کتاب جهاد تبیین
معرفی کتاب جهاد تبیین
کتاب جهاد تبیین نوشته سیدعلی خامنهای توسط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است. این اثر به بررسی و تبیین جایگاه و اهمیت روشنگری و اطلاعرسانی در اندیشه و سیرهی رهبر انقلاب اسلامی میپردازد. این کتاب با بهرهگیری از بیانات و دیدگاههای سیدعلی خامنهای، مفهوم جهاد تبیین را بهعنوان یک وظیفهی دینی و اجتماعی برای مقابله با تحریف، فتنه و جنگ نرم دشمنان معرفی میکند. ساختار کتاب شامل مقدمهای تحلیلی و چند فصل موضوعی است که هرکدام به ابعاد مختلف جهاد تبیین، الزامات، روشها، موضوعات اولویتدار و وظایف اقشار مختلف جامعه میپردازد. در این اثر نقش تبیین در پایداری انقلاب اسلامی، مقابله با تحریف حقایق و حفظ حضور مردم در صحنه بهتفصیل بررسی شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب جهاد تبیین
کتاب جهاد تبیین با محوریت اندیشههای آیتالله خامنهای به موضوع روشنگری و تبیین در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی میپردازد. این کتاب با استناد به سخنان و تجارب رهبر انقلاب، جهاد تبیین را بهعنوان یک وظیفهی همگانی و راهبردی برای مقابله با جنگ نرم، تحریف حقایق و ایجاد گفتمان صحیح در جامعه معرفی کرده است. ساختار کتاب بهگونهای است که ابتدا به کلیات و تعریف جهاد و جهاد تبیین میپردازد سپس الزامات و بایدها و نبایدهای آن را مطرح میکند. در ادامه روشهای تبیین و موضوعات اولویتدار برای روشنگری در جامعه بررسی شده و در نهایت وظایف اقشار و نهادهای مختلف در این زمینه بیان شده است. کتاب جهاد تبیین با رویکردی تحلیلی و کاربردی، نقش تبیین را در حفظ هویت ملی، مقابله با فتنهها و تحریفها و تقویت ارادهی جمعی جامعه برجسته میکند. این اثر نهتنها به اهمیت تبیین در تاریخ انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی پرداخته بلکه به چالشهای امروز جامعهی ایران در برابر هجمههای رسانهای و تبلیغاتی نیز توجه ویژهای دارد.
خلاصه کتاب جهاد تبیین
کتاب جهاد تبیین با تمرکز بر مفهوم تبیین و روشنگری، به بررسی جایگاه این اصل در اندیشه و عمل آیتالله خامنهای میپردازد. نویسنده با استناد به بیانات و تجارب رهبر انقلاب، جهاد تبیین را فراتر از یک فعالیت تبلیغی صرف میداند و آن را جهادی فکری، فرهنگی و اجتماعی معرفی میکند که هدفش مقابله با تحریف، فتنه و جنگ نرم دشمنان است. در این کتاب، تبیین بهعنوان یک وظیفهی همگانی برای علما، روشنفکران، نخبگان و عموم مردم مطرح شده و تأکید شده است که بدون روشنگری، مبارزه بیروح و بیاثر خواهد بود. در فصل اول، کلیات جهاد و جهاد تبیین، آثار و فواید آن و نمونههای تاریخی روشنگری در اسلام بررسی شده است. فصل دوم به الزامات جهاد تبیین، سیاستها و بایدها و نبایدهای این فریضه میپردازد. فصل سوم به روشهای تبیین و ابزارهای مؤثر در این عرصه اشاره دارد. فصل چهارم به موضوعات اولویتدار برای تبیین، مانند عدالتطلبی، هویت ملی، اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریف تاریخ انقلاب اختصاص یافته است. در فصل پنجم، وظایف اقشار و نهادهای مختلف در زمینهی جهاد تبیین شرح داده شده است. کتاب جهاد تبیین با تأکید بر نقش تبیین در ایجاد گفتمان عمومی، حفظ زنجیرهی تواصی به حق و صبر، مقابله با تحریف و ناامیدی و عملیاتیکردن مفاهیم اسلامی، تلاش کرده است تا نقشهی راهی برای مجاهدان عرصهی تبیین ارائه دهد. این اثر با مثالهایی از تاریخ انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی، اهمیت تبیین را در پیروزی و پایداری انقلاب و مقابله با تهدیدات نرم دشمنان برجسته میکند.
چرا باید کتاب جهاد تبیین را بخوانیم؟
نویسنده در کتاب جهاد تبیین با ارائهی تحلیلی جامع از مفهوم تبیین و روشنگری، نقش اطلاعرسانی صحیح و مقابله با تحریف را در پایداری جامعه و انقلاب اسلامی شرح میدهد. این کتاب با تکیه بر سخنان آیتالله خامنهای، اهمیت جهاد تبیین را در مقابله با جنگ نرم، فتنهها و تلاش دشمنان برای وارونهنمایی حقایق برجسته کرده است. مطالعهی این اثر، دیدگاه تازهای دربارهی وظایف اجتماعی و دینی افراد در برابر هجمههای رسانهای و تبلیغاتی ارائه میدهد و راهکارهایی برای تقویت گفتمان صحیح، حفظ امید و ارادهی جمعی و مقابله با ناامیدی و تحریف در جامعه مطرح میکند. همچنین کتاب جهاد تبیین با بررسی نمونههای تاریخی و معاصر نشان میدهد که چگونه تبیین میتواند به عملیاتیشدن مفاهیم اسلامی و موفقیت حرکتهای اجتماعی منجر شود.
خواندن این کتاب به علاقهمندان به مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، فعالان رسانهای، دانشجویان، پژوهشگران حوزهی انقلاب اسلامی و کسانی که به موضوعاتی مانند مقابله با تحریف و جنگ نرم علاقه دارند پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب جهاد تبیین
«آنچه وظیفهٔ همهٔ ملّت اسلام و همهٔ امّت اسلام است، مبارزه برای روشنگری است؛ این در درجهٔ اوّل. هم علما مسئولند، هم روشنفکران مسئولند، هم تحصیلکردهها مسئولند، هم همهٔ کسانی که منبری دارند، تریبونی دارند مسئولند که روشنگری کنند و حقایق دنیای اسلام را برای مردمی که نمیدانند بیان کنند؛ این روشنگری جهاد است. جهاد فقط شمشیر گرفتن و جنگ کردن در میدان قتال نیست؛ جهاد شامل جهاد فکری، جهاد عملی، جهاد تبیینی و تبلیغی، و جهاد مالی است. امروز به خاطر اینکه این فریضه را _ فریضهٔ تبیین را_ ما درست انجام ندادیم، یک عدّهای دچار گمراهیاند. شما جوانان عزیز و دانشجویان عزیز که به معنای واقعی کلمه میوهٔ دل ملّت و امید آیندهٔ این کشورید، به مسئلهٔ «تبیین» اهمّیّت بدهید. خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود. در قبال این حرکت گمراهکنندهای که از صد طرف به سمت ملّت ایران سرازیر است و تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدفهای بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگه داشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و بخصوص جوانها، «حرکت تبیین» خنثیکنندهٔ این توطئهٔ دشمن و این حرکت دشمن است. هر کدام از شما به عنوان یک وظیفه، مثل یک چراغی، مثل یک نوری پیرامون خودتان را روشن کنید. امروز خوشبختانه میدان باز است برای انتشار افکار. این فضای عمومی در کنار مشکلاتی که ممکن است به وجود بیاورد، برکات بزرگی هم دارد؛ میتوانید افکار درست را، افکار صحیح را منتشر کنید، پاسخ به اشکالات را، پاسخ به ابهامآفرینیها را در این فضا با استفادهٔ از این امکان منتشر کنید و میتوانید در این زمینه به معنای واقعی کلمه جهاد کنید.»
خب همونطور که رهبری فرمودند کشور ما الان در جنگی به نام لجن پراکنی ها، دروغ پردازی ها و تهمت زدن های بیگانگان به سر می بره، که بر هر کسی که ذره ای رگ غیرت در وجودش می جوشه
سلام بعد از اینکه توصیه میکنم حتما این کتاب رو مطالعه کنید به انتشارات انقلاب اسلامی و خود سایت و اپلیکیشن طاقچه توصیه میکنم این کتاب رو چرا واقعا رایگان در اختیار مردم قرار نمی دهید وقتی رهبری جهاد تبیین رو
لطفا در طاقچه بی نهایت قرار بدهید
لطفا در طاقچه بی نهایت قرار بدید یا رایگان کنید 🙏🏻🌹 خدا خیرتون بده
اگه رایگان بشه که عالیه
ممنون از اینکه به پیشنهادمون توجه کردین و این کتاب رو موجود کردین.
انشاالله رایگان بشود من نسخه چاپی را راحتتر هستم بخوانیم که بدانیم که نیازداریم
وقتی واقعیت تحریف میشود، تبیین آن نیز اهمیت میکند...
چقدر آدم متاثر میشه که یک عده در این اپ که خودشون رو افراد روشن فکر و کتابخونی هم میدونند، صرفا بخاطر زاویه با یک فرد و بدون شنیدن وخواندن گفته های اون شخص، بی دلیل دیس لایک میکنن. نویسنده
باسلام.به توفیق خداوند متعال بنده نیز کتابی با عنوان جهاد تبیین راهبرد فرهنگی در مواجهه با جنگ شناختی دشمن به رشته تحریر در آورده ام. کتاب در سه فصل که فصل اول آشنایی با مفاهیم و کلیات و فصل دوم