دانلود و خرید کتاب موسای میکل آنژ و هفت گفتار دیگر در روانکاوی زیگموند فروید ترجمه محمود بهفروزی
تصویر جلد کتاب موسای میکل آنژ و هفت گفتار دیگر در روانکاوی

کتاب موسای میکل آنژ و هفت گفتار دیگر در روانکاوی

انتشارات:انتشارات جامی
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۸از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب موسای میکل آنژ و هفت گفتار دیگر در روانکاوی

زیگموند فروید (۱۹۳۹ -۱۸۵۶)، پایه‌گذار روانشناسی علمی و شیوه‌های عملی روان‌درمانی است. بسیاری از مسائلی که فروید برای نخستین‌بار مطرح کرد یا مدون ساخت، بعد‌ها خود شاخه‌های بنیادی روانشناسی جدیدی ایجاد کرد. تاثیر فروید بر روانشناسی تا حدی است که ادوین بورینگ - روانشناس تجربی و نویسنده تاریخ روانشناسی معاصر- می‌گوید:« این احتمال وجود ندارد که در سه قرن آینده کسی بتواند یک تاریخ روان‌شناسی بنویسد بی آنکه از فروید نام برد». فروید مقاله‌اش در باب مجسمه «موسی» اثر میکل آنژ را با عذر و توجیه آغاز می‌کند و می‌گوید که دانشش از هنر، بیش از فردی عامی یا غیرحرفه‌ای نیست و در نگرشش نسبت به هنر یا در شیوه‌ای که جذابیت‌های هنر را تجربه می‌کند، در هیچ یک، تخصصی ندارد. با این حال او منکر این موضوع نمی‌شود که نگاهش به آثار هنری از زاویه‌ای خاص و منحصر به فرد است و تا به حال این آثار به این شکل مورد واکاوی و بررسی قرار نگرفته‌ است. فروید برای حصول نیتش به سراغ مجسمه می‌رود تا به مفهوم و محتوای اثر هنری بپردازد. او با دقتی شگفت‌آور جزئیات مجسمه «موسی» را تحلیل می‌کند و به مرور بسیاری از نظرات گفته شده حول این مجسمه می‌پردازد و در این بین نظرات روانکاوانه خود را بیان می‌کند. در این کتاب هم با روش تحلیلی فروید در مورد آثار هنری آشنا می‌شویم و هم با بسیاری از نظرات روانکاوی او.
معرفی نویسنده
عکس زیگموند فروید
زیگموند فروید

زیگموند فروید عصب‌شناس برجسته‌ اتریشی بود که امروزه در جهان به عنوان پدر علم روانشناسی دنیا شناخته می‌شود. او با بنیان‌ نهادن روانکاوی، به عنوان یک روش درمانی در علم روانشناسی، موفق شد تا گام بزرگی در شناخت و درمان اختلالات و آسیب‌های روانی بردارد.

mahan.bs
۱۳۹۶/۰۵/۰۱

یه چیز جالب بگم: اگه دقت کنید روی سر مجسمه حضرت موسی که روی کتاب هست، دو تا شاخ وجود داره. سازنده مجسمه کلمه karnayim که هم معنی درخشش و نورانی رو میده و هم معنی شاخ رو میده رو

- بیشتر
peyman
۱۳۹۵/۰۷/۰۹

دروغگوهای متقلب

هیچ چیز برای انسان مشکل‌تر از چشم‌پوشی از لذتی نیست که یک بار طعم آن را چشیده باشد. در واقع ما قادر نیستیم از چیزی صرفنظر کنیم، تنها کارمان جایگزینی چیزی با چیز دیگر است
samane mosavi
موجودیت بدل لزوما با این خودشیفتگی از بین نمی‌رود، چون در مراحل تحول بعدیِ «من»، محتوای تازه‌ای پیدا میکند. به‌تدریج در «من»، لجاجت خاصی پدید می‌آید که می‌تواند در مقابل بقیه «من»، عرض اندام کند که در جهت مشاهده خود و انتقاد از خود پیش می‌رود. انتقاداتی برسانسور روانی که خود را به‌عنوان «وجدان اخلاقی» به‌خودآگاه روانی می‌شناساند. در وضعیت روان درمانیِ هذیانِ مراقبت از خویشتن، این لجاجت که جدا و مهجور از بقیه «من» است برای پزشک قابل تشخیص است. موجودیت این اصرار و لجاجت می‌تواند شبیه هرچیز با بقیه «من» مدارا کند. لذا انسانی واجد قدرت مشاهده خویش، ممکن است به‌جلوه قدیم بدل (همزاد)، محتوای تازه‌ای ببخشد و چیزهای زیادی را به‌آن نسبت دهد، به‌ویژه تمام چیزهایی را که به‌عنوان بخشی از خودشیفتگی قدیم پشت سر گذاشته شده است.
esrafil aslani
«فروید کار داروین را تکمیل کرده است. این فروید بود که روح ضرورتا ساده و، به‌لحاظ زیباشناسی و عاطفی، تهی، و انسان صرفا رفتارگرای زیست‌شناسانه را به‌موجودی احساسی دارای ماهیت شور جنسی تبدیل کرد.
پویا پانا
«زندگی برای همه یک مشکل است.»
پویا پانا
وقتی اقدامی به‌خودی خود لذتبخش است، جایی برای خویشتن داری باقی نمی‌ماند،
پویا پانا
«آن چه بسیار نفرت‌انگیز است، خوشبختی در دسترس است
پویا پانا
یک تجربه به‌شدت اثرگذار در حال حاضر، خاطره تجربه‌ای قبلی را در نویسنده زنده می‌کند که غالبا مربوط به‌دوران کودکی است و تمایل به‌ارضای آن در اثر ادبی ظاهر می‌شود. خودِ اثر ادبی هم امکان می‌دهد عوامل وضعیت جدید و عوامل ماندگار دوران گذشته را شناسایی کنیم.
الهام
هرکس به‌حد کفایت علاقه‌ای درونی به‌چیزی نداشته باشد، درک آن چیز برایش مشکل است.
پویا پانا
گذشت آن زمان که می‌توانستم با جسارت به‌هرکاری دست بزنم. من دیگر آن قدرت عمل را از دست داده‌ام، می‌شنوی، می‌فهمی
پویا پانا
چنان که از پژوهش‌های روان تحلیلی برمی‌آید، زنان از همان دوران کودکی خود را زیان دیده می‌انگارند، چون قطعه‌ای به‌عنوان آلت مردانگی ندارند و به‌همین دلیل کنار گذاشته شده‌اند بدون آن که تقصیری متوجه‌شان باشد و عصبانیت دختران نسبت به‌مادران خویش از این جا ریشه می‌گیرد که مادرانشان آن‌ها را به‌جای مرد، زن به‌دنیا آورده‌اند.
پویا پانا
چرا طبیعت ما را از موهبت حلقه طلایی بالدور یا نیروی زیگفرید یا پیشانیِ بلند یک نابغه و ابهت یک اشرافزاده محروم کرده است؟ چرا ما در خانه محقر یک کاسبکار و نه در کاخ سلطنتی به‌دنیا آمده‌ایم؟ ما هم می‌شد همان‌قدر شانس داشتیم، خوش قیافه و انگشت‌نما باشیم که دیگر کسانی که اکنون حسرتشان را می‌خوریم.
پویا پانا
«من دیگر از این زندگی پوچ و بیهوده به‌تنگ آمده‌ام.
پویا پانا
در جوار الزامات زندگی [Lebensnot] عشق آموزگار بزرگی است و انسانِ به‌تکامل نرسیده از طریق عشق به‌نزدیکان وادار می‌شود فرامین الزامی را رعایت کند و خود را مصون از مجازات‌هایی قرار دهد که تاوان سرپیچی‌اش است.
پویا پانا
جوانی در مسیر خویش می‌تواند سرگرم رؤیایی زودگذر در مورد موقعیتش در مقصد شود. محتوای این رؤیا به‌عنوان مثال، این خواهد بود که پذیرفته می‌شود؛ ارباب جدیدش از او خوشش می‌آید؛ بی‌تردید پایش به‌خانه ارباب باز می‌شود؛ با دختر زیبای ارباب ازدواج می‌کند و بعد خودش مدیر مؤسسه می‌شود، ابتدا به‌صورت شریک و بعد به‌عنوان جانشین. به‌این ترتیب می‌بینیم جوان رؤیازده، چیزی را جایگزین کرده که در دوران خوشبختی کودکی خویش دارای آن‌ها بوده است: پشتیبانی خانواده، والدین دوست داشتنی و اولین اشیاء مورد علاقه. می‌بینید که چگونه خیالپردازی در مورد موقعیت پیش آمده برای طرح تصویری از آینده از الگوی گذشته الهام می‌گیرد.
پویا پانا
انسان‌های مرفه و خوشبخت هرگز دستخوش خیالپردازی نمی‌شوند و این ویژگی خاص مردمان ناراضی از زندگی است و هرنوع خیالپردازی در جهت ارضای یک تمایل و ترمیم کننده آن تمایل ارضا نشده است. امیال محرّک براساس جنسیت، ویژگی و شرایط زندگی شخص خیالپرداز، با هم تفاوت دارند؛ ولی می‌توان امیال یاد شده را به‌طور کلّی به‌دو دسته اصلی تقسیم کرد که عبارتند از امیال جاه‌طلبانه در جهت بالا بردن شخصیت و امیال جنسی.
پویا پانا
هرکس که با زندگی روانی انسان آشنایی داشته باشد، به‌خوبی می‌داند که کم و بیش هیچ چیز برای انسان مشکل‌تر از چشم‌پوشی از لذتی نیست که یک بار طعم آن را چشیده باشد. در واقع ما قادر نیستیم از چیزی صرفنظر کنیم، تنها کارمان جایگزینی چیزی با چیز دیگر است: کاری که به‌نظرمان چشم‌پوشی می‌آید در واقع شکل دادن به‌یک جایگزین است.
پویا پانا
«مشکلِ روانکاوی، خود روانکاوانند!»
پویا پانا

حجم

۲۴۳٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۲۸۸ صفحه

حجم

۲۴۳٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۲۸۸ صفحه

قیمت:
۴۹,۰۰۰
۳۴,۳۰۰
۳۰%
تومان