کتاب نردبان شکسته
معرفی کتاب نردبان شکسته
کتاب جالب نردبان شکسته اثر کیت پین یک تحقیق جامعهشناسانه درباره تأثیر نابرابری اقتصادی- اجتماعی بر طرز فکر، زندگی و مرگ انسانها است.
نابرابری کُنشها و احساسات ما را بهشیوهای نظاممند، قابل پیشبینی و مکرر تحتتأثیر قرار میدهد؛ باعث میشود کوتهبین و مستعدِ هر گونه رفتار پرخطر شویم و میل به قربانیکردنِ آیندهٔ امنمان برای لذتی آنی افزایش یابد، باعث میشود گرایش بیشتری به تصمیمگیریهای متناقض داشته باشیم، افکار عجیب را باور کنیم و بهشکلی خرافاتی جهان را آنگونه که میخواهیم باشد، ببینیم نه آنگونه که هست.
نابرابری ما را از هم جدا میکند و در جبهههایی قرار میدهد که نهتنها براساس درآمد، بلکه براساس ایدئولوژی و نژاد از هم تفکیک شدهاند، بهاینترتیب اعتماد به دیگری را کاهش میدهد، اضطراب ایجاد میکند و باعث میشود سلامت و شادیِ ما کمتر شود.
درباره کتاب نردبان شکسته
کیت پین در این پژوهش، پدیده نابرابری و تأثیرش بر رفتار افراد را بررسی کرده است. او عقیده دارد نابرابری باعث میشود افراد احساس فقیر بودن کنند، مثل فقرا عمل کنند، حتی وقتی فقیر نیستند. نابرابری در ذهن انسان بسیار شبیه به فقر است.
از نظر پین، ایالات متحده ثروتمندترین و نابرابرترین کشور جهان است که در عمل مانند یک کشور در حال توسعه است نه یک ابرقدرت. او میگوید در نظرسنجیای که به تازگی از آمریکاییهای زیر سی سال انجام شده، نیمی از افراد گفتهاند «رویای آمریکایی مرده است» و یکی از اهداف مهم این کتاب هم فهم کامل و دقیق این همین موضوع است.
کتاب نردبان شکسته قصد ندارد مانند بسیاری از کتابهایی که درباره نابرابری اقتصادی نوشتهشدهاند، بر روندهای تاریخی بزرگمقیاس مثل تحولات در فناوری، الگوهای تجارت و یا خط مشیهای سیاسی تمرکز کند. نردبان شکسته این موضوع را واکاوی میکند که نابرابری با ما مردم چه میکند.
کیت پین در این کتاب بررسی میکند که چطور ثروت ثروتمندان (همان درصد کم ) تجربه ما از جهان را تغییر میدهد و چرا ثروت ثروتمندان می تواند بر شیوه زندگی طبقه متوسط تاثیر بگذارد.
پین مثال جالبی هم برای توصیف حس درجازدن و عقبماندگی ناشی از این فرایند زده است. او میگوید:
«آیا تابهحال در قطاری بیحرکت بودهاید و دیدهاید قطار کناریتان ایستگاه را ترک کند؟ همگی احساس میکنید ناگهان در جهت مخالف شروع به حرکت کردهاید. وقتی طبقات بالاتر دائماً ثروتمندتر میشوند، هم طبقهٔ متوسط و هم کسانیکه با فقر دستوپنجه نرم میکنند، با مقایسهٔ خودشان و آنها، حس میکنند فقیر و فقیرتر شدهاند. اما این احساس صرفاً توهم نیست و پیامدهایی جدی دارد.»
خواندن کتاب نردبان شکسته را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کیت پین در نردبان شکسته بحث و دیدگاه نویی را درباره یک پدیده مهم اقتصادی-اجتماعی یعنی نابرابری مطرح کرده است و قطعا مطالعه آن برای پژوهشگران جامعهشناسی و علاقهمندان به مباحث اقتصادی و جامعهشناسانه سودمند خواهد بود.
جملاتی از کتاب نردبان شکسته
بهتازگی محققان در یک نظرسنجی نظرات بیش از ۱۲۰۰ امریکایی را در مورد طیفی از مسائل جویا شدند. ۲۸ درصد از آنها باور داشتند که یک طبقهٔ قدرتمندِ مرموز با برنامهای جهانی وجود دارد که بهدنبال حکومت بر جهان از طریق نظم نوین جهانی است. نظم نوین جهانی نظریهٔ توطئهایست که به محفل روشنضمیران ارتباط داده میشود؛ جامعهای مخفی که براساس ادعا، کنترل سازمانهای دیگری چون فراماسونها، صنعت فیلمسازیِ هالیوود و دولت ایالات متحده را در دست دارد. در برخی گزارشها، از این سازمان با عنوان اسپکترـ شخصیت دسیسهگرِ کتابها و فیلمهای جیمز باند ـ هم یاد شده. ۲۸ درصد! اگر درصدِ حامیانِ نظریهٔ توطئه را نسبتبه جمعیت این کشور بسنجیم، میشود چیزی حدود ۸۸ میلیون امریکایی.
فهرست کتاب نردبان شکسته
فصل نهم: هنرِ زندگیکردن بهصورت عمودی
نردبانِ کوتاهتر، مقایسه با مراقبت و چیزهایی که بیشتر از همه اهمیت دارند
منابع
یادداشتها
کتاب یک تحقیق علمی پیرامون تلقی و تصور افراد از جایگاه خود نسبت به دیگرانه، و آثار این برداشت و قیاس بر زندگی فرد .. کتاب دریچه های بسیار پر اهمیتی رو که ممکنه از چشم خوانند مغفول بوده باشه رو
واقعا کتاب پرمحتوایی بود. اوایل که جلد کتاب رو می دیدم فکر میکردم ازین کتاب های موفقیت و...است واسه ی همین سراغش نیومدم تا اینکه اتفاقی متوجه شدم کتاب خیلی متفاوت تره با اون چیزی که فکر میکردم. کتاب در رابطه با تاثیرات
کتاب راجع به فاصله ی طبقاتی و نابرابری هست، که تعبیر به یه نردبان شده، واین نردبان رو بررسی میکنم که چقدر کارایی داره تعبیر نردبان شکسته دقیقا به همین خاطره که کمبود های این سیستم رو گوشزد میکنه
کتاب خیلی مفیدیه پر از مستندات علمی برای هر ادعایی بنظر من ترجمه اش هم خوبه
کتاب به شدت مفید هست و در کل درباره نابرابری اقتصادی هست. ترجمه حرف نداره و واقعا عالیه. این کتاب را باید در کنار کتاب «فقر احمق میکند» خوند. این دو کتاب تکمیل کننده هم هستن.
🔶چگونه «نابرابری» بر طرز فکر، زندگی و مرگ ما تاثیر میگذارد. کتاب با این عبارت شروع شده و پیرامون مفهوم «نابرابری» حقایقی را مطرح میکند که دید هر خواننده ای را نسبت به آن تغییر میدهد. در این کتاب به ابعاد
کتابی علمی و مفید برای فهم بهتر از رفتار خودمون و اطرافیان ... از کتابخوان ها دعوت می کنم مطالعه این کتاب رو از دست ندن ... ترجمه کتاب هم روان و راحته. قسمتهایی از کتاب رو در بریده قرار دادم. وقتی
برای کسانی که درد عدالت اجتماعی دارند و فقر و مسکنت مردمان ایشان را آزار می دهد این کتاب چهارچوب خوبی از ارزیابی ها را ارایه می کند که پرده از ساز و کار فقر و بی عدالتی در تقویت
ترجمه فصیح و بلیغ از یک کتاب خوب. تشکر از نویسنده و مترجم عزیز علی الخصوص جفتشان
این کتاب تاثیرات نابرابری اجتماعی و طبقاتی رو بر روی ابعاد مختلف زندگی انسان بررسی می کنه که خیلی از این ابعاد شاید تا امروز از نظر ما دور مونده باشه و یا حتی با این دید بهش نگاه نکرده