کتاب دوست اعجوبه من
معرفی کتاب دوست اعجوبه من
النا فرانته زادۀ ۱۹۴۳در ناپل، یکی از نویسندههای مطرح و محبوب جهان است. «چهارگانۀ ناپلی» با نامهای «دوست اعجوبۀ من» (۲۰۱۲)، «داستان یک نام جدید» (۲۰۱۳)، « آنان که میروند و آنان که میمانند» (۲۰۱۴)، و «داستان کودک گمشده» (۲۰۱۵) از مهمترین رمانهای فرانته است.
رمان «دوست اعجوبۀ من»، نخستین کتاب از چهارگانۀ ناپلی فرانته است. در این رمان دوستیِ دو زن، به نامهای لیلا و لینو صادقانه به تصویر کشیده شده است و نویسنده در آن به کشف پیچیدگیهای این دوستی پرداخته است. دوستیای که برای خود زنان هم سرزمینی ناشناخته است. فرانته کلیشۀ «دوستیِ زنان همیشگی، پایدار، ساده و بیآلایش است» را بههم میریزد.
«قبل از اینکه دبیرستان و یونانیخواندن من شروع شود او خواندن یونانی را شروع کرده بود؟ فکرش را هم نمیکردم که در تعطیلات تابستان شروع به خواندن یونانی بکند. چرا همیشه کارهایی را که قرار بود من انجام دهم او قبل از من و بهتر از من انجام میداد؟ آیا مرا دنبال خود میکشاند و نزدیک خود نگاه میداشت، تا فریبم دهد و از من جلو بزند؟
عصبانی بودم و تصمیم گرفتم تا مدتی او را نبینم. به کتابخانه رفتم تا یک کتاب گرامر یونانی بگیرم، اما فقط یک جلد از این کتاب در کتابخانه بود که آن هم مدتها بود در امانت خانوادهٔ چرولو بود. برای اولینبار فکر کردم شاید باید همانطور که یک نقاشی را از روی تخته سیاه پاک میکنند، من هم لیلا را از ذهنم پاک کنم. احساس ناتوانی و بیپناهی میکردم، نمیتوانستم وقتم را صرف دنبالهروی از او یا فهم اینکه او دنبالهروی من است یا نیست، بکنم. احساسات دیری نپاییدند. به دیدنش رفتم. گذاشتم که به من رقص گروهی یاد دهد.»
در این کتاب، فرانته تمایلاتی متناقض را آشکار میکند که در عین ناهمخوانی، ذر کنار یکدیرگ زندگی میکنند. دنیای خانگی را مانند میدان جنگی نشان میدهد و جنبۀ بیزرقوبرق زنانه را نشان میدهد. زنانی که در عین صمیمیت، یکدیگر را زمین می زنند. این کتاب سرشار از جزئیات و احساسها و دریافتهای دوگانهای مانند درد و لذت، سردرگمی و وضوح و محدودیت و آزادی است.
کتابهای فرانته تاکنون به چندین زبان از جمله؛ انگلیسی، فرانسه، آلمانی، هلندی، اسپانیایی، و فارسی در بیش از ۳۹کشور ترجمه شدهاند. خوانندگان کتابهای فرانته، دربارۀ هویت، تمایلات سرکش، عشق، خانواده، دوستی، قدرت به درک تازهای میرسند.
من سریالشو دیوم و انقدر چذاب بود که بعد از سالها منو به دنیای رمان داره برمیگردونه... این ترجمه به نظرم خیلی خوبه.
به نظر من ترجمه این مترجم، به مراتب بهتر از ترجمه های دیگه از این کتاب است.
کتاب و داستان بسیار خوب پر از پستی و بلندی از النا فرانته و ترجمه خوب خانم گوینده ، حتما پیشنهاد میشه
شیوه روایت کتاب و موضوع کتاب برام جالب و دلنشین بود. انقدر جذاب بود که با وجود مشغله زیاد ۳ روزه خوندمش
چهار گانه ناپلی جز کتاب هایی بود که دلم نمی اومد یک آن اون رو زمین بذارم... عالی بود...
جالب بود
خیلی بده یه چیز خوب بزارین اه