کتاب شب طاهره
معرفی کتاب شب طاهره
کتاب شب طاهره نوشته بلقیس سلیمانی نویسنده معاصر ایرانی است. شب طاهره داستان دو دوست قدیمی که بعد از مدتها یکدیگر را میبینند و از حال یکدیگر خبر دار میشوند. با حرکت در گذشته و حال، سیر داستان شکل میگیرد و جلو میرود.
دربارهی کتاب شب طاهره
شب طاهره درباره طاهره کریم قاسمی است که بر حسب تصادف یکی از دوستان سی و اندی سال پیش خود را هنگام انتخابات انجمن اولیا و مربیان مدرسه دخترش میبیند و به ناگاه تمام خاطرات گذشته محنتبارش برای او زنده میشود. مرضیه که از دوستان دوران دانشجویی و فعالیتهای سیاسی دهه ۶۰ طاهره است به او قول میدهد که دوباره همدیگر را ببینند. اضطراب و دلشوره در قالب حملات عصبی، طاهره را از پا انداخته و او را وادار میکند خاطراتش را به سختی در پیش دیدگان خود مجسم کند. او طاهره ۱۷ ساله را به یاد می آورد که در آستانه مرگ پدر که به بیماری مصیبتبار سرطان دچار شده برای دلخوشی پدر و اینکه نگران دخترکش نباشد عمو و خانواده اش او را به عقد پسرعمویش، احمد، در می آورند. روستای «گوران» محل وقوع حوادث زندگی پُر فراز و نشیب طاهره است. احمد بعد از عقد طاهره برای همیشه می رود. او که هوادار یک سازمان سیاسی دهه شصتی است از خود برای طاهره فقط یک خاطره باقی میگذارد. طاهره، احمد را دوست دارد و پدر هم چند روز بعد از عقد طاهره و احمد می میرد.
داستان کتاب شب طاهره حول یک زن اتفاق میافتد. هرچند برخی، شخصیت عموی زن داستان را که در این کتاب نقش جدی دارد، به نوعی محور این داستان تلقی میکنند. در کتاب شب طاهره کسی که دغدغه گذشته را دارد دائم در حال عبور میان حال و گذشته است. گذشته در این رمان سالهای دهه شصت و حوادث و درگیریهای سیاسی آن است و البته بلقیس سلیمانی، ورودی هم به جنگ در این رمان نداشته است. سالهای دهه ۶۰ و دغدغه های این سال همواره در آثار بلقیس سلیمانی موج می زند و خواننده را برای خواندن حوادث آن روزگار بی تاب میکند.
کتاب شب طاهره را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب شب طاهره هم مانند دیگر آثار بلقیس سلیمانی، به موضوع زنان میپردازد. اگر از خواندن داستانی با چنین محتوا لذت میبرید، کتاب شب طاهره را بخوانید.
دربارهی بلقیس سلیمانی
بلقیس سلیمانی در سال ۱۳۴۲ در کرمان متولد شد. او نویسنده، پژوهشگر و منتقد ادبی است. تحصیلاتش را تا مقطع کارشناسی ارشد فلسفه ادامه داده است و مقالات متعددی نیز منتشر کرده است. کتابهای او مثل خاله بازی، بازی آخر بانو و بازی عروس و داماد بیش از پنج بار تجدید چاپ شدهاست و بازی آخر بانو برنده جایزه ادبی مهرگان و بهترین رمان بخش ویژه جایزه ادبی اصفهان در سال ۱۳۸۵ شدهاست. بلقیس سلیمانی داوری جوایز ادبی جشنواره بینالمللی برنامههای رادیویی و جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعاتی را نیز در کارنامهی خود دارد
جملاتی از کتاب شب طاهره
خودش است، مرضيه اسماعيلی. سی سال که هيچ؛ اگر هزار سال هم بگذرد، طاهره او را فراموش نمیکند؛ نه او را، نه حبيبه عمادی را و نه فرزانه رستمی را.
میگويد زبان آلمانی خوانده و سابقه فعاليت در انجمن اوليا و مربيان را هم دارد. چند بار ميکروفون را جابهجا میکند و سرانجام از خانمها و آقايان میخواهد به او رأی دهند تا اوضاع مدرسه را سر و سامان بدهد. همه برايش دست میزنند. طاهره هم دست میزند. دوباره پيچ و تاب میخورد و از ميان صندلیها راه باز میکند. سر جايش که مینشيند، برمیگردد و به پشت سریهايش لبخند میزند و طاهره يک لحظه همان نگاه بیتاب آن سالها را میبيند که از روی همهچيز و همهکس مثل برق و باد میگذرد.
مهندس پورخليل برخلاف مرضيه کند و سنگين راه میرود و تا به تريبون برسد طاهره تصميمش را گرفته؛ نهتنها به مرضيه رأی میدهد، بلکه حتماً به او آشنايی هم میدهد. خصوصاً که دلش میخواهد بداند سرنوشت حبيبه و فرزانه چه شد، حبيبه از فرانسه برگشت يا همانجا ماندگار شد و فرزانه چرا ناپديد شد. آيا او هم از ايران رفت؟
از لحظهای که خانم ناظم کانديداها را معرفی کرده و اسم مرضيه را شنيده، کلاغ بزرگی درون سينه و شکمش شروع به بال زدن کرده. تکانهای پای چپش هم شروع شده است.
حجم
۱۱۴٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
حجم
۱۱۴٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
نظرات کاربران
چه از بلقیس سلیمانی خوشمان بیاید چه خوشمان نیاید او نویسنده مهم و تاثیر گذاری است. داستان های او داستان زندگی است. داستان زندگی زنهایی که همین اطراف ما هستند. داستان زندگی مادران سرزمین ما. داستان زندگی بخش پر از حرف
دو کتاب دیگه خاله بازی و پیاده ، از خانم سلیمانی خوندم ...با وجود تلخی که دارن ولی چون از واقعیتهای موجود جامعه چه در گذشته وچه حال وسر گذشت زنان درد کشیده سخن میگه،برای خواننده جذابن. این کتاب هم دوست
داستانهای خانم سلیمانی رو دوست دارم، از جنس مردمه، بدون ادابازیهای روشنفکری.
تلخه اما خوبه
خیلی خاص نبود براشون ارزوی موفقیت میکنم منتطر کتابای بعدیشون هستم
خیلی بریده بریده و مقطع با داستان های ناتمام و آدمهایی که سرنوشتشان میانه راه رها میشود خصوصا فصل آخر که به جای اتمام داستان گویا همه چیز تازه شروع شده
من نسخه ی چاپی این کتاب رو خوندم.خوب بود.موضوع جدیدی بود.
خانم سلیمانی بی نظیر هستن.همیشه از همون خط اول همراه داستان میشی
روایتی معمولی از مشکلات یک دختر روستایی میگویم معمولی زیرا روستا و زندگی در آن موضوع بسیاری از داستان ها و فیلم ها بوده است اما این اثر جذابیتی که خواننده را گیر بیندازد و این امر تکراری را با نوبینی
آخرش چی شد؟ من متوجه نشدم