دانلود و خرید کتاب چشیدن طعم وقت محمدرضا شفیعی کدکنی
تصویر جلد کتاب چشیدن طعم وقت

کتاب چشیدن طعم وقت

معرفی کتاب چشیدن طعم وقت

کتاب چشیدن طعم وقت از میراث عرفانی ابوسعید ابوالخیر با مقدمه و تصحیح دکتر شفیعی کدکنی است که در آن می‌توانید بسیاری از اقوال و سخنان و روایات و اشعار این عارف نامی قرن چهارم هجری را پیدا کنید.

خلاصه کتاب چشیدن به طعم وقت

از قول شفیعی کدکنی چنین آمده است که این کتاب نه حالات و سخنان بوسعید و نه اسرار التوحید کتاب دیگری است که می‌توان آن را روایتی کهن و نویافته از مقامات ابوسعید ابوالخیر به شمار آورد؛ که تصور همگان تا کنون بر آن بود که بر اثر حوادث روزگار، اجزای آن از میان رفته است. کتاب حاضر گنجینه ارزشمندی از اقوال نویافته ابوسعید و حکایات مربوط به زندگی او و نیز داستان‌هایی که ابوسعید، در مجالس خویش نقل می‌کرده است.

دکتر شفیعی کدکنی در مقدمه کتاب دکتر شفیعی کدکنی در مقدمه کتاب بیان می‌کند که ابوسعید ابوالخیر در انواع علوم صاحب کمالات و کرامت بود، به صورتی که حافظ سی‌هزار از ابیات عربی بود و در تفسیر و فقه و حدیث حظی وافر داشت و در عیوب نفس دیدن اقصی الغایت بود ودر فقر، فنا و تحمل شأنی عظیم داشت.

شیخ پس از تحصیلات مقدماتی، ۵ سال در محضر ابوعبدالله خضری و ابوقفال در مرو به تحصیل علم و فقه اهتمام ورزید، وی سپس به سرخس و به محضر ابوعلی زاهر شتافت.

کتاب چشیدن طعم وقت برای چه کسانی مناسب است؟

این اثر برای علاقه‌مندان به ادبیات کهن و عرفانی فارسی مناسب است.

در مورد ابوسعید ابوالخیر

شیخ ابوسعیدابوالخیر از عارفان بزرگ و مشهور پایانی سده چهارم و اوایل سده پنجم هجری قمری در میهنه متولد شد و در ۴شعبان ۴۴۰ قمری در زادگاهش از دنیا رفت. میهنه، زادگاه و محل دفن اوست ایران است. او سال‌ها در سرخس ومرو فقه و حدیث آموخت تا در یک رویداد مهم در زندگی‌اش، درس را رها کرده و به گرد صوفیان پیوست و به وادی عرفان روی آورد. شیخ ابوسعید پس از دریافت طریقه تصوف در نزد شیخ ابوالفضل سرخسی و ابوالفضل قصاب املی به زادگاه خود(میهنه) بازگشت و هفت سال به تعلیم پرداخت و در سن ۴۰ سالگی به نیشابور رفت. در این سفرها بزرگان علمی و شرعی با او به مخالفت برخاستند اما بعد از مدتی  مخالفت‌ها به موافقت‌ها بدل شد و مخالفان او نیز تسلیم شدند.

 درباره محمدرضا شفیعی کدکنی

محمدرضا شفیعی کدکنی ادیب، نویسند، شاعر و استاد دانشگاه ایرانی و خراسانی و متولد ۱۳۱۸ است. او پژوهش‌ها، کتاب‌ها و مقالات زیادی در عرصه ادبیات، نظریه ادبی و عرفان و مجموعه اشعار کلاسیک و نوی زیادی منتشر کرده است. او از جوانی شعر می‌‌سرود و با انتشار دفتر شعر «در کوچه‌باغ‌های نیشابور» نام‌آور شد.

زمزمه‌ها، شبخوانی، از زبان برگ، بوی جوی مولیان، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، هزاره دوم آهوی کوهی، صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، با چراغ و آینه (در جستجوی ریشه‌های تحول شعر معاصر ایران)، تصحیح اسرارالتوحید نوشته محمدبن منور، تصحیح تاریخ نیشابور نوشته حاکم نیشابوری، تصحیح آثار عطار نیشابوری، تصحیح مختارنامه، تصحیح مصیبت‌نامه، تصحیح منطق‌الطیر، تصحیح اسرارنامه، تصحیح دیوان عطار و ترجمه آفرینش و تاریخ نیز از جمله آثار محمدرضا شفیعی کدکنی است.

جملاتی از کتاب چشیدن طعم وقت

وقتی درغَلَبات شوق بود . گفت «گوینده‌ای به دست آورید که جام امشب نه در خور حوصله افتاده است.» گفتند:« شیخ این ساعت هیچ قّوال به دست نیاید» گفت:«بطلبید» برفتند گفتند: «کس نیست جز خراباتیان که آواز برکشیده‌اند.» شیخ طیلسان بینداخت که «بروید و یکی از ایشان در گردن کنید وبیاورید». چنان کردند. چون درآمد شیخ گفت:« زود بگوی که چه داری؟» مطربِ مست آواز برکشید وگفت، بیت:

امروز ندانم ز چه دست آمده‌ای کز اول بامداد مست آمده‌ای

واقعه شیخ حل شد و در رقص آمد ومطرب را دست گرفت و گفت:

تو مست‌تری یا ز تو من مست‌ترم

گه دست بری تو گاه من دست برم

فهرست کتاب چشیدن طعم وقت

مقدمات پژوهش؛

ذکر شیخ ابوسعید ابوالخیر(رحمةالله‌علیه)؛

نسخه‌بدل‌ها؛

رباعیات شیخ ابوسعید(قدس‌سره)؛

تعلیقات متن؛

نمایه.

معرفی نویسنده
عکس محمدرضا شفیعی کدکنی
محمدرضا شفیعی کدکنی

محمدرضا شفیعی کدکنی در ۱۹ مهر سال ۱۳۱۸ هـ.ش در روستای کدکن – که امروزه شهری است در نزدیکی نیشابور و از توابع تربت حیدریه‌- در خانواده‌ای عالم که کشاورزی پیشه‌ کرده بودند، به دنیا آمد.

نوشته بر دریا
محمدرضا شفیعی کدکنی
تذکرة‌الاولیا؛ جلد دوم
فریدالدین محمد عطار نیشابوری
دفتر روشنایی
محمد بن علی سهلگی
قلندریه در تاریخ
محمدرضا شفیعی کدکنی
حالات و سخنان ابوسعید ابوالخیر
جمال الدین ابوروح
اسرارنامه
محمدرضا شفیعی‌ کدکنی
درویش ستیهنده
محمدرضا شفیعی کدکنی
مصیبت نامه
فریدالدین محمد عطار نیشابوری
پیر گنجه
عبدالحسین زرین‌کوب
غزلیات شمس تبریز؛ جلد اول
مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مولوی
حدیقة‌الحقیقه (جلد اول)
سنایی غزنوی
زبان شعر در نثر صوفیه
محمدرضا شفیعی کدکنی
حدیقة‌الحقیقه(جلد دوم)
سنایی غزنوی
غزلیات شمس تبریز؛ جلد دوم
مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مولوی
بدین شیرین سخن گفتن
غلامحسین یوسفی
فرهنگ واژه‌نمای حافظ
مهین‌دخت صدیقیان
الهی‌نامه؛ مجموعه آثار عطار جلد ۲
فریدالدین محمد عطار نیشابوری
تذکرة‌الاولیا؛ جلد اول
فریدالدین محمد عطار نیشابوری
این کیمیای هستی؛ جلد سوم
محمدرضا شفیعی کدکنی
مختارنامه؛ مجموعه آثار عطار جلد ۵
فریدالدین محمد عطار نیشابوری
نغمه میلانی
۱۴۰۰/۰۹/۰۹

لطفا در طاقچه بی نهایت قرار داده شود🙏

کاربر 4478787
۱۴۰۱/۰۲/۲۰

چرا لود نمیشه

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱٫۳ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۶

تعداد صفحه‌ها

۳۳۵ صفحه

حجم

۱٫۳ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۶

تعداد صفحه‌ها

۳۳۵ صفحه

قیمت:
۹۵,۰۰۰
۴۷,۵۰۰
۵۰%
تومان