کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره))
معرفی کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره))
کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره)) نوشتهی سیدعلی خامنهای اثری پژوهشی و تحلیلی دربارهی مبانی، اصول و شاخصهای اندیشه و سلوک امام خمینی است. این جلد از مجموعهی رهنامه، با تمرکز بر شخصیت، مکتب فکری و میراث امام خمینی، تلاش دارد ابعاد مختلف رهبری، معنویت، سیاستورزی و نقشآفرینی او را در انقلاب اسلامی ایران و تحولات معاصر بررسی کند. ساختار کتاب بر پایهی گفتارها و نوشتارهای سیدعلی خامنهای شکل گرفته و با استناد به آیات قرآن، روایات و بیانات امام خمینی، تصویری جامع از جایگاه و تأثیر او در تاریخ معاصر ایران ارائه میدهد. انتشارات انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره))
ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره)) به قلم سیدعلی خامنهای، جلدی از یک مجموعهی چهلگانه است که به تبیین مبانی و ارزشهای اسلام ناب محمدی با توجه به نیازهای معاصر میپردازد. این کتاب، با محوریت شخصیت و اندیشهی امام خمینی، به بررسی ابعاد مختلف رهبری، معنویت، اخلاق، سیاست و جامعهپردازی او میپردازد. ساختار کتاب بر اساس گفتارها و تحلیلهای نویسنده، همراه با نقل آیات و روایات و همچنین بیانات امام خمینی، شکل گرفته است. ره نامه تلاش دارد تصویری از یک جوان مؤمن و انقلابی را در بستر آموزههای امام خمینی ترسیم کند و به موضوعاتی چون خودسازی، جامعهپردازی، تمدنسازی و نقش رهبری در تحولات اجتماعی بپردازد. این جلد، بهویژه بر مکتب سیاسی امام، اصول فکری و شاخصهای نظام اسلامی تأکید دارد و جایگاه امام را در بیداری اسلامی و تحولات جهانی بررسی میکند.
خلاصه کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره))
ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره)) مجموعهای تحلیلی است که با محوریت شخصیت و اندیشهی امام خمینی، به واکاوی ابعاد مختلف رهبری و مکتب او میپردازد. کتاب با مقدمهای دربارهی اهمیت شناخت مبانی و اصول اسلام ناب و نقش امام خمینی در تبیین و تحقق این مبانی آغاز میشود. در ادامه، نویسنده با استناد به آیات قرآن و روایات اهلبیت، ویژگیهای شخصیتی امام خمینی مانند اخلاص، تقوا، عبودیت، حلم، شجاعت، تواضع و مهربانی را برجسته میکند و نشان میدهد که این ویژگیها چگونه در رفتار و تصمیمات او نمود یافتهاند. در فصلهای بعدی، کتاب به بررسی جامعیت شخصیت امام خمینی میپردازد و او را بهعنوان زعیمی جامعالابعاد معرفی میکند که توانسته است با اتکا به اصول اسلامی، تحولی عمیق در جامعه ایران و جهان اسلام ایجاد کند. نویسنده با تحلیل مکتب امام، بر اهمیت شناخت صحیح اصول و شاخصهای فکری او تأکید دارد و خطر تحریف شخصیت و راه امام را گوشزد میکند. در بخشهایی از کتاب، اصول مهم مکتب امام مانند اثبات اسلام ناب، اتکال به کمک الهی، اعتماد به مردم، حمایت از محرومان، مقابله با مستکبران، استقلال کشور و وحدت ملی بهتفصیل شرح داده شدهاند. کتاب همچنین به نقش امام خمینی در احیای اسلام، اعاده عزت به مسلمانان، ایجاد حکومت اسلامی و بیداری اسلامی در جهان اشاره دارد و تأثیرات انقلاب اسلامی را در سطح بینالمللی بررسی میکند. در فصلهای پایانی، وصیتنامه و توصیههای امام بهعنوان میثاقی همیشگی برای ملت ایران مطرح میشود و بر لزوم پایبندی به راه و میراث امام تأکید میگردد. ره نامه با رویکردی تحلیلی و مستند، تلاش دارد تصویری روشن از جایگاه امام خمینی در تاریخ معاصر و اهمیت استمرار راه او ارائه دهد.
چرا باید کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره)) را بخوانیم؟
ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره)) اثری است که با رویکردی تحلیلی و مستند، ابعاد مختلف شخصیت، اندیشه و مکتب امام خمینی را بررسی میکند. این کتاب با تکیه بر منابع اصیل و بیانات مستقیم، امکان شناخت عمیقتری از مبانی فکری و عملی امام را فراهم میآورد. ویژگی شاخص این اثر، پرداختن به اصول و شاخصهای مکتب امام و تبیین جایگاه او در تحولات اجتماعی و سیاسی ایران و جهان اسلام است. خواننده با مطالعهی این کتاب، با مفاهیمی چون خودسازی، جامعهپردازی، عدالت اجتماعی، استقلال، معنویت و نقش مردم در نظام اسلامی آشنا میشود و میتواند تصویری جامع از میراث فکری و عملی امام خمینی به دست آورد. این کتاب همچنین به خطر تحریف شخصیت امام و اهمیت بازخوانی اصول او اشاره دارد و راهکارهایی برای حفظ و استمرار این میراث ارائه میدهد.
خواندن این کتاب به علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزهی اندیشه سیاسی و اجتماعی، دانشجویان علوم انسانی و کسانی که دغدغهی شناخت مبانی انقلاب اسلامی و مکتب امام خمینی را دارند پیشنهاد میشود. همچنین برای افرادی که به دنبال فهم عمیقتر از نقش رهبری و معنویت در تحولات اجتماعی هستند، این اثر مناسب است.
بخشی از کتاب ره نامه (جلد چهاردهم، امام خمینی (قدس سره))
«امامْ معنویّت را در این دنیا زنده کرد، مثل یک چهرهٔ معنوی درخشید. با هیچ کدام از رهبرهای دنیا قابل مقایسه نبود؛ هیچ کدام. فقط با پیغمبران قابل مقایسه بود، با اولیای معصومین قابل مقایسه بود؛ شاگرد آنها بود، دنبالهروِ آنها بود؛ فقط با آنها قابل مقایسه بود. خب، این رهبران سیاسی را ما دیدهایم، میشناسیم _تاریخ مبارزات ملّتها و رهبرانشان را بنده با دقّت نگاه کردهام _ اصلاً حیف است که اگر ما به امام میگوییم رهبر، به آنها هم بگوییم رهبر! اگر به آنها میگوییم رهبر، به امام نباید بگوییم رهبر، چیز دیگر باید بگوییم. اصلاً آن نوع، آن طبیعت، آن جنس نبود؛ از جنس انبیا، از خمیرهٔ انبیا بود. و خیلی مشکل است توصیف و ترسیم چهرهٔ آن عزیزِ خدا و عزیزِ بندگان صالح خدا. - اخلاص مظهر معنویّت در امام بزرگوار، در درجهٔ اوّل، اخلاص خود او بود. امام کار را برای خدا انجام داد. از اوّل، هر چه که احساس میکرد تکلیف الهی او است، آن را انجام میداد. از فداکاری در این راه، امام ابا نکرد. از شروع مبارزات در سال ۱۳۴۱، امام این جور عمل کرد؛ با تکلیف پیش رفت. به مردم و مسئولین هم این درس را بارها گفت و تکرار کرد که آنچه مهم است، تکلیف است. ما تکلیف را انجام میدهیم، ترتّب نتیجه بر کار ما دست خدا است. این راهی که امام دنبال میکرد و این کار سنگین او، این بار عظیم، باری نیست که فقط با عقل و درایت و قوّت بدنی و قوّت سیاسی پیش برود، این را بدانید؛ هر انسانی _ هر چه از لحاظ جسمانی و عقلی و سیاسی قوی باشد _ آن بار را نمیتواند بردارد؛ آن بار یک چیز دیگری میخواهد که امام آن را داشت و آن عبارت است از خلوص و صفای بین خود و خدا. کسی خیال نکند که امام، این انقلاب را توانست [فقط] با حکمت خود و قوّت عقلانی خود و خصوصیّات معمولی بشری خود پیروز کند... این دو عامل _ عامل اخلاص رهبر و رابطهٔ او با خدا، و اخلاص مردم _ ما را تا اینجا رسانده. من میخواهم بگویم برادرها! بعد از این هم راه همین است؛ ما راه دیگری نداریم؛ راه این است. اگر هدفهای ما هدفهای امام است، اگر راه ما راه امام است، وسایل ما هم باید وسایل امام باشد؛ وسیلهٔ امام کمک گرفتن از خدا بود؛ بیایید از خدا کمک بگیریم. به زبان هم نمیشود، این در دلْ عملی است، با خلوص و اخلاصْ عملی است، با ترک گناهْ عملی است، با تقویت رابطهٔ بین خود و خدا عملی است. این درس همیشگی امام است برای ما؛ این درس را یادمان باشد."