کتاب قلندریه در تاریخ
معرفی کتاب قلندریه در تاریخ
کتاب «
قلندریه در تاریخ
»
محمدرضا شفیعی کدکنی
گذری بر سیر پیدایش جریان فکری قلندریه و دگردیسیهای این گرایش در طول تاریخ تصوف ایران دارد.
خلاصه کتاب «قلندریه در تاریخ»
محمدرضا شفیعی کدکنی در این کتاب اطلاعاتی جذاب و دقیق از تاریخ تصوف ایرانی درباره فرقهای بیرون میکشد که ریشههای آن به پیش از اسلام و به آیینهایی مثل آیین مزدک و مانی میرسد. در این کتاب، شفیعی کدکنی بعد از واکاوی معنای واژه قلندر و ریشهیابی آن به سراغ بایدها و نبایدها و روشها و منشهای این آیین رفته و با نگاهی موشکافانه این ایدئولوژی را از آغاز پیدایش و شکلگیری تا نمودهای آن در آیین تصوف شیعی و فتوت و بازتابش در آثار ادیبان و شاعرانی مانند عطار و سنایی و حافظ و مولوی بررسی کرده است.
کتاب «قلندریه در تاریخ» برای چه کسانی مناسب است
مخاطبان این اثر علاقهمندان و پژوهشگران حوزه عرفان و تصوف و تاریخ اجتماعی ایراناند.
درباره «محمدرضا شفیعی کدکنی»
محمدرضا شفیعی کدکنی ادیب، نویسند، شاعر و استاد دانشگاه ایرانی و خراسانی و متولد ۱۳۱۸ است. او پژوهشها، کتابها و مقالات زیادی در عرصه ادبیات، نظریه ادبی و عرفان و مجموعه اشعار کلاسیک و نوی زیادی منتشر کرده است. او از جوانی شعر میسرود و با انتشار دفتر شعر «در کوچهباغهای نیشابور» نامآور شد.
جملاتی از کتاب «قلندریه در تاریخ»
زمزمهها، شبخوانی، از زبان برگ، بوی جوی مولیان، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، هزاره دوم آهوی کوهی، صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، با چراغ و آینه (در جستجوی ریشههای تحول شعر معاصر ایران)، تصحیح اسرارالتوحید نوشته محمدبن منور، تصحیح تاریخ نیشابور نوشته حاکم نیشابوری، تصحیح آثار عطار نیشابوری، تصحیح مختارنامه، تصحیح مصیبتنامه، تصحیح منطقالطیر، تصحیح اسرارنامه، تصحیح دیوان عطار و ترجمه آفرینش و تاریخ نیز از جمله آثار محمدرضا شفیعی کدکنی است.
حجم
۸۲۳٫۲ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۶۵۶ صفحه
حجم
۸۲۳٫۲ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۶۵۶ صفحه
نظرات کاربران
اولین کتابی که از شفیعی کدکنی خواندم و خوش اقبالم که با دقت نظر، تحلیل های متنی و فرامتنی، عمق و وسعت دانش و مهم تر از آن بیان همه فهم ایشان آشنا شدم. کدکنی در این کتاب ما را