کتاب نردبان آسمان؛ جلد اول
معرفی کتاب نردبان آسمان؛ جلد اول
کتاب نردبان آسمان؛ جلد اول نوشتهی محمد شریفی به شرح مثنوی معنوی مولانا پرداخته است. فهم گفتارهای مولانا و دریافت مفهوم نهفته در آثارش به سبب اشارات فراوان به آیات و احادیث همواره دشوار بوده است. شریفی برای از میان برداشتن این مشکل در دو جلد مثنوی معنوی را به نثر شرح و بسط داده و نشر نو این کتاب را در دو جلد در اختیار دوستداران مولانا قرار داده است. برای مطالعهی این اثر میتوانید کتاب را از سایت طاقچه خریداری و دانلود کنید.
درباره کتاب نردبان آسمان اثر محمد شریفی
کتاب نردبان آسمان نخستینبار در ۱۳۹۸ به زبان فارسی به چاپ رسید. این اثر با نگاهی به آثار سایر محققان و مولویپژوهان، نظیر کریم زمانی، بدیعالزمان فروزانفر، عبدالحسین زیرنکوب و محمد استعلامی با نثری روانْ احادیث و اشارات مثنوی را رمزگشایی میکند. وجود این توضیحات به خواننده یاری میرساند تا به ژرفای تفکرات مولانا قدم بگذارد و تفکرات او را بهتر درک کند.
جلد نخست این کتاب به شرح شش دفتر مثنوی معنوی پرداخته است. جلد دوم، مآخذ، تمثیلها و آخرین یافتههای سایر پژوهشگران را در بر میگیرد. نگارنده در این مجموعهی دو جلدی تمام ۲۵۶۳۲ بیت مثنوی را شرح داده و اشارات و احادیث را بیان کرده است. شریفی در این کتاب بهجای شرح تک به تک ابیات و واژگان، تلاش کرده است مفهوم پنهان در هر بیت را دریابد و با نثری روان در اختیار خواننده قرار دهد. در این کتاب تمام بخشهای داستانی از بخشهای غیرداستانی جدا شده و تمام تلمیحات و اشارات به حد کافی توضیح داده شدهاند.
بهرهگیری از نثری شیوا و رسا فهم مفاهیم مدنظر مولانا را برای همگان ساده کرده است. همچنین، شریفی برای درک بهتر مفاهیم و اشارات در میانهی متون نثر ابیاتی از مثنوی را نیز نقل کرده است. این ابیات اغلب ساده و دلنشیناند و موجب حفظ ارتباط خواننده با متن منظوم میشود.
خلاصه کتاب نردبان آسمان
کتاب حاضر جلد شش دفتر مثنوی معنوی را بهطورکامل شرح میدهد. از ویژگیهای این کتاب عبارتاند از:
- شرح دقیق ابیات: نگارنده تلاش کرده تا شرحی دقیق و روشن از تمام ابیات ارائه دهد و در کنار آن نظم داستانی مثنوی را نیز حفظ کند. او برای این کار از آثار سایر پژوهشگران این حوزه نیز بهره برده است.
- توضیح اصطلاحات و مفاهیم عرفانی: شریفی برای درک بهتر اشعار مولانا، تمام اصطلاحات و مفاهیم عرفانی مثنوی را بهطور کامل شرح داده است.
- استفاده از اشعار: نگارنده برای قطع نشدن ارتباط خواننده با شعر و شاعر تلاش کرده ابیاتی را در متن کتاب ذکر کند. این ابیات سه گونهاند: اندیشهای نغز را بیان میکنند، به مثلی اشاره دارند یا ساده و زیبا هستند.
- جداکردن بخشهای داستانی: بخشهای داستانی مثنوی با قلمی متفاوت از متن اصلی جدا شده است و علاقهمندان به بخشهای داستانی میتوانند فقط این قسمتهای متفاوت را مطالعه کنند.
در یک کلام، این کتاب با نثری روان از مولانا و اشاراتش به خواننده دیدگاه جدیدی میدهد.
چرا باید این کتاب را بخوانیم؟
نثر ساده و بیتکلف این کتاب خواندن مثنوی را بسیار دلنشین کرده است. همانطور که نگارنده در مقدمهی کتاب ذکر کرده است، این کتاب تنها شرحی بر مثنوی نیست؛ بلکه نوعی برگردان تفسیری از کتاب است. مثنوی مجموعهای متفاوت از سایر منظومههای ادبیات فارسی است و اینطور به نظر میرسد که قصد مولانا از سرودن این مجموعه تنها هنرنمایی در عرضهی نظم نبوده و بیش از هرچیز بر محتوا تأکید داشته است. علاوهبراین، مثنوی جزو معدود منظومههایی است که خواندن و درک مفاهیم آن دشواری و پیچیدگیهای بسیاری دارد و بهراحتی نمیتوان اشارات پشت هر بیت را دریافت.
شما با خواندن این کتاب به درکی عمیق از اندیشهها و تفکرات مولانا دست مییابید و در کنار آن به دلیل شرح اصطلاحات عرفانی با عرفان نیز آشنا خواهید شد.
خواندن و دانلود کتاب نردبان آسمان ۱ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
نثر روان و شیوای کتاب نردبان آسمان به عموم خوانندگان کمک میکند تا بهراحتی با اندیشههای مولانا ارتباط برقرار کنند، بهویژه کسانی که آشنایی چندانی با مولانا ندارند. این اثر برای دوستداران مثنوی و سایر پژوهشگران این حوزه نیز بسیار ارزشمند و راهگشاست؛ چراکه با شرح دقیق اصطلاحات و مفاهیم زمینه را برای پژوهشهای دیگر در راستای درک اندیشههای مولانا فراهم میکند. همچنین علاقهمندان به عرفان نیز با مطالعهی این اثر میتوانند با مفاهیم و اصطلاحات این حوزه آشنا شوند.
درباره محمد شریفی؛ نویسنده کتاب
محمد شریفی متولد ۱۳۴۵در تهران است. شریفی بیشتر در حوزهی فرهنگنویسی فعالیت دارد و ازجملهی آثار معروف او فرهنگ ادبیات فارسی است. او از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۰ در نشر مرغ آمین اشتغال داشت و از ۱۳۷۰ تا کنون به عنوان ویراستار و مؤلف کتابهای مرجع در انتشارات فرهنگ نشر نو کار میکند.
نظر افراد و مجلههای مشهور درباره این کتاب
تا پیش از چاپ و نشر مجموعهی دو جلدی نردبان آسمان تنها دوبار مثنوی به نثر برگردانده شده بود؛ یکبار به ترکی استانبولی و یکبار به فارسی. متن ترکی به قلم عبدالباقی گولپینارلی بود که توفیق سبحانی در ۱۳۷۱ آن را ترجمه و چاپ کرد. متن فارسی نیز به قلم موسی کبودرآهنگی در ۱۳۳۰ منتشر شد. بر همیناساس، میتوان این مجموعه را مجموعهای فاخر دانست. در ادامه، برخی از نکوداشتهای این کتاب را از زبان پژوهشگران و اساتید زبان و ادبیات فارسی میخوانیم.
- این اثر در ردیف اوّل شرحهاى موجَز مثنوى قرار دارد و هیچ دوستدار مولوى و پژوهنده مثنوى از آن بىنیاز نیست ( بهاءالدّین خرّمشاهى).
- با نردبان آسمان پلّههایى را پیمودم و میان راه در اتراقها با مناظر زیبا و نکتههاى باریک روبهرو شدم. بخش «پیوست» (حاوى پیشینه قصّهها و تمثیلات مثنوى) واقعاً جایش خالى بود. در این بخش محمّد شریفى از قریب یکصدوپنجاه مأخذ استفاده کرده است که برخى چون تاریخ طبرى، تفسیر طبرى، روض الجنان و روح الجنان، و روضه الصّفا هرکدام چندین مجلّد است. فى الواقع او اطّلاعات موجود در یک کتابخانه را در یک جلد جمع کرده است ( دکتر توفیق ه . سبحانى).
لطفا به صورت Epub قرار بدید. چشم مون داغون شد. دوستان بنده این کتاب ارزشمند رو تهیه و بخشی از اون رو هم مطالعه کردم، ولی حقیقتا مطالعه ی نسخه ی pdf کارِ راحتی نیست و به چشم ها آسیب می
متاسفانه نسخه پی دی اف امکان جستجو و یادداشت نویسی دقیق و اشتراک متن را ندارد. خود کتاب بسیار باارزش است و با آنکه ابتدا در برابر به نثر درآوردن مثنوی بسیار جبهه داشتم اما متن ساده و پاکیزه و
کتاب بسیار مفید و در یک جلد کل مثنوی شرح شده البته نه بیت به بیت اما از مضمون چیزی از قلم نیفتاده برای مثنوی خوانها کار را بسیار ساده می کند در کلْ مضمون چند شرح معتبر یکجا جمع
هو ما زِ بالاییم و بالا می رویم / ما زِ دریاییم و دریا می رویم / ما از آنجا و از اینجا نیستیم / ما زِ بیجا ییم و بیجا می رویم/ . ( ۱ سخن گفتن در باره ی «خاوندگار» کار چندان ساده ای نیست
اول اینکه از عرضه الکترونیکی این کتاب خیلی ممنونم. دوم اینکه چرا تخفیف های کتاب های نشر نو، قطره چکانی است؟ تخفیف ۱۰ یا ۲۰ درصد فایده ندارد. البته بماند که قیمت گذاری کتاب های الکترونیکی نشر نو تعریفی ندارد.
چرا بسیاری از کتابهای باارزش در طاقچه با فرمت پیدیاف منتشر میشوند؟ افسوس که این کتاب هم پیدیاف است.
تا دیشب قیمت کتاب ۷۰۰۰۰ تومان بود.صبح امروز به ۱۰۰۰۰۰ تومان تغییر کرد.دیشب تصمیم به خرید کتاب گرفته بودم.امروز صبح منصرف شدم.افزایش قیمت چه توجیهی دارد؟ دوست عزیز،کتاب را نخوانده نمی توانی به آن امتیاز دهی. این امتیاز به عملکرد شماست نه
سلام بسیار ممنونم که پی دی اف این کتاب را گذاشتید گو اینکه اصل کتاب دم دست آدمی است با انتشار اینگونه کتابها به صورت پی دی اف موافقم. امکان ارجاع دهی وجود دارد. بنده در نشر الکترونیکی که مجددا تایپ می شود نمی
این کتاب بسیار خوبیه فقط میخوام خواهش کنم جلد یک هم بی نهایت قرار بگیره قیمت بسیار بالایی داره اونم فقط برای پی دی اف
قیمتش خیلی بالاست. پی دی افش خوب بوده. از ایپاپ بدم می آید. حرف اینها را گوش نکن. کتاب فرهنگ پارسی دکتر کزازی را هم قرار بدهید.