کتاب بازی های میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن)
معرفی کتاب بازی های میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن)
کتاب بازی های میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن) با عنوان اصلی The Hawthorne legacy نوشتهٔ جنیفر لین بارنز و ترجمهٔ نجلا محقق است. نشر نون این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ادبیات داستانی قرن ۲۱ آمریکا قرار گرفته، یک رمان و جلد دوم از یک سهگانه برای نوجوانان است. رمان حاضر نشان داده که چگونه مفاهیم خانواده، هویت و میراثْ ارزشهای مهمی هستند که بر زندگی افراد اثر گذاشته و واکنشهای اخلاقی و اجتماعی آنان را شکل میدهد. کتاب حاضر داستان پر پیچوخم دخترکی ۱۷ساله به نام «آوری گرمبز» و خاندان «هاوثورن»، از سهگانهٔ «بازیهای میراث» (the inheritance games) است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بازی های میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن) اثر جنیفر لین بارنز
کتاب «بازیهای میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن)» که نخستینبار در سال ۲۰۲۰ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۳ (چاپ یازدهم تا نوزدهم) منتشر شده، آخرین جلد از سهگانهٔ «بازیهای میراث» (the inheritance games)، یک مجموعهٔ رازآلود و مهیج است. این رمان ادامهٔ داستان «ایوری گرمبز» است؛ دختری که بهطرز معجزهآسایی ثروتی میلیارددلاری به ارث میبرد. سهگانهٔ یادشده داستان نوجوانی ۱۷ساله به نام «آوری» یا «ایوری گرمبز» را بازگو میکند که پس از فوت مادربزرگش درمییابد به یک خاندان ثروتمند و سرشناس به نام «بازیهای میراث» تعلق دارد. این خانواده از چهار شاخه تشکیل شده که هر کدام یک ابرشرکت را اداره میکنند و ویژگی منحصربهفردی را نسلبهنسل به ارث میبرند. دخترک بهعنوان یکی از وارثان، به رقابتی دعوت میشود که جایزهٔ آن ثروت هنگفتی است. این مسابقه یک بازی خطرناک و مرگبار است و جان آوری را به خطر میاندازد. او در این مسیر باید با دیگر شرکتکنندگان رقابت کند و از استعدادهای خود برای گشودن معماها و رمزهای پنهان در بازی بهره ببرد؛ همچنین باید با اسرار و دسیسههای موجود در پسِ این بازی مقابله و از خود و نزدیکانش محافظت کند. این راه دخترک را با چالشها و ماجراهایی روبهرو میکند که او را به دنیای خیانت، عشق، دروغ و انتقام میکشاند.
«جنیفر لین بارنز» معماهای طراحیشده توسط شخصیت «توبیاس» را لایهبهلایه میگشاید؛ معماهایی که هرکدام سرنخی از گذشتهٔ خانواده و دلیل انتخاب ایوری را آشکار میکند. توصیف دقیق عمارت هاوثورن و پویایی روابط شخصیتها از نقاط قوت رمان است. تحول ایوری از دختری ساده به فردی باهوش، باورپذیر است. در این جلد، رازهای خانوادهٔ «هاوثورن» بهشکلی غافلگیرکننده فاش شده و پیشفرضهای خواننده دربارهٔ توبیاس و انتخاب ایوری دگرگون میشود. این رمان به مضامین اخلاقی خانواده، اعتماد، عشق و قدرت پرداخته و نشان داده است که پیوندهای خونی همیشه مهمترین نیستند و خانواده میتواند بهشکلی غیرمنتظره شکل بگیرد. روابط پیچیدهٔ برادران هاوثورن و تأثیرشان بر ایوری، جذابیت داستان را دوچندان کرده است. رمان «گامبی نهایی» را پایانی شایسته برای سهگانهٔ «بازیهای میراث» دانستهاند؛ پایانی که به تمام سؤالات پاسخ داده و با پایانی غافلگیرکننده و رضایتبخش شما را همراهی میکند. گفته شده است که ترکیب هوشمندانهٔ معما، رمانتیک و درام همراه با شخصیتپردازی قوی و روایت جذاب، این کتاب را به اثری خواندنی تبدیل کرده است. رمان حاضر ۸۶ فصل دارد و با بخشی به نام «یک سال بعد...» به پایان رسیده است.
خلاصه کتاب بازی های میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن)
بازیهای ارث با یک انفجار بزرگ به پایان رسید و حالا آوری گرمبز، وارث، باید تکههای پازل را کنار بگذارد و مردی را پیدا کند که ممکن است پاسخ تمام سؤالاتش را داشته باشد، از جمله اینکه چرا توبیاس هاثورن تمام ثروتش را به جای دختران یا نوههای خودش، برای آوری، یک غریبه مجازی، به ارث گذاشته است. به لطف آزمایش DNA، آوری میداند که از نظر خونی از خانواده هاثورن نیست، اما سرنخهایی جمع میشوند که به ارتباط عمیقتری با خانواده اشاره دارند، ارتباطی که او هرگز تصور نمیکرد. با افزایش رمز و راز و پیچیدهتر شدن داستان، گریسون و جیمسون، نوههای مرموز و جذاب هاثورن، همچنان اوری را به جهات مختلف میکشانند. و تهدیدهایی در هر گوشهای در کمین هستند، زیرا دشمنانی ظاهر میشوند که برای از بین بردن آوری از هیچ کاری دریغ نمیکنند.
چرا باید کتاب بازی های میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن) را بخوانیم؟
کتاب «بازیهای میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن)» داستان پر پیچوخم شخصیتی به نام «آوری گرمبز» و خاندان «هاوثورن» از سهگانهٔ «بازیهای میراث» (the inheritance games) است. این مجموعه عناصر معمایی، عاشقانه و درام را با هم ترکیب کرده و به موضوعات مهمی مانند معنای واقعی خانواده، اعتماد، عشق و قدرت پرداخته است. با آشکارشدن انگیزهها و رازهای شخصیتها، میتوانید دیدگاههای جدیدی درمورد این مضامین به دست آورید.
کتاب بازی های میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به نوجوانانِ دوستدارِ ادبیات داستانی قرن ۲۱ آمریکا و قالب رمان معمایی، رازآلود و عاشقانه پیشنهاد میکنیم.
درباره جنیفر لین بارنز
«جنیفر لین بارنز» (Jennifer Lynn Barnes) زادهٔ ۱۹۸۳ میلادی و نویسندهٔ آمریکایی رمانهای نوجوانان است. او در سال ۲۰۰۲ از دبیرستان فارغالتحصیل شد و سپس در دانشگاه ییل به تحصیل در رشتهٔ علوم شناختی پرداخت. در سال ۲۰۰۶ مدرک کارشناسی و در سال ۲۰۱۲ مدرک دکتری خود را از این دانشگاه دریافت کرد. اولین رمان خود را در ۱۹سالگی نوشت و حین تحصیل در دانشگاه، پنج کتاب فروخت. پس از دریافت مدرک دکتری از دانشگاه ییل به تحقیق در زمینهٔ اوتیسم در دانشگاه کمبریج پرداخت و سپس بهعنوان دانشیار روانشناسی و نویسندهٔ حرفهای در دانشگاه اوکلاهما مشغول به کار شد. در سال ۲۰۱۹ جایزهٔ پروفسور ریاستجمهوری بنیاد «رابرت گلن راپ» این دانشگاه را دریافت کرد. سهگانهٔ «بازیهای میراث» (۲۰۲۰ - ۲۰۲۲) مجموعهرمانی به قلم او است که برای نوجوانان نوشته شده است. اولین کتاب این مجموعه با عنوان «بازیهای میراث»، یکی از پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز و IndieBound بوده و نامزد جایزهٔ «ادگار» برای نوجوانان، جایزهٔ انتخاب گودریدز برای نوجوانان و ده کتاب برتر نوجوانان YALSA شد؛ همچنین رمان دیگرِ این مجموعه به نام «میراث هاوثورن»، نامزد نهایی جایزهٔ انتخاب گودریدز برای داستان نوجوانان شد. رمان سوم به نام «گامبی نهایی» برندهٔ جایزهٔ انتخاب گودریدز برای بهترین داستان نوجوانان در سال ۲۰۲۲ میلادی شد. «جنیفر لین بارنز» کتابها و افتخارات دیگری هم داشته است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب «بازیهای میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن)» در سال ۱۴۰۲ با ترجمهٔ «پریسا رحمتی» در انتشارات آذرباد و در سال ۱۴۰۳ با ترجمهٔ «سید عابدین موسوی» در نشر آذربیان (شهر تبریز) منتشر شده است.
بخشی از کتاب بازی های میراث (کتاب دوم، ارثیه هاثورن)
«داستانی وجود داشت... داستانی که با خشم و اعتیاد توبی شروع میشد، داستانی که شامل آتشسوزی و افراد جوانی بود که در آن مرده بودند. مؤسسۀ آلپورت چی؟ یعنی توبی بعد از حریق حافظهاش را از دست داده بود؟ به این دلیل هیچ وقت به خانه برنگشته بود؟
با تمرکز دقیقی که با تمرکز جیمسون برابری میکرد، دربارۀ آخرین خیریۀ باقیمانده در فهرست گریسون جستوجو کردم: راه کالین. قبلتر، مطمئن شده بودم که چنین خیریهای وجود دارد، ولی کندوکاو بیشتری نکرده بودم. این بار سایتش را کامل بررسی کردم. اولین چیزی که در صفحۀ اول دیدم تصویری از گروهی دانشآموز دبستانی بود که بسکتبال بازی میکردند. روی عنوان داستان ما کلیک کردم و خواندم.
راه کالین محیط امنی برای بعد از مدرسۀ کودکان بین پنج تا دوازده سال فراهم میآورد. این سازمان که به یادبود کالین آندرس رایت (عکس سمت راست) تأسیس شده است، به بازی کردن، حمایت کردن و افزایش آگاهی میپردازد... تا همۀ کودکان آیندۀ بهتری داشته باشند.
لحظهای طول کشید تا این نام را تشخیص بدهم. مثل کایلی رونی، کالین آندرس رایت هم بیست سال پیش در جزیرۀ هاثورن مرده بود. با خودم فکر کردم، چقدر طول کشید تا خانوادۀ کالین این خیریه رو به یادبودش تأسیس کنن؟ حتماً بلافاصله تأسیس شده بود، چون اسم راه کالین در وصیتنامۀ بیست سال پیش توبیاس هاثورن ذکر شده بود. با عبارت راه کالین در مقالههای خبری یک ماه بعد از حریق جستوجو کردم و شش مقاله پیدا کردم.
بنابراین، درست بعد از آتشسوزی. دوباره به سایت راه کالین برگشتم و در بخش رسانه جستوجو کردم... سالها، و بعد دههها را رد کردم تا بالاخره به اولین ویدئوی خبری موجود رسیدم... نوعی مصاحبۀ خبری بود.
دکمۀ پخش ویدئو را زدم. خانوادهای روی صفحه بودند: زنی با دو بچۀ کوچک که پشتسر مردی ایستاده بود. اول فکر کردم زن و شوهرند، ولی طولی نکشید که معلوم شد خواهر و برادرند.»