کتاب در پی آرامش آلن دو باتن + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب در پی آرامش

کتاب الکترونیکی «در پی آرامش (پندارهای پایه)» نوشتهٔ آلن دو باتن با ترجمهٔ علیرضا شفیعی‌نسب و از مجموعهٔ مدرسه زندگی، توسط انتشارات کتابسرای نیک منتشر شده است. این کتاب به بررسی دغدغه‌های ذهنی انسان معاصر دربارهٔ آرامش، اضطراب و رضایت از زندگی می‌پردازد و با نگاهی فلسفی و روان‌شناختی، موضوعات روزمره و بنیادین را واکاوی می‌کند. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب در پی آرامش

«در پی آرامش» اثری است که در بستر دغدغه‌های انسان مدرن دربارهٔ آرامش و رضایت از زندگی شکل گرفته است. کتاب در قالب ۲۵ فصل کوتاه، هر بار به یکی از جنبه‌های اضطراب، خشم، اندوه، خلق‌وخو، لذت‌های کوچک و حتی موضوعاتی مانند خانه، حیوانات، طبیعت و مناسک می‌پردازد. نویسنده با الهام از سنت فلسفی و روان‌شناسی، تلاش می‌کند نشان دهد چگونه می‌توان با شناخت بهتر احساسات و افکار، به آرامش ذهنی نزدیک‌تر شد. این کتاب در دوره‌ای نوشته شده که سرعت زندگی، فناوری و فشارهای اجتماعی، ذهن انسان را بیش از پیش درگیر کرده است. «آلن دو باتن» با زبانی روشن و مثال‌هایی ملموس، به بررسی ریشه‌های ناآرامی و راه‌های مواجهه با آن‌ها می‌پردازد. اثر حاضر بخشی از مجموعهٔ مدرسه زندگی است که هدفش ارائهٔ راهنمایی‌هایی برای زیستن بهتر در جهان معاصر است.

خلاصه کتاب در پی آرامش

در «در پی آرامش»، نویسنده با رویکردی تحلیلی و تأمل‌برانگیز، به سراغ ریشه‌های اضطراب و ناآرامی ذهنی می‌رود. کتاب با مقدمه‌ای دربارهٔ میل روزافزون انسان مدرن به آرامش آغاز می‌شود و سپس در هر فصل، یکی از ابعاد زندگی را که بر آرامش تأثیر می‌گذارد، بررسی می‌کند. موضوعاتی مانند احساسات پردازش‌نشده، اندوه، خشم، خلق‌وخوهای لحظه‌ای، لذت‌های کوچک، خانه و خانواده، مناسک و حتی رابطه با حیوانات و طبیعت، هرکدام به‌عنوان بخشی از پازل آرامش ذهنی مطرح می‌شوند. نویسنده نشان می‌دهد که بسیاری از اضطراب‌ها و نارضایتی‌ها ریشه در نادیده‌گرفتن احساسات، توقعات غیرواقع‌بینانه، یا بی‌توجهی به جزئیات زندگی روزمره دارند. او به اهمیت تأمل فلسفی، پذیرش محدودیت‌ها، قدرشناسی و حتی داشتن نقشهٔ جایگزین برای زندگی اشاره می‌کند. کتاب با مثال‌هایی از فرهنگ، فلسفه و تجربه‌های شخصی، خواننده را به بازاندیشی در عادت‌ها و نگرش‌هایش دعوت می‌کند و بر این نکته تأکید دارد که آرامش، نتیجهٔ پذیرش واقعیت‌های زندگی و توجه به لحظات ساده و کوچک است.

چرا باید کتاب در پی آرامش را خواند؟

این کتاب با پرداختن به موضوعات متنوع و ملموس، فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده به ریشه‌های اضطراب و ناآرامی خود پی ببرد و با نگاهی تازه به زندگی روزمره بنگرد. «در پی آرامش» به جای ارائهٔ نسخه‌های کلیشه‌ای، با تحلیل دقیق احساسات و رفتارها، راه‌هایی برای پذیرش خود و جهان پیشنهاد می‌دهد. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به افزایش خودآگاهی، کاهش اضطراب و یافتن معنا در جزئیات زندگی کمک کند.

خواندن کتاب در پی آرامش را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای کسانی مناسب است که دغدغهٔ آرامش ذهنی، مدیریت اضطراب، یا یافتن معنا در زندگی روزمره دارند. همچنین افرادی که به فلسفهٔ عملی، روان‌شناسی و خودشناسی علاقه‌مندند یا درگیر چالش‌های عاطفی و ذهنی هستند، می‌توانند از مطالب آن بهره ببرند.

فهرست کتاب در پی آرامش

- مقدمه: دربارهٔ میل انسان معاصر به آرامش و چالش‌های آن - احساسات پردازش‌نشده: بررسی تأثیر احساسات نادیده‌گرفته بر اضطراب - امر والا: تجربهٔ عظمت و کوچک شدن دغدغه‌ها در برابر طبیعت - اندوه: جایگاه اندوه در زندگی و تفاوت آن با خشم و تلخ‌کامی - تأمل پیشینی: اهمیت آمادگی ذهنی برای مواجهه با مشکلات - تأمل فلسفی: نقش تفکر و خودکاوی در آرامش ذهنی - حیوانات: آرامش و تسلی‌ای که از ارتباط با حیوانات حاصل می‌شود - خانه: معنای خانه و تأثیر آن بر هویت و آرامش - خانه و خانواده: ارزش جزئیات زندگی خانگی - خشم: ریشه‌های خشم و راه‌های مهار آن - خلق‌وخوهای لحظه‌ای: نوسان‌های خلق‌وخو و مدیریت آن‌ها - زندگی آگاهانه: اهمیت توجه به لحظات و کیفیت تجربه - زندگی بی‌هیاهو: ارزش زندگی ساده و کم‌دغدغه - زود خوابیدن: نقش خواب کافی در سلامت روان - سادگی: شجاعت در انتخاب سبک زندگی ساده - ستایش خورشید: امید و انرژی از طبیعت - صومعه‌ها: محیط‌های مهندسی‌شده برای تفکر و آرامش - طبیعت: پذیرش محدودیت‌ها و درس گرفتن از قوانین طبیعت - فاجعه‌اندیشی: ریشه‌های اضطراب و راه‌های مواجهه با آن - قدرشناسی: اهمیت توجه به داشته‌ها و لذت‌های کوچک - کینتسوگی: احترام به آسیب‌پذیری و ناکاملی - گوشی موبایل: نقش فناوری در فرار از خودکاوی - لذت‌های کوچک: ارزش لذت‌های ساده و روزمره - مادی‌گرایی خوب: تمایز میان مصرف‌گرایی مثبت و منفی - مناسک: اهمیت تکرار و آیین‌ها در زندگی - نقشهٔ جایگزین: ضرورت انعطاف‌پذیری و آمادگی برای تغییر مسیر زندگی

بخشی از کتاب در پی آرامش

«یکی از ویژگی‌های عجیب ذهن ما این است که بعضی از احساساتمان پذیرفته، درک یا حتی احساس نمی‌شوند. بعضی احساسات به شکل «پردازش‌نشده» در وجود ما می‌مانند. بسیاری از نگرانی‌ها ممکن است ناپذیرفته و تفسیرنشده بمانند و خود را به شکل اضطراب‌های قدرتمند و ناملموس بروز دهند. ما تحت‌تأثیر آن‌ها چه‌بسا خود را ملزم ببینیم به اینکه همیشه سرمان شلوغ باشد. چه‌بسا از خلوت و تنهایی بترسیم یا بچسبیم به فعالیت‌هایی که نمی‌گذارند با آنچه ترسش را داریم روبه‌رو شویم (فعالیت‌هایی همچون تماشای فیلم‌های مستهجن، پیگیری اخبار یا ورزش کردن به شیوهٔ وسواسی). احساس دل‌شکستگی هم گاهی به همین شکل ناپذیرفته می‌ماند. شاید کسی از اعتماد ما سوءاستفاده کرده، کاری کرده که به مهربانی‌اش شک کنیم یا به عزت‌نفسمان آسیب رسانده است، ولی از پذیرش سرراست اینکه چقدر در معرض آسیبِ وحشتناک قرار گرفته‌ایم سر باز می‌زنیم. دل‌شکستگی همچنان جایی درون ماست، ولی درظاهر خود را بانشاط نشان می‌دهیم (نوعی از نشاط که درواقع تجلی اندوهِ به‌رسمیت‌نشناخته است)؛ خود را با مواد شیمیایی بی‌حس می‌کنیم یا لحن بدبینانهٔ کلی‌ای اختیار می‌کنیم که بر درد خاصی که به جانمان زده شده سرپوش بگذاریم. «پردازش» نکردن احساسات برای ما گران تمام می‌شود. اضطراب پنهانی که بابت محتوای ذهنمان داریم باعث می‌شود ابتکار و نوآوری ذهنی را از دست بدهیم. سرِ هر اتفاق ریز و درشتی افسرده می‌شویم، چون نمی‌توانیم بابت چیزی غمگین باشیم. خواب بر ما حرام می‌شود؛ بی‌خوابی نتیجهٔ تمام افکاری است که در طول روز پردازششان نکرده‌ایم.»