظ و استمرار این میراث ارائه داده است.
خواندن این کتاب به علاقهمندان تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزهی اندیشهی سیاسی و اجتماعی، دانشجویان علوم انسانی و کسانی که دغدغهی شناخت مبانی انقلاب اسلامی و مکتب آیتالله خمینی را دارند، پیشنهاد میشود. همچنین این اثر برای افرادی که بهدنبال فهم عمیقتر از نقش رهبری و معنویت در تحولات اجتماعی هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره))
«امام بزرگوار ما کارهای بزرگ انجام داد، متناسب با بزرگی خود او؛ و من امروز بعضی از آنچه را که امام بزرگوارمان انجام داده، به یاد شما میآورم. یقیناً اگر تحلیلگران و متفکّران بنشینند و کارهای بزرگ امام امّت را فهرست کنند، چند برابرِ آن چیزی خواهد شد که من امروز به صورت فهرست عرض میکنم.
اوّلین کار بزرگ او احیای اسلام بود. دویست سال است که دستگاههای استعماری سعی کردهاند اسلام را به دست فراموشی بسپارند... امام ما اسلام را دوباره به ذهن انسانها و به عمل آنها و به صحنهٔ جهان برگرداند؛ اسلام را بار دیگر زنده کرد.
دوّم، اعادهٔ روح عزّت به مسلمین. صرفاً این نبود که اسلام در بحثها، در تحلیلها، در دانشگاهها، در صحن جامعهها و زندگی مردم برگردد؛ بلکه بر اثر نهضت امام ما، مسلمانها در همه جای عالم احساس عزّت کردند... مسلمانها در همه جای دنیا به مسلمانی خود احساس عزّت و به اسلام خود احساس افتخار میکنند.
سوّمین کار بزرگ [امام] این بود که احساس درک امّت اسلامی را به مسلمانها داد. قبل از این، مسلمانها در هر جای دنیا که بودند خودشان بودند، چیزی به نام امّت اسلامی برای مسلمین عالم مطرح نبود یا جدّی نبود. امروز مسلمانها در اقصای آسیا تا قلب آفریقا و در تمام خاورمیانه و در اروپا و آمریکا، همه احساس میکنند جزو یک جامعهٔ جهانی بزرگ هستند؛ یعنی جزو امّت اسلامی. این احساس شعور نسبت به امّت اسلامی را امام در دنیا به وجود آورد. این بزرگترین حربه برای دفاع از جوامع اسلامی در مقابل استکبار است.»