معرفی کتاب فرار از اردوگاه ۱۴؛ داستانی واقعی فرار ادیسهوار مردی از کرهی شمالی به سوی آزادی
کتاب فرار از اردوگاه ۱۴ نوشتهی بلین هاردن است و داستان واقعی فرار ادیسهوار مردی از کرهی شمالی به سوی آزادی است.
درباره کتاب فرار از اردوگاه ۱۴
اردوگاههای زندانیان سیاسی کره شمالی دو برابر گولاگهای استالین و دوازده برابر اردوگاههای نازیها عمر دارند. کتاب فرار از اردوگاه ۱۴ از طریق داستان تکاندهنده حبس و فرار شگفتانگیز «شین»، اسرار تمامیتخواهترین حکومت جهان را افشا میکند.
بلین هاردن در کتاب فرار از اردوگاه 14 علاوه بر روایت زندگی شین دونگ هیوک، تصاویری از کرهی شمالی و اوضاع نامناسبی که بسیاری از فراریان به کره جنوبی دارند نیز ارائه داده است. بلین هاردن این کتاب را بدون ایجاد فضای تخیلی و کاملا از روی واقعیت و براساس زندگی و تجربیات «شین دونگ هیوک» نوشته است. او در مخوفترین و بدترین اردوگاه کار اجباری در کرهی شمالی متولد شده و تنها فردی است که در تاریخ موفق شده از آنجا فرار کند. این کتاب باعث شد مقامات کره شمالی بعد از انتشار آن بسیار خشمگین شوند و همینطور این اثر بعد از انتشار فروش بالایی داشت و بسیار محبوب نیز شد. کتاب فرار از اردوگاه 14 یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین کتابهای نوشته شده درمورد کره شمالی است. این کتاب داستان زندگی مردی را برای ما تعریف میکند که در اردوگاه زندانیان سیاسی بهدنیا آمده است و در فضایی وحشتناک بزرگ میشود، همهی این مسائل باهم باعث میشوند تا او جاسوس و انسانی خالی از احساسات شود؛ او تا جایی پیش میرود که بهخاطر غذا مادرش را تا پای چوبهدار نیز میفرستد.
اردوگاههای اسارت سالهای زیادی است که در کره شمالی وجود دارند، افرادی که در این اردوگاهها بهدنیا میآیند و بزرگ میشوند معمولا نمیتوانند از آن فرار کنند؛ اما شین دانگ هیوک اولین نفری بود که توانست با موفقیت از آنجا فرار کند.
بلین هاردن در کتاب فرار از اردوگاه ۱۴ داستان زندانی شدن و فرار کردن او را برای ما شرح میدهد، او از این روش استفاده میکند تا اسرار یکی از سرکوبگرانهترین حکومتهای روی زمین را آشکار کند. سبک جذاب این کتاب، در طول این کتاب بر مرد خارقالعادهای تمرکز کرده که در امنیتیترین زندان دنیا بزرگ شده است.
همهی ما تاکنون اخبار زیادی درمورد نقض حقوق بشر در کره شمالی شنیده و خواندهایم، اما تصاویر هولناکی که در کتاب فرار از اردوگاه ۱۴، بلین هاردن به ما نشان میدهد، بسیار تکاندهندهتر است. این کشور قدرت و بمب اتم دارد اما همهی کشورهای دنیا آن را تحریم کردهاند و برای مردم این کشور هیچ راه خروجی وجود ندارد. کیم جونگ ایل رهبر این کشور را همه میشناسند اما کشورش را نه. این کشور گرسنه، ورشکسته و مجهز به سلاح اتمی است و در اردوگاههای زندانیان سیاسیاش حدود ۲۰۰۰۰۰ نفر به عنوان برده کار میکنند.
شین دانگ هیوک هیچ دانش و اطلاعاتی درمورد جهان اطراف خود نداشت و چیزی از وجود تمدن نمیدانست تا بهتدریج با افرادی معاشرت کرد که گاها از ردههای بالای حکومتی بودند و یا جهان بیرون این کشور را دیده بودند و شروع به درک این مسئله کرد که دنیا چیزی بیشتر از قفسی است که در آن زندانی شدهاند. دنیا مکانی آزاد است که هر انسانی به تنهایی و برای خودش حق و حقوقی دارد و میتواند انتخاب کند که چه زندگی میخواهد و هرچقدر که میخواهند میتوانند غذا بخورند! این موضوع برای او انگیزهای میشود تا یکی از بزرگترین و غیرممکنترین فرارها را در تاریخ زندانهای سیاسی کره شمالی رقم بزند.
کتاب فرار از اردوگاه ۱۴ با تمرکز بر داستان این جوان شگفتانیز که در امنیتیترین زندان امنیتیترین کشور دنیا رشد کرده، اسرار مخفی این کشور را افشا میکند و داستان تحمل، شجاعت، بقا و امید است.
چرا باید کتاب فرار از اردوگاه ۱۴ را مطالعه کنیم؟
فرار از اردوگاه ۱۴ داستان یک اتفاق و جنایت هولناک و زنده است که انسان را تاحد زیادی یاد بردهداری در قرنهای گذشته میاندازد. انسانها فکر میکردند با تعطیلی اردوگاههای کار نازیها و درنهایت زندانهای استالین در شوروی این جنایات نیز تمام شوند.کرهی شمالی سرزمین عجیبی است که زندگی در آن به شکل غیرباوری تحت تسلط خاندان کیم است و همهچیز طبق اراده و اختیار آنها اتفاق میافتد.
برای هرکسی که به اوضاع جهان و حقوق بشر علاقهمند است خواندن کتاب فرار از اردوگاه ۱۴ لازم است. این کتاب بخش مهمی از واقعیت دردناکی که در دوران ما وجود دارد را روایت میکند.
درباره بلین هاردن
بلین هاردن، در سال ۱۹۵۲ در آمریکا متولد شده است. او روزنامه نگار و نویسنده است. بلین هاردن برای ۲۸ سال در آفریقا، اروپای شرقی، آسیا، نیویورک و سیاتل، گزارشگر واشینگتن پست بود. او همچنین برای چهار سال برای مجلهی نیویورک تایمز کار کرد و در بنگاه های خبری شناختهشدهی دیگری نیز فعالیت داشته است. هاردن اولین کتاب خود را در سال ۱۹۹۰ به چاپ رساند.
قسمتی از متن کتاب فرار از اردوگاه ۱۴
قحطی و سیلهای نیمهی دههی ۱۹۹۰، اقتصادی را که مرکزگرا طراحی شده بود، ویران کرد. سیستم توزیع عمومی دولت که از دههی ۱۹۵۰ به بیشتر شهروندان کرهی شمالی غذا رسانده بود، از هم پاشید. مردم کرهی شمالی از ترس اینکه مبادا از گرسنگی بمیرند، به تبادل کالا به کالا رو آوردند و این موضوع در میانشان به سرعت رشد کرد و تعداد و اهمیت مغازههای خصوصی بیشتر شد. از هر ده خانواده، نه خانوار برای زنده ماندن، مبادلهی کالا میکردند. شهروندان کرهی شمالی بیشتر و بیشتری برای کار، تجارت، خریدوفروش و پرواز به کرهی جنوبی، از مرز میگذشتند و وارد چین میشدند. نه چین و نه کرهی شمالی آماری ارائه ندادند اما میزان این مهاجرتهای اقتصادی بین دهها هزار تا چهارصد هزار نفر تخمین زده میشود.
کیم جونگ ایل تلاش کرد آشوب و هرجومرج را کنترل کند. حکومت او برای تاجرانی که بدون مجوز سفر میکردند شبکهی جدیدی از مراکز بازداشت ایجاد کرد. اما این افراد میتوانستند با بیسکویت و سیگار آزادیشان را از پلیس و سربازان گرسنه بخرند. در شهرهای بزرگ، ایستگاههای قطار، بازارچههای بدون سقف و کوچههای باریک، پر از ولگردهایی شدند که از گرسنگی در حال مردن بودند. کودکان یتیم زیادی که در این اماکن پیدا میشدند به «گنجشکهای ولگرد» معروف شدند.
این کتاب ترجمه ی نسخه ی اول خاطرات shin Dong hyuk هست که توسط blaine harden نوشته شده به نام escape from camp 14...در سال 2012 تلوزیون کره ی شمالی ویدئویی از پدر shin پخش کرد که در اون میگه
وقتی کتاب رو میخوندم فقط یاد این جمله اسپینوزا می افتادم که میگه:همهچیز در تقلای بقا و زنده ماندن است! اینکه وقتی پای زنده موندن وسط باشه،انسان تا چه حد میتونه درنده و وحشی باشه،برام جالب بود! قسمتی از این کتاب از
این کتاب بیشاز انکه داستان فرار باشد، داستان زندگیاست. زندگی کسانی که خبری از آنها به ما نرسیده، زندگی مستضعفین واقعی جهان. مستضعف از انسانیت؛ از زندگی... این داستان واقعی مرا را متاثر، متحیر و آشفته کرد. از خداوند بابت نعمت تولد و آزادی
این کتاب داستان بسیار تلخی داره که زندگی سخت تو کره شمالی را روایت میکنه خیلی جاهاش بغض گلو ادمو میگیره خیلی جاهاش از صمیم قلب شکر میکنی خیلی جاها تاسف میخوری ولی هیچ جایی نمیخندی اینو مطمئنم واقعا ارز
این کتاب من رو میخکوب کرد و فهمیدم چقدر چیزهای ساده که ازشون استفاده میکنیم و باعث راحتی ما میشن رو نمبینیم!!!خارج از تصوراتم بود رنج و بدبختی این کتاب 😔😔😔
سلام. داستان کتاب جالبه و ارزش خوندن داره ولی وسط سیر داستان توضیحاتی داره که تخصصی هستند و بعضی از قسمتها هم زیادی به جزئیات پرداخته شده و خسته کننده میشه. تعریف و تمجید از آمریکا و هم پیمانانش مبالغه
کتاب اصلا بی طرفانه نیس؛همه دیگه میدونن کره شمالی چه قوانین وحشت ناکی داره اما تو این کتاب انگار هدف تطهیر آمریکا بوده. نویسنده تمام تلاششو کرده که بگه دشمنی آمریکا با کره شمالی توهمه🙄
فکر کنم دروغ بودن قسمت هایی از این داستان رو ما متوجه شدیم خیلی وقتها قسمتهایی از داستان ها مستند ها تحت تاثیر قدرت ها برای تاثیر گذاشتن رو مردم تحریف شده و دورغ هستند و این پدیده ای جدید نیست
من هفتاد درصده کتابو خوندم چون به شدت راجع به کره شمالی کنجکاو بودم ... بسیااااار کتاب تلخ و غمگینی هست😢😭😖 اگر ظرفیت روحی بالایی دارید بخونید وگرنه مثل من نصفه رها میکنید.
لطفا این کتاب رو این هفته رایگان کنید. من این کتاب رو به زبان انگلیسی در اپلیکیشن any books خوندم. و خیلی مشتاقم اینبار به پارسی بخونم ..