کتاب ایرانیان از نگاه امریکاییان؛ ایران عهد قاجار در روزنامههای امریکا
۳٫۲
(۵)
خواندن نظراتمعرفی کتاب ایرانیان از نگاه امریکاییان؛ ایران عهد قاجار در روزنامههای امریکا
کتاب «ایرانیان از نگاه آمریکاییان» با گردآوری و ترجمه علیرضا ساعتچیان، ایران عهد قاجار را در روزنامههای آمریکایی بررسی میکند.
آمریکا اگرچه جزئی از دنیای غرب بود، برای ایرانیان نشانهای از دنیای جدید و متفاوت از قدرتهای استعماری اروپا بود. از همینرو ایالات متحده را به زبان ترکی عـثمانی «ینگه دنیا» به معنای دنیای جدید میخواندند و بر مجهول بودن آن از سوی خود صحّه میگذاشتند.
اولین سفیر ایالات متحده که در زمان قاجار بهعنوان وزیرمختار اتازونی شناخته میشد، در دورهٔ حاکمیت جمهوریخواهان از سوی پرزیدنت چستر آلن آرتور، به ایران اعزام شد. اولین سفیر ایالات متحده، ساموئل گرینویلر بنجامین، مطالعات شرقشناسی داشت و به محل مأموریت خود علاقهمند بود. او که سفر خود را به ایران با کشتی آغاز کرد. بنجامین اولین سفارتخانهٔ آمریکا در تهران را با اجارهٔ بنایی در خیابان علاءالدوله (فردوسی فعلی) بنیان گذاشت. او بعدها تجربهٔ دوران سفارتش را در کتاب «ایران و ایرانیان» قلمی کرد؛ تجربیاتی که نشان از نگاه مثبت او به ایران و تعامل وی با ایرانیان دارد.
حسینقلی صدرالسلطنه، اولین سفیر ایران در ایالات متحده هم پسر میرزا آقاخان نوری بود. صدرالسلطنه در سال ۱۸۸۸ رهسپار ینگه دنیا شد. او به جهت این مأموریت به «حاجی واشنگتن» معروف شده است. مأموریت صدرالسلطنه بعدها دستمایهٔ فیلمساز شهیر ایرانی، علی حاتمی، برای ساخت فیلمی با نام حاجی واشنگتن با بازی عزتالله انتظامی شد.اما ایران پیش از رد و بدل کردن سفیر با آمریکا به مطبوعات این کشور راه یافته بود.
اخبار، گزارشها، مقالات و مصاحبههای مطبوعات ایالات متحده در فاصلهٔ زمانی ۱۸۴۸ تا ۱۹۲۶ تصویری از نگاه آمریکایی به جامعهٔ ایرانی است. بخشی از این نگاه حاصل گفتههای ایرانیانی است که به آمریکا سفر کرده یا در آنجا مقیم شده بودند. آنچه از بیان این افراد فهمیده میشود، آن است که جامعهٔ نخبگی ایران به آمریکا همچون یک فرصت مینگریسته است؛ فرصت رهاشدن از نظام قدیم بینالملل در حوزههای سیاست، اقتصاد و فرهنگ.
بخشی از این نگاه هم به روایت آمریکاییهایی است که به ایران سفر کرده و خاطراتی شیرین از سفر خود داشتند. البته این نگاه بخشی از آمریکاییانی است که از رسانهٔ مطبوعات برای رساندن سخن و پیامشان بهره میبردند، ورنه سفرنامهنویسان آمریکایی با نگاهی جزئیتر و گاه با توصیف بیشتر به جامعهٔ ایران نگریستهاند. نگاه روزنامهنگاران اما بیشتر آمیخته به سیاست و همراه با تحلیل است. کتاب حاضر تصویری از نگاه آمریکایی به جامعهٔ ایرانی است؛ تصویری که قطعات گوناگون و گاه نامتوازن از روزنامهها و مجلات مختلف آمریکایی دارد. این قطعات اما در کنار هم و با چینشی تاریخی، روایتی جالب از گذشتهٔ روابط ایران و آمریکا دارند.
تاریخ روابط اسلام و اروپا
فرانکو کاردینی
بوخارین و انقلاب بالشویکیاستیون اف.کوهن
ورشو 1920آدام زامویسکی
کرهی جنوبی؛ ژنرال توسعهجواد قربانی آتانی
تاریخ اروپا؛ از قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیست و یکمسرژ برستاین
برگهایی از تاریخ مناسبات روسیه و ایرانبهرامالدین صلاحالدینویچ منانف
آیا قرن بیستویکم به چین تعلق دارد؟نیل فرگوسن
روس ها در ایرانرودی متی
توفان؛ بزرگترین نبرد تاریخبهرام افراسیابی
سنگاپور؛ معماران مدرن (پیشگامان نوسازی آسیا ۲)آر. اس. میلن
آخرین سفر شاهویلیام شوکراس
چنگیزخانجان من
جهان پس از امریکا (ویراست دوم)فرید زکریا
یادداشتهای امیراسدالله علم؛ دفتر دوماسدالله علم
موسولینیکریستوفر هیبرت
دانش خطرناکرابرت اروین
روایت کودتااثریان ریشار
مالزی؛ مردی سرکش در زمانهی آشوبجواد قربانی آتانی
در کشاکش دین و دولتمحمدعلی موحد
چین و غرباچ ار مک مستر
تاریخ فلسفه غرب (جلد چهارم، فلسفه در جهان جدید)
آنتونی کنی
فقیه و سلطانوجیه کوثرانی
چرا سوسیالیست نیستمرند پال
پیشرفت و عقلانیت در علممحمدمهدی هاتف
زندگی واسیلیلیانید آندری یف
چرا روشنفکران لیبرالیسم را دوست ندارندریمون بودن
تاریخ نگار زواللودویگ فون میزس
محاوره طالب و مطلوبهانا آرنت
راه و رسم جهاندیوید فرامکین
زایش ذهنگری مارکوس
حجم
۲٫۰ مگابایت
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
حجم
۲٫۰ مگابایت
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
قیمت:
۹۶,۰۰۰
تومان
نظرات کاربران
کتاب فوق العاده جالبیه. بسیار خوشخوان جذاب. وقتی دست میگیری دیگه نمیتونی زمین بگذاری. مجموعه ای از بریده جراید آمریکایی در دوره قاجار است که اخبار مربوط به ایران در آن منعکس شده. گردآورنده انتخاب خوب کرده به نظرم.
من وقتی این کتابو میخونم دائما فکر میکنم که چقدر سواد رسانه ای مهمه !!!