دانلود و خرید کتاب سمفونی مشروطه محمود علی‌پور
تصویر جلد کتاب سمفونی مشروطه

کتاب سمفونی مشروطه

معرفی کتاب سمفونی مشروطه

مشروطه آغاز عصر جدیدی در تاریخ ایران بود که می‌توان آن را عصر رویارویی ایدئولوژی‌ها نامید. ایدئولوژی‌هایی که نه مختص مشروطه و عهد ناصری-مظفری، که محصول یک رشد و تحول تاریخی‌اند. تحولی که در این آب و خاک ریشه دوانیده است. آنچه مشروطه را در ایران ناکام گذاشت، شکل نگرفتن و جانیفتادن نهادهای قانونی و برپایی عدالت صوری یا بیراهه‌رفتن مشروطه‌خواهان و مشروطه‌ناخواهان نبود. چیزی که مانع این وضعیت شد، تلاش‌های گستردهٔ ذهن‌های فلاکت‌زده‌ای بود، که می‌خواستند بر جزئی‌ترین امور، حتی امور زندگی شخصی ملت، نظارت کنند. درواقع مشکل تفسیر ذهن ایرانی از مشروطه و معنای مدرنیته بود. درواقع مشکل، هویت زبانی مخدوش شده ما بود. زبان ما مثل ادبیاتمان همیشه در حال شناساندن این موضوع به ما است که «ما چگونه بوده‌ایم» نه این که «چگونه می‌توانیم باشیم» و این هویت زبانی محدد کننده مانع از مشروطه و توسعه شد؛ به عبارت بهتر همیشه ما از زبان برای تخریب هویت افراد استفاده کرده‌ایم و به شخم زدن گذشته آنها پرداخته‌ایم، حال آنکه نیاز واقعی ما این بوده که به دستاورد زندگی آنها نظر می‌کردیم، که نکردیم. مشروطه عصر بحران‌های پی درپی و همزمان بود که کشور را از درون و بیرون به نابودی می‌کشاند؛ استعمار و نفوذ بیگانه در عرصه‌های مختلف زندگی مردم، استبداد و خودمحوری و بحران آگاهی که مردم را مقابل مفاهیمی نو قرار می‌داد، مفاهیمی که درک آنها باعث می‌شد ایرانی خود را با دیگران مقایسه کند و ناتوان ببیند. محمود علی‌پور معتقد است در تفسیر مشروطه سه زبان وجود دارد، یک، زبان مالکم‌خان‌ها و تقی‌زاده‌ها و درواقع زبان مدرن‌گرا که می‌گفتند ایران را باید سراسر غربی کرد، این جریان وارد مبارزات سیاسی نیز شد و اثرات خودش را گذاشت. دوم زبان سنتی که که دو موضع داشت. یکی زبان تقیه یا زبان سلطنت‌طلبان بود و دیگری مشروعه‌خواهی که شیخ‌فضل‌الله از حامیان آن محسوب می‌شد. اما زبان سومی که این کتاب به آن پرداخته، زبان به محاق رفته‌ای است که هم یک رویکرد مثبت اندیشانه و آسان‌گیرانه و گاهی چندفرهنگ‌گرایانه دارد و هم اینکه خط فکری آنها دغدغهٔ آحاد ملتِ مسلمان را داشته است. ملتی که از قدیم دست کشیده و برای زندگی‌خوب می‌جنگد. این زبان میان دو قطب مشروطیت و مشروعیت گمنام مانده است. زبانی که شیخ محمد اسماعیل محلاتی، حاجی میرزا نصرالله ملک‌المتکلمین، سید جمال الدین واعظ اصفهانی و میرزا جهانگیر خان صوراسرافیل با آن سخن می گفتند. این متفکران به دنبال «تلفیق دستاوردهای مشروطه، با ارزش‌های محلی» بودند. این چهار تن که قرار است اندیشه‌های سیاسی‌شان را در این کتاب بخوانید، به تعبیر نویسنده با همنوایی خود «سمفونی مشروطه» را نواختند. آنها اگرچه از زمینه‌های مختلف برخاسته بودند، اما در آزادی، مساوات و عدالت جویی، دفاع از کرامت انسانی، حقوق بشر و مشروطه‌خواهی هم‌نوا شدند.
قوام السلطنه در آیینه تاریخ
فاطمه تقی زاده
اعراب و ایرانیان بر اساس روایت فتوحات اسلامی
اسکات ساوران
تذکره اربیل؛ وقایع نامه آربلا
محمود فاضلی بیرجندی
در باب ماهیت جنگ
کارل فون کلاوزویتس
محاکمه محاکمه گران
محمد گلبن
ویروس لیبرال
سمیر امین
نادرشاه
لارنس لاکهارت
حقوق اساسی، آداب مشروطیت دول
محمدعلی فروغی
جامع التواریخ (تاریخ سامانیان، بویهیان و غزنویان)
رشیدالدین فضل‌الله‌همدانی
محمدعلی فروغی و ساختارهای نوین مدنی
علی‌اصغر حقدار
اسناد پادریان کرملی بازمانده از عصر شاه عباس صفوی
منوچهر ستوده
یک روایت معتبر درباره حزب توده
هاله عابدین
شیعیان عراق پس از سقوط صدام
زاهد غفاری هشتجین
عربستان، آل سعود، وهابیت و نفت
علی رشیدی
پایان عصر قاجار
سیدمرتضی میرحسینی
اقتصاد ایران به روایت اسناد در قرن نوزدهم
احمد سیف
قاجار سلسله اولین ها
عادل علاف صالحی
پژوهشی در تاریخ سیاسی، اداری و مالی عصر عباسی اول
عبدالعزیز الدوری
ایران در آستانه سقوط ساسانیان
ایوانوویچ کالسنیکوف
حماسه سیاهکل
حمید اشرف
سیّد جواد
۱۴۰۰/۰۳/۱۶

کتاب ۴۰۶ از کتابخانه همگانی ، مولف در این کتاب به اندیشه و گفتار چهار تن از افراد تاثیرگذار انقلاب مشروطه ( شیخ محمد اسماعیل محلاتی، حاجی میرزا نصرالله ملک المتکلمین، سید جمال الدین واعظ و میرزا جهانگیرخان صور اسرافیل) پرداخته

- بیشتر
مسأله بر سر این است که این زبان، همچون ادبیات ما، همیشه در لفافه، به سمت «شناساندنِ چگونه بوده‌ایم رفته است، تا اینکه به سوی چگونه می‌توانیم باشیم برود»
parham

حجم

۱۶۳٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۴۸ صفحه

حجم

۱۶۳٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۴۸ صفحه

قیمت:
۸,۰۰۰
تومان